Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 9. 2017,
15.47

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Pjongčang 2018 olimpijske igre liga NHL liga KHL liga WSM Kladno Jurij Repe Jaromir Jagr

Sreda, 27. 9. 2017, 15.47

1 leto, 3 mesece

Kakšna bo klubska prihodnost Jaromira Jagra?

Nič od Jagrovega nastopa na Češkem. Bo okrepil St. Louis?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Jaromir Jagr | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Češki hokejski veteran Jaromir Jagr še čaka na pravega delodajalca. Kje bo igral, naj bi bilo uradno znano 5. oktobra, dan po začetku nove sezone lige NHL. Še pred tem dnem naj bi 45-letnik po informacijah iz domovine v soboto zaigral za češkega drugoligaša Kladno, katerega lastnik je in katerega član je slovenski branilec Jurij Repe. To se na žalost pristašev Kladna ni zgodilo. So se pa medtem okrepila zanimanja za Čeha v ligi NHL. Najglasneje se omenja selitev s St. Louis.

Po 27 letih od premiernega nastopa v ligi NHL si je želel Jaromir Jagr še vedno dokazovati v najkakovostnejšem hokejskem klubskem tekmovanju, a po zadnji sezoni s Florida Panthers na njegov naslov ni prišla ustrezna ponudba. Konec avgusta se je sicer omenjalo, da se zanj zanimajo pri Calgary Flames.

A, kot kaže, s sodelovanjem s kanadskim moštvom trenerja Glena Gulutzana, ki je s Čehom pred leti delal pri Dallas Stars in ki ni nikoli skoparil s pohvalami na Jagrov račun, ne bo nič.

Bo 5. oktober res dan D?

Kot, vsaj začasno, ne bo nič z njegovo selitvijo v Kontinentalno hokejsko ligo, v kateri se je zanj najbolj resno ogrel Neftehikim Nižnekamsk. Pred dnevi je Jagrov agent dejal, da bo njegova prihodnost znana 5. oktobra, torej dan po začetku nove se zone lige NHL. Čeh bi lahko tako čakal, ali se bo kdo od NHL-ovcev zadnji hip odločil zanj.

Če interesa ne bo, je najverjetnejša selitev v liho KHL, v kateri bi lahko, pa čeprav je leta 2015 napovedal reprezentančno upokojitev, dočakal tudi olimpijske igre.

Če v ligi NHL zanimanja zanj ne bo, je najverjetnejša selitev v ligo KHL. Morda bo kljub reprezentačni upokojitvi iz leta 2015 spet zaigral za svojo izbrano vrsto. Kot pravi, želi na olimpijske igre. | Foto: Reuters Če v ligi NHL zanimanja zanj ne bo, je najverjetnejša selitev v ligo KHL. Morda bo kljub reprezentačni upokojitvi iz leta 2015 spet zaigral za svojo izbrano vrsto. Kot pravi, želi na olimpijske igre. Foto: Reuters

"Pogovarjamo se s tremi do štirimi ekipami. Če ne bom zaigral v ligi NHL, bom poiskal kaj v Evropi. Liga KHL je ena od možnosti. Kajti če ne bom v ligi NHL, želim na olimpijske. Da bi se uvrstil v olimpijsko reprezentanco, moram igrati v najboljši mogoči ligi, kar KHL tudi je," je kleni oklepnik nedavno dejal za Sports Express.

Domov na treninge. Za Kladno v soboto?

A kaj lahko se zgodi, da bo pred domnevnim datumom razkritja svoje prihodnosti zaigral za domači klub Kladno, katerega lastnik je. Jagr namreč trenira s češkim drugoligašem, pri katerem že tretjo sezono zapored vztraja slovenski branilec Jurij Repe (med poletjem se je ubadal s poškodbo, v tej sezoni zanj še ni igral).

V klubu se nadejajo, da bi Jagr dres Kladna oblekel tudi na uradni tekmi. To bi se lahko zgodilo že v sredo, ko gostijo Benatky, a verjetnejša je sobota, ko bo četrto moštvo lige WSM pričakalo Prerov.

"V klubu smo na vseh položajih pripravljeni, da Jaromir zaigra za Kladno," pravi predstavnik za odnose z javnostmi Kladna Vít Heral, trener Pavel Patera pa dodaja: "Čakamo na to, da Jagr kadarkoli zaigra, naj bo to sreda ali sobota. Odločitev je njegova."

Želje se niso uresničile, Bo pristal pri St. Louisu?

Pobožne želje navijačev Kladna se niso uresničile, Jagr konec tedna ni zaigral za Kladno, saj so se okrepila zanimanja zanj iz lige NHL. Po nekaterih podatkih ga v svoji ekipi vidijo tri moštva, najresnejši kandidat med temi naj bi bil St. Louis Blues.

Le za Gretzkyjem

Na večni lestvici točk v ligi NHL zaseda drugo mesto.  | Foto: Twitter - Voranc Na večni lestvici točk v ligi NHL zaseda drugo mesto. Foto: Twitter - Voranc

Jaromir Jagr je v ligi NHL vknjižil 1.914 točk (765 golov, 1.149 podaj), kar ga na večni lestvici uvršča le za neulovljivega Wayna Gretzkyja (2.857 točk). V NHL je igral za Pittsburgh Penguins, s katerim je osvojil dva Stanleyjeva pokala (1991, 1992), Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils in Florida Panthers

Ne spreglejte