Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 10. 2023,
20.18

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Bolzano HK Olimpija IceHL

Nedelja, 22. 10. 2023, 20.18

6 mesecev

ICEHL, 21. in 22. oktober

Olimpija ostaja brez domače zmage, je pa tokrat klonila šele v podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
IceHL: HK Olimpija - Bolzano | Olimpija je v podaljšku izgubila še proti Bolzanu. | Foto www.alesfevzer.com

Olimpija je v podaljšku izgubila še proti Bolzanu.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti HK SŽ Olimpija ostajajo brez prve domače zmage v tej sezoni lige Ice. Danes so v Hali Tivoli gostili Bolzano in mu po podaljšku priznali premoč s 3:4. Zadnja domača zmaga IceHL Ljubljančanov ima dolgo brado in sega v drugi december 2022, ko je premagala Pustertal. 

EC KAC : HK Olimpija
Sportal Celovec s tremi goli v manj kot treh minutah odločil zmagovalca

Olimpija je bila v prvi tretjini nedeljske tekme v Hali Tivoli veliko boljše moštvo na ledu, na vrata Bolzana je sprožila 13 strelov, a plošček ni in ni hotel v mreži. Zmajem ni uspelo izkoristiti niti številčne premoči dveh igralcev na ledu in po prvih 20 minutah tekme je bil izid 0:0. V drugem polčasu so hokejisti Bolzana izkoristili dve od svojih redkih priložnosti in povedli z 2:0, ko sta v 21. in 26. minuti mrežo domačega vratarja Lukaša Horaka zatresla Tyler Sikura in Daniel Mantenuto, nato pa se je odprlo tudi domačim. Zaostanek je v 31. minuti prepolovil Jan Čosić, za izenačenje pa je v 33. minuti poskrbel Aljaž Predan.

V zadnji tretjini se je bila huda bitka na tivolskem ledu, a v 56. minuti je Brad McClure poskrbel za novo vodstvo gostov. V 58. minuti se je Bolzano spet znašel z igralcem manj na ledu in Ljubljančani so prednost izkoristili za izenačenje na 3:3. Z nekaj sreče je plošček v mrežo Gianluce Vallinija poslal Žiga Pance. Do konca rednega dela tekme spremembe izida ni bilo, v podaljšku pa so spet prvi zadeli gostje in se veselili novih dveh točk. Zmagoviti gol na tekmi je dosegel Joshua Teves v 64. minuti. 

Naslednjo priložnost za domačo zmago bodo imeli hokejisti iz Tivolija že v sredo, ko bo v goste prišel madžarski Fehervar.

IceHL: HK Olimpija - Bolzano | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

14. krog IceHL se je sicer začel že v soboto, ko je Fehervar (Anže Kuralt) četrto zaporedno zmago dosegel v Innsbrucku. Končni rezultat 4:1. Pustertal pa je rezultatsko skromni Dunaj (Rok Tičar), ki je izgubil osmič zapored, premagal s 6:1. Edini gol za Vienno je dal prav slovenski reprezentant Tičar.

V nedeljo se je na Koroškem odvil derbi vrha lestvice, Beljačani (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič) so gostili branilca naslova iz Salzburga in ga premagali z 2:1. Sabolič je zabil drugi gol za VSV.

Linz je doma palice prekrižal s Celovcem  (Jan Muršak, Luka Gomboc) in izgubil po podaljšku z 2:3. Muršak je v 30. minuti poskrbel za izenačenje na 1:1. Celovčani so skočili med prvo šesterico.

Predzadnji Asiago bo gostil Vorarlberg (Luka Maver). Domači so slavili s 6:4, pri poražencih pa se je med strelce vpisal tudi Maver, ki je v 41. minuti poskrbel za izenačenje na 4:4.

Liga ICE

Sobota, 21. oktober

Nedelja, 22. oktober

Lestvica

 

Ne spreglejte