Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 10. 2018,
16.37

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca EIHC turnir Ivo Jan

Ponedeljek, 15. 10. 2018, 16.37

5 let, 7 mesecev

Seznam reprezentantov za turnir EIHC v Minsku

Koga bo v Belorusiji preizkusil slovenski selektor?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Ivo Jan | Ivo Jan bo kot selektor slovenske hokejske reprezentance debitiral 8. novembra proti Latviji. | Foto Sportida

Ivo Jan bo kot selektor slovenske hokejske reprezentance debitiral 8. novembra proti Latviji.

Foto: Sportida

Strokovni štab moške članske hokejske reprezentance je izbral ekipo za novembrski pripravljalni turnir v Belorusiji, kjer se bodo risi med 8. in 10. novembrom pomerili z gostitelji, Francozi in Latvijci. Na njem ni nekaterih standardnih članov, saj se je Jan odločil priložnost za dokazovanje ponuditi nekaterim drugim. Kar nekaj jih prihaja iz Alpske lige.

Slovenski selektor Ivo Jan, ki bo kot selektor debitiral s tekmo proti Latviji 8. novembra, bo, kot je povedal tudi pred mesecem dni, na tokratnem turnirju preizkusil več mlajših igralcev, ki bodo tako imeli možnost pridobiti izkušnje.

Prvi preizkus v Minsku

Reprezentanca se bo na prvem zboru v letošnji sezoni zbrala na Jesenicah v ponedeljek, 5. novembra 2018, sledila bo udeležba na mednarodnem turnirju iz niza Euro Ice Hockey Challenge. Ta bo od 8. do 10. novembra potekal v beloruski prestolnici Minsk, na njem pa se bodo pomerile reprezentance Belorusije, Francije, Latvije in Slovenije.

To bo prvi od dveh pripravljalnih turnirjev nove sezone (drugi bo februarja na Bledu), medtem ko vrhunec reprezentančnega tekmovalnega obdobja rise čaka konec aprila v Kazahstanu, kjer se bodo na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A potegovali za eno od dveh vstopnic za vrnitev med elito.

Slovenci se bodo na novembrskem pripravljalnem turnirju merili z Belorusi, Francozi in Latvijci. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Slovenci se bodo na novembrskem pripravljalnem turnirju merili z Belorusi, Francozi in Latvijci. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Priložnost za dokazovanje

Ko smo se z Janom pogovarjali v začetku septembra, je povedal, da želi na teh turnirjih nekaterim standardnim članom ponuditi priložnost za počitek, spet drugim pa priložnost za dokazovanje.

Med vratarji sicer ni velikih sprememb, vrata bodo branili Gašper Krošelj, Matija Pintarič in Luka Gračnar, ki je dobil prednost pred rezervnim čuvajem mreže Rokom Stojanovičem. Med branilci je edino ime, ki ga v zadnjem času nismo več pogosto spremljali v reprezentanci, 32-letni član Košic Klemen Pretnar.

Več "novincev" bo v napadu, v katerem ne bo pomagala kopica izkušenih članov (Jan Muršak, Rok Tičar, Robert Sabolič, Jan Urbas, Miha Verlič). Prav tako ne bo Žige Jegliča, ki se mu v slabem tednu izteče osemmesečna kazen zaradi dopinga z olimpijskih iger (teči je začela 20. februarja) in za katerega je 43-letni trenerski vodja reprezentance dejal, da bi ga v Belorusiji rad videl na turnirju. Med tistimi, ki se bodo dokazovali, bo tudi eden najboljših strelcev Alpske lige Tadej Čimžar. | Foto: Urban Meglič/Sportida Med tistimi, ki se bodo dokazovali, bo tudi eden najboljših strelcev Alpske lige Tadej Čimžar. Foto: Urban Meglič/Sportida

Bo pa zraven kar nekaj hokejistov iz Alpske lige, med drugimi tudi eden najboljših strelcev Alpske lige Tadej Čimžar. Iz gorenjskega moštva sta vpoklic prejela še Luka Kalan in Nik Pem (drugi je zapisan med napadalci in ne med branilci kot na Jesenicah), iz ljubljanskega Gregor Koblar in Aleš Mušič, med rezervami sta Gal Koren in Miha Zajc.

Iz Alpske lige, v kateri Jan deluje kot trener Vipitena Sterzinga, je vpoklical še svojega klubskega varovanca Jureta Sotlarja, na seznamu rezervistov iz tega tekmovanja je še Maks Selan. 

Reprezentanca za novembrski turnir 2018

Vratarji: Gašper Krošelj (Mlada Boleslav, češka Extraliga), Luka Gračnar (Poprad, slovaška Tipsport Liga), Matija Pintarič (Rouen, Ligue Magnus)
Branilci: Blaž Gregorc (Sparta Praga, češka Extraliga), Aleksandar Magovac (Grenoble, Ligue Magnus), Žiga Pavlin (Češke Budejovice, druga češka liga), Matic Podlipnik (Karlovy Vary, češka Extraliga), Klemen Pretnar (Košice, slovaška Tipsport Lliga), Jurij Repe (Henrning Blue Fox, danska Metal Ligaen), Miha Štebih (Dukla Jihlava, druga češka liga)
Napadalci: Tadej Čimžar (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Boštjan Goličič (Grenoble, Ligue Magnus), Andrej Hebar (UTE, Erste liga), Luka Kalan (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Gregor Koblar (HK SŽ Olimpija, Alpska liga), Anže Kuralt (Szefekesfehervar, liga EBEL), Aleš Mušič (HK SŽ Olimpija, Alpska liga), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Žiga Pance (DVTK Jegesmedvék, slovaška Tipsport Liga), Nik Pem (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Anže Ropret (UTE, Erste liga), Nik Simšič (Medveščak Zagreb, liga EBEL), Jure Sotlar (Sterzing Vipiteno, Alpska liga)
Rezerve: vratar: Rok Stojanovič (Lyon, Ligue Magnus), branilec: Mark Čepon (Medveščak Zagreb, liga EBEL), Maks Selan (Milano, Alpska liga), napadalci: Gal Koren, Miha Zajc (oba HK SŽ Olimpija, Alpska liga)

 

Razpored tekem:

Četrtek, 8. november 2018
14.15 Slovenija - Latvija

Petek, 9. november 2018
19.30 Slovenija - Belorusija

Sobota, 10. november 2018
15.30 Slovenija - Francija

Preberite še: 

Ivo Jan
Sportal Ivo Jan pod dvojnim drobnogledom: Vem, da ne bo lahko
Marcel Rodman
Sportal Slovenskega olimpijca življenje večkrat preizkusilo, a se nikoli ni želel smiliti samemu sebi
Ivo Jan
Sportal Kanadski veter v slovenski reprezentanci
Ne spreglejte