Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 1. 2022,
6.02

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

1

Natisni članek

Philadelphia Flyers Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar St. Louis Blues Minnesota Wild Minneapolis zimska klasika liga NHL

Nedelja, 2. 1. 2022, 6.02

2 leti, 4 mesece

Liga NHL, 1. januar

Padel je rekord. Tako mrzlo na tekmi lige NHL še ni bilo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

1

zimska klasika Minnesota WIld St. Louis Blues | Na bejzbolskem stadionu Target Field v Minneapolisu se je tekma začela pri –21 stopinjah Celzija, kar je rekord. Tako mrzlo ni bilo še na nobeni zimski klasiki. St. Louis je gostitelje Minnesoto premagal s 6:4 in prevzel vodstvo v centralni diviziji. | Foto Guliverimage

Na bejzbolskem stadionu Target Field v Minneapolisu se je tekma začela pri –21 stopinjah Celzija, kar je rekord. Tako mrzlo ni bilo še na nobeni zimski klasiki. St. Louis je gostitelje Minnesoto premagal s 6:4 in prevzel vodstvo v centralni diviziji.

Foto: Guliverimage

Bejzbolski stadion Target Field v Minneapolisu je gostil najbolj mrzlo hokejsko tekmo v zgodovini lige NHL. Zimska klasika med Minnesota Wild in St. Louis Blues se je začela pri skoraj –21 stopinjah Celzija. St. Louis je zmagal s 6:4 in prevzel vodstvo v centralni diviziji. Jordan Kyrou je s štirimi točkami (dva zadetka, dve asistenci) novi rekorder zimskih klasik. Obračun si je v živo ogledalo dobrih 38.600 gledalcev. Anže Kopitar in njegovi LA Kings so leto 2022 začeli z zmago s 6:3 nad Philadelphia Flyers.

Vodstvo lige NHL je novoletno zimsko klasiko tokrat postavilo v res mrzlo, zimsko okolje, na stadion Target Field v Minneapolisu, kjer se je že nekaj dni napovedoval temperaturni rekord v zgodovini tekem lige NHL in vremenoslovci se niso zmotili. 

Tekmo si je na prizorišču v živo ogledalo več kot 38.500 gledalcev. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tekmo si je na prizorišču v živo ogledalo več kot 38.500 gledalcev. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ob začetku srečanja Minnesota Wild in St. Louis Blues so termometri kazali –21 stopinj Celzija, kar je nov rekord. Najhladnejša NHL-tekma na prostem do zdaj je bila namreč tekma serije Heritage Classic med Edmonton Oilers in Montreal Canadiens na stadionu Commonwealth v Edmontonu leta 2003. Takrat je bilo ob začetku tekme skoraj –18 stopinj Celzija.

Izjemni posnetki z dronom pred začetkom tekme:

Piščančja juha za hokejiste, segrevanje ledu, grelne blazinice ...

Kljub hudemu mrazu se je na stadionu zbralo dobrih 38.500 gledalcev, ki so na tekmo lahko prinesli odeje, organizatorji pa so jim razdelili tudi toplotne blazinice. Nekateri deli tribun stadiona so bili ogrevani, organizatorji so bili pripravljeni celo na ogrevanje ledu. Hokejistom je bila v bidonih ob vodi in energijskih napitkih na voljo piščančja juha.

zimska klasika Minnesota WIld St. Louis Blues | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

zimska klasika Minnesota WIld St. Louis Blues | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

zimska klasika Minnesota Wild St. Louis Blues | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Šaljiv prihod gostov

Gostje iz St. Louisa so na prizorišče prišli v precej domiselnih opravah, kot bi šli na plažo, in sporočali, da jim mraz ne more do živega.

Takole so v Minneapolis prišli hokejisti St. Louisa:

Kyrou novi rekorder zimskih klasik

Derbi centralne divizije je na koncu pripadel prav gostom, ki so zmagali s 6:4. Odločilna je bila druga tretjina, v kateri so zadeli kar petkrat, v zadnji del so vstopili s prednostjo 6:2, Minnesoti je do konca tekme uspelo še dvakrat zadeti, a preobrata ni bilo. 23-letni Jordan Kyrou je dosegel štiri točke (dva zadetka, dve asistenci), kar je nov rekord zimskih klasih. St. Louis je z zmago prevzel vodstvo centralne divizije. 

Jordan Kyrou je vknjižil štiri točke, kar je rekord zimskih klasik. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jordan Kyrou je vknjižil štiri točke, kar je rekord zimskih klasik. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Neverjetno. Vsakič, ko dobiš priložnost za igranje zimske klasike, je to poseben trenutek. To je nekaj, kar si kot otrok želiš in sanjaš, da bi doživel," se je smejalo novemu rekorderju, trener Craig Berube pa dodal: "Danes je vsem dokazal, česa se je sposoben. Je zelo talentiran hokejist z dobrim strelom, veščinami, kar je danes dokazal."

Fotoutrinki z zimske klasike (foto: Reuters,Guliverimages):

Fotogalerija
1 / 12

Cenijo trud ljudi, ki so omogočili spektakel

"V čast mi je bilo, da sem lahko bil del takšnega dogodka. Neverjetno delo celotne ekipe, od ljudi, zadolženih za ledeno ploskev, naprej, da so vse skupaj omogočili. Vsi cenimo njihov trud. Zabavna izkušnja. Videti toliko ljudi na stadionu, ki navijajo, pa ognjemet, nor šov, ki si ga bomo zapomnili za vedno," se je smejalo zmagovitemu vratarju Jordanu Binningtonu.

Manj veselo je bilo po petem zaporednem porazu v taboru domačih. "Za nami so bili štirje porazi, v tekmo bi morali vstopiti agresivno, z željo po zmagi, a tega nismo naredili. Kdaj smo zadnjič igrali (20. december, op. a.), ne sme biti izgovor. To za nas ni dopustno, mislim, da to vsi vemo," je bil jezen napadalec Mats Zuccarello.

Kralji so leto začeli z zmago nad Philadelphio. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kralji so leto začeli z zmago nad Philadelphio. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kralji ugnali Philadelphio, Toronto zavezal kravato Ottawi

Leto 2022 so zmagovito odprli Anže Kopitar in soigralci LA Kings, ki so v domači dvorani, ki po novem nosi ime Crypto.com Arena, ugnali Philadelphia Flyers. Slovenski as je v začetku druge tretjine ob številčni prednosti podal za vodstvo s 3:1. Kralji so se z novo zmago (6:3) povzpeli na osmo mesto zahodne konference, v pacifiški diviziji so peti.

Kanadski obračun med Toronto Maple Leafs in Ottawa Senators je zanesljivo, s 6:0 pripadel prvim. T. J. Brodie je zadel in dvakrat podal, Alexander Kerfoot je prispeval tri asistence, Ilja Mikhejev dva zadetka, Jack Campbell pa je zaustavil vseh 23 strelov gostov. Vancouver je s 5:2 ugnal novinca Seattle Kraken.

Liga NHL, 1. januar:

Minnesota Wild : St. Louis Blues 4:6

Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators 6:0

Seattle Kraken : Vancouver Canucks 2:5

Los Angeles Kings : Philadelphia Flyers 6:3

Lestvica:

Preberite še:

Mika Zibanejad
Sportal Nov rekord zimzelenega Ovečkina, prvaki izgubili po strelski loteriji
Jonathan Quick
Sportal Kralji so zadnjo tekmo v letu dobili po kazenskih strelih #video

 

Ne spreglejte