Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
20.08

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

IceHL HK Olimpija

Nedelja, 29. 10. 2023, 20.08

6 mesecev

IceHL, 29. oktober

Dolgega črnega niza je konec! Olimpija le zmagala na domačem ledu.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
HK Olimpija : Asiago | Olimpija je le prekinila niz domačih porazov, ko je s 5:1 premagala Asiago. | Foto HKO/Domen Jančič

Olimpija je le prekinila niz domačih porazov, ko je s 5:1 premagala Asiago.

Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti HK SŽ Olimpija so v nedeljo le prekinili 20 tekem trajajoč negativni niz domačih tekem v ligi Ice. Zmaji so s 5:1 premagali Asiago in se tako veselili prve domače zmage v tem tekmovanju po lanskem 2. decembru.

Red Bull Salzburg : Vienna Capitals
Sportal Olimpija se pripravlja na nedeljo, Dunajčani presenetili prvake

Po prvi tretjini nedeljskega obračuna v Hali Tivoli so bili domači navijači lahko zadovoljni. Trevor Gooch je v sedmi minuti tekme zadel za vodstvo zmajev, ko je spretno preusmeril podajo Žige Pavlina za hrbet gostujočega čuvaja mreže Marca De Filippa Roie. Na vrata italijanskega reprezentanta so Ljubljančani v prvih 20 minutah igre sprožili 13 strelov. Na drugi strani je imel Lukaš Horak nekaj manj dela, ustavil je vseh devet poskusov Asiaga.

HK Olimpija : Asiago | Foto: HKO/Domen Jančič Foto: HKO/Domen Jančič

Zmaji so tudi v drugo tretjino vstopili odločno in v 22. minuti tekme že vodili z 2:0. Po podajah Goocha in Marisa Bičevskisa je zadel Jan Čosić. V 31. minuti se je na semaforju zasvetilo že 3:0 za domače, ko je Olimpija izkoristila igralca več na ledu in prek Žige Panceta prišla do visoke prednosti. A to še ni bilo dovolj, pred koncem druge tretjine je vodstvo domačih na 4:0 povišal Nik Simšič. Tudi ob njegovem zadetku v 39. minuti tekme so imeli zmaji številčno premoč na ledu.

HK Olimpija : Asiago | Foto: HKO/Domen Jančič Foto: HKO/Domen Jančič

V osmi minuti zadnje tretjine pa so vendarle zadeli tudi gostje. Lukaš Horak se je najprej izkazal z lepo obrambo, takoj zatem pa ga je presenetil strel Filippa Rigonija, ki je zaostanek Asiaga znižal na 1:4. Ljubljančani so nato pritisnili, v zadnji minuti tekme pa spet izkoristili igralca več na ledu in postavili končni izid tekme, 5:1. Strelec je bil še enkrat Nik Simšič. Horak je tekmo končal z 28 obrambami, De Filippo Roia je ustavil 30 strelov v svoja vrata.

Olimpija bo znova na delu v sredo, ko bo gostila Dunaj. 

Ta je danes z 1:4 izgubil na domačem ledu, Rok Tičar pa je bil v 27. minuti podajalec pri golu za izenačenje na 1:1. Dunajčani so letos neprepričljivi, s štirimi zmagami in kar 11 porazi so predzadnji na lestvici. Slabši je le še Gradec (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc), ki je danes z 1:2 izgubil proti branilcem naslova iz Salzburga. Ta je trenutno na vrhu prvenstvene lestvice.

Drugi je madžarski Fehervar AV19 (Anže Kuralt), ki je s 5:2 zmagal na gostovanju pri Pustertalu. Kuralt je bil strelec tretjega gola za Fehervar. Vorarlberg (Luka Maver, Matic Podlipnik) je gostil celovški KAC (Jan Muršak, Luka Gomboc) in ga premagal z 2:1, Linz je bil s 3:1 boljši od Innsbrucka, Beljačani (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič) pa so bili prosti.

Liga ICE

Nedelja, 29. oktober

Lestvica

 

Antti Karhula
Sportal "Frustrirajoče, kot da se ničesar ne naučimo"
HDD Jesenice, Žan Jezovšek
Sportal Jeseničani zmagali na derbiju vodilnih, Celjani uspešni na Koroškem
Ne spreglejte