Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 2. 2024,
7.25

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

All-Star Auston Matthews liga NHL NHL

Nedelja, 4. 2. 2024, 7.25

2 meseca, 3 tedne

NHL ALL-STAR 2024

Kako se je razpletla All-Star tekma?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Auston Matthews All-Star | Zmagala je ekipa Austona Matthewsa. | Foto Reuters

Zmagala je ekipa Austona Matthewsa.

Foto: Reuters

Ekipa Austona Matthewsa je zmagovalka finala tekme zvezd severnoameriške lige NHL, ki jo je gostil Toronto. Matthewsova zasedba je v odločilnem obračunu ugnala moštvo Connorja McDavida s 7:4. Matthewsa so izbrali tudi za najkoristnejšega igralca tekme zvezd.

Šestindvajsetletni Američan, ki vodi na lestvici strelcev v NHL s 40 zadetki, je član ekipe Toronto Maple Leafs, tako da so bili domači navijači še toliko zadovoljnejši ob slavju.

"Zmaga je le še češnja na torti. Nekaj fantov je res igralo neverjetno. Zelo zabavno je bilo, vzdušje odlično, na koncu pa še zmaga pred navijači," je dejal Matthews.

Najboljši strelec v dveh od zadnjih treh sezon in najkoristnejši igralec (MVP) 2022 pa je bil precej skromen, kar zadeva tokratni izbor za MVP tekme zvezd: "Mislim, da bi bilo to lahko malce pristransko, glede na to, da smo v Torontu."

Na večeru All Star so nastopile štiri ekipe, kapetani pa so izbirali soigralce. Izbirali so Connor McDavid iz Edmontona, Matthews, Nathan MacKinnon iz Colorada ter Quinn Hughes iz Vancouvra.

Polfinala odločena po kazenskih strelih

Ekipe so igrale s po tremi igralci v polju in vratarjem, igrali pa so dvakrat po 10 minut. Polfinalna obračuna sta se končala po kazenskih strelih.

Finale je bil izenačen pri 3:3 po polčasu, pri čemer so za Matthewsovo ekipo zadeli Clayton Keller, Mitch Marner in Matthews, za McDavidovo pa Boone Jenner, David Pastrnak in Leon Draisaitl.

Ekipa Connorja McDavida. | Foto: Reuters Ekipa Connorja McDavida. Foto: Reuters

Filip Forsberg in Matthews sta nato poskrbela za 5:3, Alex DeBrincat je dodal še en gol za Matthewsovo zasedbo, ki je zadnji gol dosegla prek Mathewa Barzala, vmes pa je za tekmece zadel še Tomaš Hertl.

"Všeč mi je bil izbor igralcev. Veliko je teh, s katerimi se poznam, nekaj je prijateljev, s katerimi sem igral v preteklosti, tako da je bilo lepo, da smo se dobili," je povedal Matthews.

Ekipa McDavid je v polfinalu ugnala ekipo MacKinnon s 4:3, moštvo Matthews pa je v drugem polfinalu s 6:5 odpravilo Hughesovo zasedbo.

Connor McDavid
Sportal McDavidu bitka spretnosti in milijon dolarjev
Ne spreglejte