Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 12. 2022,
7.32

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Montreal Canadiens Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Nedelja, 11. 12. 2022, 7.32

1 leto, 4 mesece

Liga NHL, 10. december

Kopitar tlakoval pot za zmago nad Montrealom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Los Angeles Kings | Anže Kopitar je v deseti minuti zadel za vodstvo z 1:0, Kralji so na koncu zmagali s 4:2. | Foto Guliverimage

Anže Kopitar je v deseti minuti zadel za vodstvo z 1:0, Kralji so na koncu zmagali s 4:2.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Los Angeles Kings so po hudem porazu v Torontu (0:5) strnili vrste in na gostovanju pri Montrealu slavili s 4:2, z zmago so se vrnili na drugo mesto pacifiške divizije, za vodilnim Vegasom zaostajajo sedem točk. Kapetan Kraljev Anže Kopitar je v deseti minuti zadel za 1:0.

Moštvo iz Los Angelesa je temelje za zmago postavilo v prvi tretjini, ko sta v razmaku vsega 19 sekund zadela Kopitar in Viktor Arvidsson. Petintridesetletni Hrušičan je bil v deseti minuti srečanja na pravem mestu po lepi podaji Kevina Fiale izza tekmečevega gola.

Na 3:0 je v deseti minuti zadnje tretjine povišal Alexander Edler, nato sta nekaj upanja domačim vlila Mike Hoffman v 52. ter Cole Caufield v 58. minuti. Končni izid je 37 sekund pred koncem z zadetkom v prazno mrežo postavil Adrian Kempe. Phoenix Copley je za kalifornijsko moštvo zbral 20 obramb, pri tekmecih je Jake Allen ustavil 31 od 34 strelov.

"To je bila čudna tekma. Zaradi številnih blokiranih strelov nisem imel veliko dela. Posledično je šlo za tekmo, na kateri moraš ohraniti mirno glavo. Soigralci so opravili dobro delo, imeli ogromno posesti v nasprotnikovi tretjini. Trdo smo garali in zasluženo slavili," je po tekmi dejal Copley.

Los Angeles Kings | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kopitar je na ledu prebil 19 minut in 38 sekund ter na vrata tekmeca sprožil dva strela. Z osmimi goli ter 17 podajami je točkovno drugi najbolj učinkovit hokejist Los Angelesa za Fialo (31 točk).

Po 15. zmagi na 30. tekmi sezone je Los Angeles napredoval na drugo mesto pacifiške divizije ter četrto v zahodni konferenci. S 34 točkami za vrhom v obeh zaostajajo za Vegasom, ki jih je po 29 tekmah zbral sedem več.

Kralji bodo znova na ledu že v noči na ponedeljek, čaka jih namreč gostujoči obračun proti zadnjeuvrščeni ekipi vzhoda Columbus Blue Jackets.

Vrhunci srečanja:

Toronto diha za ovratnik Bostonu in Hudičem

Uspešen je bil znova Toronto, ki je v kanadskem obračunu v podaljšku z golom Mitcha Marnerja premagal Calgary in je tretji na vzhodu, le točko za prvim Bostonom in drugim New Jersey Devils. Najbolj zaslužen za zmago je bil z dvema goloma in tremi podajami William Nylander.

Torontu gre odlično. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Torontu gre odlično. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Podaljšek je odločal tudi v Dallasu, kjer so domačini z golom Nilsa Lundkvista s 3:2 strli odpor Detroita. Z istim rezultatom, a po rednem delu, je Ottawa slavila pri Nashvillu.

Floridski derbi je s 4:1 pripadel skupini Tampa Bay Lightning. Pittsburgh, ki je v zadnjem času ujel pravi ritem, je na krilih kapetana Sidneyja Crosbyja (dva gola in podaja) s 3:1 premagal Buffalo in vknjižil peto zaporedno zmago.

Carolina je do zanesljive zmage prišla pri NY Islanders (3:0), Pjotr Kočetkov je zaustavil vseh 16 strelov domačih. Shutout je vpisal tudi švedski čuvaj mreže Minnesote Filip Gustavsson, a on je imel precej več dela, ubranil je vseh 35 strelov Vancouvra in se s soigralci veselil zmage s 3:0.

Liga NHL, 10. december:

 

Lestvica:

Preberite še:

Arizona Coyotes Boston Bruins
Sportal Bostonu spodrsnilo pri eni najskromnejših ekip, Ovečkin lovi Howa
Los Angeles Kings
Sportal Kopitar s kralji doživel visok poraz, vseeno pohvalil vratarja #video
Ne spreglejte