Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2007,
15.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2007, 15.31

8 let

Kopitarjev gol ni pomagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Edini Slovenec v hokejski ligi NHL Anže Kopitar je na sinočnjem dvoboju dosegel gol, a je bil njegov prispevek premalo za uspeh proti Coloradu.

Gostje so po začetnem zaostanku dosegli pet golov zapored ter slavili s 5:2. Še višjo zmago je dosegel Buffalo, ki je Carolino odpravil kar z 8:1.

V preostalih dvobojih zgoščenega sobotnega sporeda je Ottawa doma izgubila z Rangerji iz New Yorka z 2:5, Detroit je Phoenix ugnal s 3:2, Philadelphia je doma izgubila z Dallasom z 1:4, Montreal je proti Nashvillu po kazenskih strelih izgubil s 4:5, Otočani iz New Yorka so doma z 0:4 klonili proti Atlanti. Toronto je Pittsburgh Penguins premagal s 4:2, Florida je tesno izgubila z Washingtonom z 1:2, Tampa Bay je bila s 4:1 boljša od Bostona s 4:1, St. Louis je bil od Chicaga uspešnejši s 3:1, Calgary Flames pa je po podaljšku klonil s Columbusom s 3:4.

Vodili 2:0, a izgubili

Kralji so tekmo v svoji dvorani začeli obetavno, saj so v peti minuti povedli z golom Raitisa Ivanansa, v 17. pa je Kopitar z desetim golom v sezoni povišal na 2:0. A se je nato domačim ustavilo, pobudo pa so prevzeli igralci Colorada. Sredi tekme so z zadetkom T. J. Hensicka izenačili, zadnja tretjina pa je bila povsem njihova; Ryan Smyth je zadel dvakrat, svoj prvi gol je dosegel z igralcem manj na ledu, piko na i pa je postavil Jaroslav Hlinka in poraz Kraljev je bil neizbežen. Pri Coloradu zaradi poškodbe dimelj ni igral kapetan Joe Sakic, ki je tako končal niz 232 zaporednih nastopov v NHL.

Pri newyorških Rangerjih, ki so Ottawi zadali šesti zaporedni poraz, se je izkazal Brendan Shanahan z dvema zadetkoma, Henrik Lundqvist pa je zbral 32 obramb. Gledalci v Torontu se niso razveselili le zmage proti Pittsburghu, pozdravili so tudi rekord Matsa Sundina. Švedski napadalec je s podajo dosegel vsaj točko že na 15. domači tekmi zapored, s čimer je izboljšal kar 83 let star klubski rekord v tem statističnem elementu. Jason Blake pa je zadel prvič po skoraj mesecu in pol strelskega posta.

Jubilejni 250. gol

Dva gola je dosegel tudi Vincent Lecavalier, ki je s tem pomagal svoji ekipi iz Tampe do zmage nad Bostonom. Njegov prvi zadetek pa je bil obenem tudi jubilejni 250. v njegovi NHL karieri. Dober razlog za veselje je imel tudi vratar Atlante Kari Lehtonen. Po šestih tednih premora zaradi poškodbe se je vrnil na tekmi z Otočani iz New Yorka in ohranil mrežo nedotaknjeno s 33 obrambami. Ilija Kovalčuk pa je za zmago s 4:0 prispeval svoj 21. gol v letošnji ligi in s tako povzpel na vrh lestvice strelcev.

Le malo je manjkalo, pa bi se s "shutoutom" lahko pohvalil tudi vratar Buffala Ryan Miller. Edini gol na tekmi s Carolino je dobil dve minuti pred koncem, a je bil dvoboj takrat že zdavnaj odločen, saj so njegovi soigralci z osmimi zadetki prerešetali mrežo tekmecev.

Veliki preobrat je uspel ekipi iz Nashvilla. Še v 51. minuti so hokejisti Montreala vodili s 4:1, toda gostje so se vrnili in z zadetkom Radeka Bonka 43 sekund pred iztekom rednega dela izsilili podaljšek. Za nameček pa so še slavili po kazenskih strelih, ko se je z natančnim izvajanjem spet izkazal Bonk.


Liga NHL, 1. december:

Ottawa Senators : New York Rangers 2:5 Heatley, Corvo; Shanahan 2, Jagr, Girardi, Betts

Detroit Red Wings : Phoenix Coyotes 3:2 Zetterber, Cleary; Winnik, Sjostrom

Buffalo Sabres : Carolina Hurricanes 8:1 Kotalik 2, Roy, Afinogenov, Vanek, Connolly, Mair, Spacek; Whitney

Philadelphia Flyers : Dallas Stars 1:4 Jones; Miettinen, Jokinen, Halpern, Ribeiro

Montreal Canadiens : Nashville Predators 4:5** Latendresse 2, Higgins, Plekanec; Ortmeyer, Legwand, de Vries, Bonk

New York Islanders : Atlanta Thrashers 0:4 Kovalčuk, Hossa, Kozlov, Boulton

Toronto Maple Leafs : Pittsburgh Penguins 4:2 Ponikvarovski, Bell, Blake, Antropov; Malone, Christensen

Florida Panthers : Washington Capitals 1:2 Mezei; Ovečkin, Pothier

Tampa Bay Lightning : Boston Bruins 4:1 Lecevalier 2, St.Louis, Darche; Murray

St. Louis Blues : Chicago Blackhawks 3:1 Johnson, Stempniak, King; Lang

Calgary Flames : Columbus Blue Jackets 3:4* Langkow; Glencross 2, Zerdev, Beech

Los Angeles Kings : Colorado Avalanche 2:5 Kopitar, Ivanans; Smyth 2, Hlinka, Stastny, Hensick

* - po podaljšku ** - po kazenskih stelih

Ne spreglejte