Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 11. 2022,
6.32

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

New Jersey Devils Boston Bruins Vegas Golden Knights Chicago Blackhawks liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 11. 11. 2022, 6.32

1 leto, 5 mesecev

Liga NHL, 10. november

Kralji prehiteli sireno in skočili pod vrh zahoda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Los Angeles Kings Anže Kopitar | Los Angeles Kings so dve minuti pred koncem podaljška z golom Kevina Fiale strli odpor Chicaga. | Foto Guliverimage

Los Angeles Kings so dve minuti pred koncem podaljška z golom Kevina Fiale strli odpor Chicaga.

Foto: Guliverimage

Anže Kopitar in soigralci Los Angeles Kings so si zmago nad Chicago Blackhawks priborili dve sekundi pred iztekom podaljška, ko je zadel Kevin Fiala. Kralji so trenutno drugo moštvo zahodne konference. Devetič zapored so člani vodilnega Vegas Golden Knights, v dresu katerega je Jack Eichel dosegel hat-trick, zmagali na gostovanju pri Buffalu. Osmič zapored pa so slavili člani New Jersey Devils.

Kralji so Chicagu vrnili za poraz 4. novembra, ko so jih Blackhawks na domačem ledu premagali z 2:1 v podaljšku. Tudi tokrat se je zgodba končala z istim rezultatom, v podaljšku, a s slavjem Kalifornijcev.

Ti so se ob koncu uvodne tretjine znašli v zaostanku, ko je Taylor Raddish ob številčni prednosti premagal Jonathana Quicka. Že v začetku druge tretjine je Philipp Danault izenačil, nato pa je sledilo dolgo obdobje brez zadetkov. Quick (28 obramb) in Petr Mrazek (31) do konca redna dela nista več klonila, tako da je sledil podaljšek. 

Kevin Fiala je za zmago zadel dve sekundi pred iztekom podaljška. | Foto: Reuters Kevin Fiala je za zmago zadel dve sekundi pred iztekom podaljška. Foto: Reuters Ko je že kazalo, da bodo o zmagovalcu odločali kazenski streli, je novinec v moštvu Kevin Fiala prehitel sireno in dve sekundi pred iztekom podaljšanja igre zadel za deveto zmago Kraljev v sezoni.

S to skočili na drugo mesto zahodne konference. Pred njimi je le pacifiški divizijski tekmec Vegas Golden Knighst.

"Res je bila trda tekma z obeh strani, tudi oba vratarja sta bila neverjetna. Bilo je kot v končnici, lepo je, da smo zmagali," je lakingsinsider.com povzel besede Fiale.

Anže Kopitar in druščina bodo spet na delu v noči na nedeljo, ko bodo četrto zaporedno zmago lovili proti Detroitu.

Vegas in New Jersey nadaljujeta v zmagovitem ritmu

Še naprej gre odlično vodilnemu moštvu tekmovanja Vegas Golden Knights. Na gostovanju pri Buffalo Sabres so slavili po goleadi s 7:4, hat-trick z zmagovitim golom – vse tri je dosegel v zadnji tretjini – je vknjižil nekdanji član Buffala Jack Eichel. Kolektiv iz prestolnice igralništva je na zahodu trdno v vodstvu, pred drugim Los Angelesom ima sedem točk prednosti. Jack Eichel je Vegasu do zmage nad svojim nekdanjim moštvom pomagal s hat-trickom. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jack Eichel je Vegasu do zmage nad svojim nekdanjim moštvom pomagal s hat-trickom. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Najtesneje je bilo med New Jersey Devils in Ottawo. Nico Hirschier je v podaljšku s svojim drugim golom na tekmi odločil zmagovalca in poskrbel, da tudi niz Hudičev še traja – zdaj so pri osmi zaporedni zmagi.

Uspešni so bili tudi člani vodilne ekipe vzhoda, Boston Bruins so za 12. zmago sezone strli Calgary, v vratih se je z 31 obrambami izkazal švedski vratar Linus Ullmark, David Pastrnak je k zmagi prispeval gol za končnih 3:1 (v nebranjeno mrežo) in podajo.

Točo golov so gledalci videli na tekmi med Detroitom in NY Rangers, zadnji je niz treh porazov prekinil z zmago 8:2, Mika Zibanejad je dvakrat zadel, Adam Fox je golu dodal tri asistence.

En gol manj je padel na obračunu med Carolino in Edmontonom, ki je doživel hud poraz (2:7). Ob zmagi Hurricanes je s hat-trickom blestel Anton Svečnikov.

Anton Svečnikov je Edmontonu zabil tri gole. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anton Svečnikov je Edmontonu zabil tri gole. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prvaki iz Colorada so za tretjo zaporedno zmago s 5:3 premagali Nashville, Mikko Rantanen in Logan O`Connor sta zadela po dvakrat. Z istim rezultatom je zadnja ekipa zahoda St. Louis preskočila San Jose Sharks. Tudi zadnji na vzhodu Columbus je prekinil serijo porazov, s 5:2 je ugnal Philadelphio, Johnny Gaudreau je ob golu vpisal asistenci, Boone Jenner pa je k zmagi pomagal z dvema goloma – tudi v prazen gol za končni rezultat.

Najmanj golov pa je padlo med NY Islanders in Arizona Coyotes, ki je odpeljala zmago z 2:0. Prvi gol, ki ga je dosegel Travis Boyd, je padel šele v 41. minuti, drugi pa pol minute pred koncem, ko je Jack McBain zadel v nebranjeno mrežo in potrdil zmago.

Liga NHL, 10. november:

Los Angeles Kings : Chicago Blackhawks 2:1* - podaljšek
(Anže Kopitar je na ledu preživel 22 minut in pol, sprožil en strel in bil uspešen pri polovici sodniških metov.)

Boston Bruins : Calgary Flames 3:1
Buffalo Sabres : Vegas Golden Knights 4:7
Carolina Hurricanes : Edmonton Oilers 7:2
Columbus Blue Jackets : Philadelphia Flyers 5:2
Detroit Red Wings : New York Rangers 2:8
New Jersey Devils : Ottawa Senators 4:3* - podaljšek
New York Islanders : Arizona Coyotes 0:2
St. Louis Blues : San Jose Sharks 5:3
Colorado Avalanche : Nashville Predators  5:3

Lestvica:

Preberite še:

Los Angeles Kings NHL
Sportal Kralji iz Los Angelesa tudi s pomočjo Kopitarja do zmage #video
Evander Kane
Sportal "Grozljivo!" Z drsalko mu je porezal zapestje. #video
Sidney Crosby Pittsburgh Penguins
Sportal Pingvinom le uspelo končati črno serijo, nor večer vratarja Floride
Ne spreglejte