Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 11. 2018,
6.44

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Nedelja, 18. 11. 2018, 6.44

5 let, 5 mesecev

Liga NHL, 17. november

Gol in podaja Kopitarja sta bila premalo za zmago Kraljev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Anze Kopitar Drew Doughty LA Kings | Kralji so še vedno najslabše moštvo v ligi. | Foto Reuters

Kralji so še vedno najslabše moštvo v ligi.

Foto: Reuters

V noči na nedeljo je bilo v ligi NHL na sporedu kar 11 obračunov. Znova so bili na delu hokejisti Los Angeles Kings, ki so morali priznati premoč Predatorjem iz Nashvilla (5:3). Uspešen je bil naš Anže Kopitar, ki je za svojo ekipo prispeval gol in podajo.

LA Kings so v noči na soboto proti Chicago Blackhawksom dobili tekmo po kazenskih strelih, ko je odločilen gol dosegel Anže Kopitar. Hrušičan je bil uspešen tudi proti ekipi Nashville Predators, ko je v svojo statistiko vpisal gol in podajo. Najboljši slovenski hokejist je zadel v drugi tretjini za vodstvo 2:1 in bil podajalec pri tretjem zadetku Kraljev. Za goste sta bila uspešna še Nate Thompson in Alex Iafallo.

Učinek Anžeta Kopitarja: gol, podaja, igral je 22 minut

Calle Jarnkrok dosegel uspeh kariere

Kralji so imeli dvakrat na tekmi vodstvo v svojih rokah, a je v zadnji tretjini sledil razpad sistema, ko je Nashville trikrat zadel v polno. Pri domači ekipi je imel svoj večer Calle Jarnkrok, ki je prvič v karieri dosegel hat-trick.

"Dobro sem se počutil. Samo poskušal sem zadeti gol in šlo je noter," je po tekmi dejal Jarnkrok, nad katerim je bil navdušen tudi Peter Laviolette, glavni trener. "To je bil zanj izjemen večer. Mislim, da je igral odlično, pozabite na gole, ampak igro na splošno." Poleg Jarnkroka sta bila za Nashville uspešna še Kyle Turris in Nick Bonino. 

Tampa Bay Lightning je na gostovanju po podaljšku s 6:5 premagala Philadelphio Flyers in je na čelu vzhodnega dela lige. Na drugo mesto je potisnila tokrat prosti Toronto, tretja je ekipa Columbus Blue Jackets, ki je v gosteh s 4:1 premagala Carolino Hurricanes. Columbus ima 26 točk, tako kot ekipa Minnesota Wild, ki je tokrat klonila doma z 2:3 proti Buffalo Sabres, ki je na skupno šestem mestu v celotni ligi s prav tako 26 točkami.

Ne spreglejte