Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 1. 2019,
7.45

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Pittsburgh Penguins Sidney Crosby Jevgenij Malkin liga NHL

Nedelja, 13. 1. 2019, 7.45

5 let, 3 mesece

Liga NHL, 12. januar

Kralji na krilih Anžeta Kopitarja premagali Pingvine #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12
Anže Kopitar | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V hokejski ligi NHL je bil na delu spet slovenski as Anže Kopitar. In to več kot uspešno, ko je skupaj s svojimi LA Kings na domačem ledu premagal Pittsburgh Penguins.

Anže Kopitar je bil najbolj zaslužen za zmago svoje ekipe, Pingvine je premagala z izidom 5:2. Hrušičan je na tekmi dosegel dva zadetka. Najprej je bil uspešen v drugi tretjini, ko je zadel za 3:1, nato je mrežo zatresel že v zadnji tretjini. Pravzaprav je Pingvinom zabil še zadnji žebelj v krsto, potem ko je zadel prazno mrežo za 5:2. Kapetan Kraljev je na ledu preživel slabih 25 minut.

Poleg Kopitarja so bili za LA Kings uspešni še Jeff Carter, Alex Iafallo in Brendan Leipsic, medtem je bil za Pingvine uspešen le Jake Guentzel. Ta je dvakrat premagal Jonathana Quicka.

Za Kopitarja in druščino je bila to po dveh porazih prva zmaga. Kralji so kljub tej zmagi še vedno na zadnjem mestu zahodne konference. Do zdaj so dosegli 39 točk in za dve zaostajajo za predzadnjim Chicago Blackhawks.

Anže Kopitar LA Kings | Foto: Reuters Foto: Reuters Kopitar: Držali smo se načrta

"Nocoj smo igrali tako kot je treba. Držali smo se načrta igre, tekmecem nismo dovolili, da bi prihajal do priložnosti na račun naših napak. Poleg tega smo imeli veliko časa plošček v svoji posesti, kar jim je še otežilo delo. Zelo spodbudno je tudi to, da smo dosegli pet golov," je igro Los Angelesa ocenil Kopitar.

Z zmago so se kralji odkupili za visok poraz proti Ottawa Senators na zadnji tekmi. "Ko izgubiš, in naša prejšnja tekma je bila porazna, ker ni bilo videti pravega truda, je pomembno, da se čim prej pobereš. In tokrat smo bili neprimerno boljši na ledu, ker smo dvignili raven želje po zmagi," je dodal Kopitar.

Artemij Panarin postal prvi igralec Columbusa, ki je dosegel štiri gole v podaljšku

Ekipa Tampa Bay Lightning je s 5:3 v Buffalu ugnala Sabres in prednost na čelu lige pred drugovrščenim Calgaryjem povečala na 10 točk. Branilci naslova, Washington Capitals, so v ameriški prestolnici po podaljšku z 1:2 izgubili dvoboj s Columbus Blue Jackets, prav tako pa so podaljšek igrali hokejisti Vegas Golden Knights; aktualni podprvaki lige pa so v gosteh s 4:3 premagali Chicago Blackhawks.

V ameriški prestolnici je Rus Artemij Panarin postal prvi igralec Columbusa, ki je dosegel štiri gole v podaljšku v eni sezoni, ko je v dodatnem delu igre prinesel zmago gostom. V Chicagu pa je Shea Theodore po minuti in 19 sekundah podaljška ugnal vratarja Collina Delia za svoj prvi gol po 27. novembru. Vegas je sedaj četrti v ligi.

Liga NHL, 12. januar:

Lestvici:

Preberite še:

Pittsburgh Penguins
Sportal Pingvini prerešetali mrežo Anaheima
Gal Koren HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Vodilni končali Olimpijin zmagoviti niz, Jeseničani do tesne zmage
Rick Nash
Sportal Kanadski zvezdnik zaradi zdravstvenih težav v pokoj
Los Angeles Kings Ottawa Senators
Sportal Ne gre in ne gre: Kralji po novem porazu padli na zadnje mesto
Ne spreglejte