Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2008,
12.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 19. 3. 2008, 12.51

8 let

Jeseniški trojec tudi uradno v Podmežakli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejski klub Acroni Jesenice je sporočil, da bodo v naslednji sezoni dres jeseniške ekipe spet oblekli trije domači napadalci, ki so v tej sezoni igrali v avstrijskih klubih.

Na novinarski konferenci v dvorani Podmežakla so dveletne pogodbe podpisali brata Marcel in David Rodman ter Tomaž Razingar. Brata Rodman sta v tej sezoni igrala za moštvo Vienna Capitals, medtem ko je Tomaž Razingar branil barve Innsbrucka. Vsi trije napadalci, ki so od danes spet člani jeseniškega kluba, bodo v naslednji sezoni na dresih nosili svoje tradicionalne številke: David Rodman 12, Marcel Rodman 22 in Tomaž Razingar 9.

V jeseniškem klubu so na današnji predstavitvi prihodnosti ocenili nastop v ligi Ebel kot neuspešnega, izpostavili pa so še dva velika letošnja cilja. Prvi je osvojitev naslova državnega prvaka, drugi pa uspešen nastop jeseniških hokejistov, ki bodo branili barve slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Kanadi.

Športni direktor Matjaž Mahkovec je poudaril, da je bilo moštvo sposobno uvrstitve v končnico, a pristop igralcev na odločilnih tekmah ni bil pravi. "Pogodbe imamo podpisane s tremi igralci, ki so se vrnili na Jesenice, poleg tega pa še z Jeanom Philippom Parejem in Connyjem Strömbergom, vsi tisti, ki želijo ostati na Jesenicah, pa si bodo morali pogodbo zaslužiti v končnici državnega prvenstva," je o načrtih in sestavi ekipe za prihodnjo sezono dejal Mahkovec. Še enkrat je pojasnil, da so se za zamenjavo na trenerski klopi odločili preprosto zato, ker je bilo potrebno po izpadu v četrtfinalu nekaj spremeniti, zato so v klub pripeljali Douga Bradleya. Američan, ki je v Evropi že od leta 1991, večinoma v Nemčiji, je poudaril, da moštvo kljub redkim tekmam dela trdo in da se vsi skupaj zavedajo, da jih glavi obračuni še čakajo: "Spremenili smo sistem igre, delamo na tem, da bomo sezono končali uspešno. Kemija v moštvu je zelo dobra, Jesenice so hokejsko mesto in prav nič mi ni žal, da sem sprejel vlogo trenerja."

V glavnem delu današnje novinarske konference pa so Tomaž Razingar, David in Marcel Rodman z novim-starim klubom podpisali dveletne pogodbe. "Pogovori o vrnitvi na Jesenice so trajali že nekaj časa, ključni pa so bili pogoji, ki mi jih je ponudil matični klub, zato sem zelo vesel vrnitve na Jesenice," je pojasnil najmlajši od trojice David Rodman. Tudi njegov starejši brat Marcel je poudaril, da se veseli vrnitve v Podmežaklo in je bil prepričan, da bo moštvo v prihodnji sezoni lahko uresničilo vse cilje: "Doma je vedno najlepše. Predvsem to velja takrat, ko je vse urejeno, tako kot je potrebno. Hokej sem začel igrati na Jesenicah, najraje igram doma, pred svojimi domačimi, pred domačimi navijači in sem zelo vesel, da sem zopet tu. Vem, da se za prihodnjo sezono sestavlja močna ekipa. Najbolj zadovoljen bom, če bomo šli na sam vrh". Razingar se je zahvalil vodstvu jeseniškega kluba, ki je bilo pripravljeno uresničiti njegove želje za vrnitev domov, saj ga je z bivšimi delodajalci vezala še enoletna pogodba: "Moja zgodba je bila nekoliko drugačna, saj sem imel z Innsbruckom še veljavno pogodbo, a je HK Acroni Jesenice storil vse, da sem se lahko vrnil na Jesenice, za kar bi se jim rad zahvalil. Moja velika želja po vrnitvi domov je tako izpolnjena. Glavni razlog je bila družina in pa vsi ljudje, ki jeseniški klub podpirajo in spremljajo tekme ne glede na rezultate."

Ne spreglejte