Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 9. 2014,
23.50

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga KHL Žiga Jeglič Rok Tičar Slovan Bratislava Marcel Rodman CSKA Moskva Jan Muršak Dinamo Minsk

Ponedeljek, 29. 9. 2014, 23.50

4 leta, 1 mesec

Kapetan Radulov popeljal Muršakove do sedme zaporedne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovita serija Jana Muršaka in soigralcev se nadaljuje. Moskovski CSKA je do sedme zaporedne zmage prišel na gostovanju pri Sibiru iz Novosibirska, ta je padel s 3:2.

To je bila že deseta zmaga slovitega ruskega kluba na 11 obračunih letošnje sezone, nove tri točke pa je z zadetkom v 58. minuti na točkovni račun dodal Aleksander Radulov. Ob kapetanu CSKA sta zadela še Stephane Da Costa in Nikolaj Prohorkin. Slednjemu je za vodstvo z 2:1 podal Jan Muršak. Štajerec je v malce manj kot 17 minutah igralnega časa sprožil kar pet strelov in dobil enega od dveh sodniških metov. CSKA je trenutno drugi za nahodu, medtem ko Sibir zaseda osmo mesto vzhoda.

Slovan po loteriji, Medveščak nemočen proti neporaženim

Moštvo Žige Jegliča in Roka Tičarja je v ponedeljek po kazenskih strelih premagalo Dinamo Minsk. Slovan je proti beloruski ekipi dvakrat vodil z zadetkom razlike, a je hokejistom iz Minska vselej uspelo izenačiti in izsiliti podaljšek, v katerem osem tisoč gledalcev ni videlo zadetka. O zmagovalcu so tako odločili kazenski streli, pri katerih so se bolje znašli gostitelji – zadela sta Ladislav Nagy in Tomas Netik, medtem ko članom Dinama ni uspelo premagati domačega vratarja Jaroslava Janusa. Jeglič je na ledu preživel 13 minut in osem sekund, v tem času sprožil en strel in bil uspešen pri enem od treh sodniških metov. Tičar je bil na ledeni ploskvi še pol minute dlje, sprožil en strel in dobil tri od štirih sodniških metov. Slovan ima po desetih tekmah na računu 15 točk in je trenutno sedmi na zahodu.

Medveščak je v ponedeljek doma pričakal Iljo Kovalčuka in soigralce vodilnega SKA iz Sankt Peterburga, ki v letošnji sezoni na 11 tekmah nasprotnikom niso prepustili niti točke. Zagrebčanom, v postavi katerih spet ni bilo Marcela Rodmana, po pričakovanjih ni uspelo presenetiti suverenih Rusov, ki so slavili s 5:1 in se še utrdili v vodstvu. Medvedi so na 11 tekmah zbrali devet točk, kar zadostuje za 12. mesto.

Ne spreglejte