Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2011,
19.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 19.15

8 let

Kopitarjevi "kralji" izgubili z Minnesoto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V severnoameriški hokejski ligi NHL je po kratkem premoru zaradi All Star znova napeto. Los Angeles Anžeta Kopitarja je po kazenskih strelih tesno izgubil z Minnesoto z 0:1.

Med izvajalci kazenskih strelov se je na led kot prvi podal prav Slovenec Anže Kopitar, ki pa je s strelom iz zapestja zgrešil cilj. Edini, ki je bil uspešen in tako prinesel zmago domačemu moštvu je bil Pierre-Marc Bouchard. Kopitar je sicer na ledu preživel dobrih 23 minut in v tem času sprožil dva strela proti golu Minnesote. Ta si bržčas ni želela razpleta tekme po kazenskih strelih, saj je njen vratar Nicklas Backstrom izgubil zadnjih osem tekem, ki so se končale po kazenskih strelih, medtem ko so kralji dobili vseh pet tekem v sezoni s takšno končnico.

Toda tudi po zaslugi akrobatske obrambe Backstroma pri kazenskih strelih so zmago vpisali domačini in tako še poslabšali položaj Kalifornijcev pred nadaljevanjem. Te namreč zdaj čakajo trije tedni gostovanj, saj bodo njihovo dvorano Staples Center "okupirali" košarkarji s tekmo zvezd in glasbeniki s podelitvijo "grammyjev".

"Najpomembnejša stvar v hokeju je, seveda, zmagovanje, toda hkrati si želiš, da pokažeš dobro igro. Vedno si hočeš priigrati priložnosti za zmago. Mislim, da smo jih danes imeli dovolj," je po tekmi dejal trener Los Angelesa (ta je 11. v zahodni konferenci) Terry Murray.

Na drugih tekmah večera je Carolina doma izgubila proti Bostonu z 2:3, New Jersey je pred vsega dobrimi 7000 gledalci Ottawo odpravil z 2:1, zmagoviti gol je zabil Dainius Zubrus slabih šest minut pred koncem tekme. Toronto je ugnal Florido po kazenskih strelih s 4:3 (mož odločitve je bil Colby Armstrong), Atlanta pa je klonila pred New York Islanders z 1:4 (Kyle Okposo je zabil dvakrat).

Columbus je izgubil proti Chicagu s 4:7, pri katerem je Jonathan Toews zbral gol in dve podaji, New York Rangers so priznali premoč Pittsburghu po kazenskih strelih s 3:4 (slednji je igral brez Sidneyja Crosbyja in Jevgenija Malkina), Tampa Bay pa je tudi s pomočjo že 39. gola v sezoni Stevena Stamkosa s 4:0 porazila Philadelphio.

Washington je po kazenskih strelih izgubil proti Montrealu z 2:3, Kanadčanom je zmago prinesel Brian Gionta, povsem enak razplet je bil med Nashvillom in Calgaryjem, le da je tam za zmagoviti zadetek poskrbel Rene Bourque. Dallas je s porazom 1:4 točki prepustil vodilnemu moštvu lige Vancouvru, San Jose pa je s 5:3 ugnal Phoenix, potem ko je že zaostajal z 0:3.

Tekma med St. Louisom in Coloradom je bila preložena.


Toronto Maple Leafs : Florida Panthers 4:3** Versteeg, Kulemin, Grabovski, Armstrong; Weiss, Booth, Stllman

Carolina Hurricanes : Boston Bruins 2:3 McBain, Corvo; Pailke, Horton, Bergeron

New Jersey Devils : Ottawa Senators 2:1 Palmieri, Zubrus; Kovalev

Atlanta Trashers : NY Islanders 1:4 Meyer; Okposo 2, Parenteau, Hamonic

Columbus Blue Jackets : Chicago Blackhawks 4:7 Dorsett, Brassard, Pahlsson, Calvert; Leddy, Keith, Stalberg, Kane, Toews, Bolland, Hossa

NY Rangers : Pittsburgh Penguines 3:4** Prust, Anisimov, Callahan; Jeffrey 2, Rupp, Kunitz

Wahington Capitals : Montreal Canadiens 2:3* Perreault, Knuble; Gionta 3 Nashville Predators : Calgary Flames 2:3* Erat, Hornqvist; Stajan, Sarich, Bourque

Dallas Stars : Vancouver Canucks 1:4 Eriksson; Samuelsson, Ehrhoff, Kesler, Burrows

San Jose Sharks : Phoenix Coyotes 5:3 Pavelski 2, Wellwood, Marleau, Thornton; Vrbata, Yandle, Bissonette

Minnesota Wild : Los Angeles Kings 1:0** Bouchard

Tampa Bay Lightning : Philadelphia Flyers 4:0 Purcell 2, Downie, Stamkos

**-po kazenskih strelih

Ne spreglejte