Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 8. 2023,
15.57

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

Trevor Gooch Žiga Pavlin Žiga Pance HK Olimpija

Nedelja, 13. 8. 2023, 15.57

8 mesecev, 2 tedna

žiga pavlin je novi kapetan

Kapetanska sprememba pri Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
HK SŽ Olimpija, Žiga Pance, Žiga Pavlin, Trevor Gooch | Žiga Pavlin je novi kapetan Olimpije, njegova pomočnika bosta Žiga Pance in Trevor Gooch. | Foto HK SŽ Olimpija

Žiga Pavlin je novi kapetan Olimpije, njegova pomočnika bosta Žiga Pance in Trevor Gooch.

Foto: HK SŽ Olimpija

Pri HK SŽ Olimpija so mesec dni pred začetkom nove sezone IceHL odločili, da bo kapetan moštva povratnik v zmajevem gnezdu Žiga Pavlin. Njegova pomočnika bosta dozdajšnji kapetan Žiga Pance in novinec v ekipi, Američan Trevor Gooch.

HK SŽ Olimpija
Sportal Pred zmaji je prvi test
HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani, ki so jih poplave prisilile v selitev, opravili prvi preizkus

Pri ljubljanski Olimpiji so se odločili za kapetansko spremembo. Črko C bo po novem nosil najstarejši član zeleno-belega moštva Žiga Pavlin. Osemintridesetletni povratnik v Tivoliju je kapetansko vlogo prevzel od Žige Panceta, ki bo po novem pomočnik kapetana. Vloga drugega pomočnika je pripadla novincu v ekipi finskega trenerja Anttija Karhale, ameriškemu napadalcu Trevorju Goochu.

Ljubljančani bodo prvo pripravljalno tekmo odigrali v ponedeljek. | Foto: Nebojša Tejić/STA Ljubljančani bodo prvo pripravljalno tekmo odigrali v ponedeljek. Foto: Nebojša Tejić/STA

Zmaji se na novo sezono skupaj pripravljajo od konca julija, že v ponedeljek pa jih čaka prva pripravljalna tekma. V Tivoliju bodo ob 19.15 palice prekrižali s hokejisti Univerze Yale. Vstop na tekmo bo prost.

Ameriški trener že obiskal Slovenijo in bil navdušen

"Zanimivo bo igrati proti ekipi Yala, saj ne vemo dosti o njih in zabavno bo videti, kakšna je raven univerzitetnega hokeja. Z vidika naših priprav upam, da bomo lahko videli nekaj stvari v igri, kar smo vadili. Predvsem pa, da bomo kot ekipa pokazali to dobro pozitivno energijo, ki smo jo imeli v prvih dveh tednih na in izven ledu," pred ponedeljkovo tekmo pravi trener zmajev Karhula.

Zanimive tekme se veseli tudi trener ameriške univerzitetne ekipe Keith Allain: "Ljubljano sem že obiskal pred mnogimi leti z ameriško reprezentanco, ko smo se pripravljali na svetovno prvenstvo v Rigi in bil sem navdušen. V Sloveniji smo preživeli nekaj dni in v trenerskem štabu se nam je zdelo, da bi bilo res odlično sem pripeljati našo ekipo. Pravzaprav ne vem, kaj pričakovati v ponedeljek. Letos smo se zaradi gostovanja v Evropi z ekipo zbrali prej, po navadi začnemo septembra, saj se naše tekmovanje začne šele novembra. Vsi v ekipi se veselimo razburljivega izziva, ki ga predstavlja igranje proti ekipi, ki igra drugačen slog hokeja."

Preberite še:

HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice finale DP 1. tekma
Sportal Bled bo gostil prvi obračun večnih tekmecev to sezono
HK SŽ Olimpija
Sportal Konec počitka za ljubljanske hokejiste #video

 

 

Ne spreglejte