Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2017,
20.36

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Robert Sabolič Žiga Jeglič Rok Tičar legionarji Torpedo Nižni Novgorod liga KHL Jan Muršak

Ponedeljek, 18. 12. 2017, 20.36

6 let, 4 mesece

Še tretji Slovenec, ki je predčasno odšel iz Nižnega Novgoroda

Jan Muršak in Torpedo vsak svojo pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Jan Muršak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenki hokejski napadalec, zadnje čase kapetan slovenske reprezentance, Jan Muršak ni več član Torpeda iz Nižnega Novgoroda. Po pisanju kolektiva iz lige KHL sta klub in Štajerec ob medsebojnem soglasju končala sodelovanje.

Jan Muršak je še tretji slovenski hokejist, ki je v tej sezoni igral pri Torpedu in se od njega predčasno poslovil. Pred njim sta morala oditi Žiga Jeglič, ki je zdaj član trenutno tretjega kluba na vzhodu Neftehimika iz Nižnekamska, in Rok Tičar, ki je pred dnevi našel novega delodajalca. Ostaja v ligi KHL, pri Sibiru iz Novosibirska (10. mesto vzhodne konference).

Že začetek je bil grenak

Devetindvajsetletnik v zadnjih letih res nima sreče s poškodbami. Izognil se jim ni niti v tem tekmovalnem obdobju. Še pred začetkom sezone si je med pripravami poškodoval zapestje. Medtem ko so v Rusiji poškodbo spregledali, so v Nemčiji potrdili, da gre za zlomljeno kost v roki.

Muršak je moral na prisilni počitek, izpustil uvodna meseca sezone v ligi KHL, ob koncu oktobra pa le zaigral. A v tekmovalni ritem se ni vrnil stoodstotno pripravljen. Odigral je 13 tekem, vknjižil eno podajo, po 26. novembru pa je moral spet opustiti misli na igranje, saj njegovo zapestje naj ne bi bilo povsem pripravljeno na nove napore. Izpustil je tudi novembrski reprezentančni turnir, v slovenskem taboru namreč niso želeli tvegati poslabšanja poškodbe ali celo nove.

Slaba dva meseca pred olimpijskimi igrami, na katerih bodo Slovenci v Pjongčangu v skupini igrali z Rusi, ZDA in Slovaki, in le nekaj dni pred koncem prestopnega roka v ligi KHL je zapustil ruski klub. Kje bo nadaljeval kariero, uradno ni znano.

Sabolič dvakrat v polno

V ligi KHL imamo še enega predstavnika, Robert Sabolič igra za 12. klub vzhodne konference Admiral Vladivostok. Prav danes mu je izdatno pomagal do zmage nad Amurjem (4:2). Sabolič je k zmagi prispeval dva zadetka, tudi zmagovitega, in podajo.

 

Ne spreglejte