Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 4. 2017,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi SP v hokeju 2017 Ken Ograjenšek

Sobota, 29. 4. 2017, 8.00

6 let, 6 mesecev

Ken Ograjenšek pred SP

Ken Ograjenšek: Dobro vemo, da nobena tekma na SP ne bo lahka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Ken Ograjenšek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Priznati moram, da proti tem reprezentancam elitne divizije nisem veliko igral – eno prvenstvo in olimpijske kvalifikacije –, tako da niti ne vem, kaj pričakovati," pred bližajočim se svetovnim hokejskim prvenstvom v Nemčiji in Franciji pravi slovenski reprezentančni napadalec Ken Ograjenšek.

"Bo pa lepo igrati proti Kanadčanom, na primer," še pravi 25-letni Celjan, ki si zadnji dve sezoni hokejski kruh služi v Gradcu, in dodaja: "Vemo, da prav veliko možnosti proti njim nimamo, ampak proti najboljšim igralcem in zvezdnikom lige NHL je vedno lepo igrati. Dobro pa tudi vemo, da nobena tekma na prvenstvu ne bo lahka."



S stvarmi, na katere nimajo vpliva, se ne obremenjujejo

Nič kaj lahek v Parizu ne bo niti razpored tekem risov, a podobno kot njegovi soigralci se tudi Ograjenšek s tem ne obremenjuje. "Zato se tudi dobro pripravljamo, da bomo zdržali tempo tekmovanja," pravi in dodaja: "Na te stvari nimamo vpliva, nanje se moramo pripraviti po najboljših močeh in se jim prilagoditi. Bolj ko bomo o tem razmišljali, slabše bo za nas. Tako pač je, tega smo navajeni, spremeniti pa tako ali tako ne moremo ničesar."



Če se nekdanji član mladinskih selekcij Maribora, vevške Alfe, Celja in kasneje članske Olimpije veseli obračunov s hokejskimi velesilami, pri katerih na ramenih slovenskih oklepnikov ne bo težkega rezultatskega bremena, pa bo bržčas bolj napeto na tekmah z Norveško, Belorusijo in Francijo. To so namreč reprezentance, s katerimi se bodo risi po pričakovanjih bojevali za obstanek med elito.

Risi so določeni, da si v Parizu priborijo obstanek med elito, a si obenem ne delajo utvar, da bo to enostavno. | Foto: Sportida Risi so določeni, da si v Parizu priborijo obstanek med elito, a si obenem ne delajo utvar, da bo to enostavno. Foto: Sportida

Eno leto starejši in temu primerno bolj izkušeni

So Slovenci letos že dovolj močni in samozavestni, da presenetijo tudi Švico? "V hokeju danes tako velikih razlik, kot so bile še pred nekaj leti, ni več. Marsikoga se da premagati, pa tudi izgubiti proti marsikomu. Vse bo odvisno od dnevne forme in tega, kako bomo igrali," odgovarja hokejist, ki je na svetovnem prvenstvu elite igral enkrat, leta 2015 na Češkem.

"Več dejavnikov bo pomembnih, ampak glede na to, kako treniramo, kako se pripravljamo, kakšno ekipo imamo – igralci so starejši eno leto in temu primerno bolj izkušeni –, mislim, da prav veliko skrbi ni," je sklenil pogovor.


Seznam slovenske reprezentance

Vratarji (3): Gašper Krošelj (AIK, Allsvenskan, druga švedska liga), Matija Pintarič (Lyon, Ligue Magnus), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL)

Branilci (10): Klemen Pretnar, Sabahudin Kovačevič (oba Junost Minsk, beloruska Extraliga), Aleš Kranjc (Bad Nauheim, DEL2), Andrej Tavželj (Angers, Ligue Magnus), Matic Podlipnik (Lyon, Ligue Magnus), Miha Štebih (Frydek-Mistek, WSM liga, druga češka liga), Jurij Repe (Kladno, WSM liga, druga češka liga), Mitja Robar (KAC Celovec, liga EBEL), Luka Vidmar (Frederikshavn, Metal Ligaen), Blaž Gregorc (HK Mountfield, češka Extraliga)

Napadalci (13): Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg, Liga KHL), Jan Muršak (CSKA Moskva, liga KHL), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok, liga KHL), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava, liga KHL), Žiga Pance (KAC Celovec, liga EBEL), Aleš Mušič (HDD Olimpija, liga EBEL), David Rodman, Boštjan Goličič, Anže Kuralt (vsi Grenoble, Ligue Magnus), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), Nik Pem (Heilbronner Falken, DEL2)

Selektor: Nik Zupančič

Pomočniki: Edo Terglav, Gaber Glavič, Aleš Burnik

V oklepaju so zapisani klubi, v katerih so hokejisti igrali v končani sezoni.

Slovenske tekme v skupinskem delu SP, Pariz:

Sobota, 6. maj: 12.15 Švica – Slovenija
Nedelja, 7. maj: 12.15 Slovenija – Kanada
Torek, 9. maj: 16.15 Slovenija – Norveška
Sreda, 10. maj: 20.15 Finska – Slovenija
Petek, 12. maj: 16.15 Češka – Slovenija
Sobota, 13. maj: 16.15 Slovenija – Belorusija
Ponedeljek, 15. maj: 20.15 Francija – Slovenija

Ne spreglejte