Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 10. 2016,
11.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings hokej Jonathan Quick poškodba

Četrtek, 20. 10. 2016, 11.55

6 let, 7 mesecev

Trimesečno okrevanje

Jonathan Quick brez operacije, a z dolgotrajnim prisilnim počitkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Jonathan Quick | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Sezona se je za moštvo Los Angeles Kings začela slabo, s tremi porazi in poškodbo prvega vratarja Jonathana Quicka. Ta bo okreval brez operacije, na led bi se lahko vrnil šele po treh mesecih.

Že uvodna tekma kalifornijskega kluba, katerega kapetan je Anže Kopitar, je v tabor Kraljev vnesla precej skrbi. En napačen gib v prvi tretjini in na seznamu poškodovanih se je znašel vratar številka ena Jonathan Quick, ki bo, kot kažejo zadnje napovedi, odsoten dolgo obdobje.

Dolgi trije meseci

Generalni direktor Dean Lombardi je že hitro po prvi tekmi dejal, da bi lahko okrevanje Quicka trajalo lep čas, a o časovnici takrat ni želel govoriti.

Po posvetih z zdravniki je v sredo postalo jasno, da 30-letni čuvaj mreže, ki ga pesti poškodba dimelj, ne bo odšel na operacijo, ki bi ga od ledenih ploskev lahko oddaljila do konca sezone. Okreval bo brez operativnega posega, po besedah Lombardija pričakujejo, da bo odsoten tri mesece. Eden od ključnih oklepnikov Kraljev se bi tako na led lahko vrnil šele prihodnje leto.

Med vratnicama ostajata Zatkoff in Budaj

Prva menjava Quicka Jeff Zatkoff se za zdaj ni izkazal, ubranil je zgolj 83,9 odstotka strelov. | Foto: Getty Images Prva menjava Quicka Jeff Zatkoff se za zdaj ni izkazal, ubranil je zgolj 83,9 odstotka strelov. Foto: Getty Images

Po pisanju Lise Dillman Quick ostaja na t. i. injured reserve list, na katerega moštva uvrstijo poškodovane igralce, ki ne bodo mogli igrati vsaj sedem dni.

Na vprašanje, ali ga bodo premestili na t. i. long term injured reserve (LTIR) – seznam poškodovanih hokejistov, ki ne morejo igrati vsaj 24 dni in deset tekem –, so v kalifornijskem taboru odgovorili z "zdaj še ne".

Uvrstitev na LTIR bi Kraljem dala nekaj manevrskega prostora pri financah, saj se njegova pogodba v celoti ne bi štela v plačilno kapico in bi lahko raziskali trg vratarjev.

A za zdaj bosta ključe od vrat Los Angeles Kings skrivala prva menjava Quicka Jeff Zatkoff in veteran Peter Budaj, ki so ga vpoklicali iz podružnice AHL. Zatkoff se na prvih treh srečanjih ni izkazal, zaustavil je 83,9 odstotka strelov. Na zadnjem obračunu ga je po petih prejetih zadetkih zamenjal Slovak in zaustavil vse strele, a je bilo za preobrat že prepozno.

Iz številke dve v 1A in 1B

"Gre za vratarja, ki sta bila v tej ligi številka dva. A mi ju potrebujemo, da bosta 1A in 1B, da bosta pripravljena igrati in nam dati priložnost za zmago. Budaj ima nekoliko več izkušenj. Upamo, da bosta pomagala drug drugemu in da bomo čim bolje oddelali v tem času," je za Los Angeles Times dejal trener vratarjev Bill Ranford.

Četrta tekma, na kateri bodo lovili šele prvo točko, jih čaka že v noči na petek, ko bodo gostovali pri Dallas Stars.

Ko se mu je to zgodilo leta 2013, je nato postal prvak …

Pri Quicku gre za podobno poškodbo, kot jo je staknil novembra leta 2013 v Buffalo. Takrat je moral zaradi težav v predelu dimelj počivati skoraj dva meseca. Zamenjala sta ga Martin Jones in Ben Scrivens, Quick pa se je vrnil v začetku januarja in takoj zablestel. Kralji so tisto sezono osvojili še drugi in zadnji Stanleyjev pokal. 

Ne spreglejte