Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 9. 2023,
14.15

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

IceHL HK Olimpija

Sreda, 13. 9. 2023, 14.15

7 mesecev, 4 tedne

HK SŽ Olimpija v petek odpira novo sezono ICEHL

"Štimunga" je prava, želja je končnica in "da se tam poskušamo izkazati"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
HK SŽ Olimpija, HK Olimpija, novinarska konferenca | Hokejisti HK SŽ Olimpija v petek ob 19.15 v Tivoliju odpirajo novo sezono ICEHL. Gostili bodo Linz. | Foto HK SŽ Olimpija

Hokejisti HK SŽ Olimpija v petek ob 19.15 v Tivoliju odpirajo novo sezono ICEHL. Gostili bodo Linz.

Foto: HK SŽ Olimpija

V petek se bo začela nova sezona hokejske lige ICEHL. V njej bo tretjič nastopil tudi slovenski klub, ljubljansko moštvo SŽ Olimpija. V prejšnji sezoni so v taboru zmajev doživeli manjše razočaranje in ostali brez končnice, pred novo sezono pa računajo, da bodo konkurenčni v pisani druščini ekip iz Avstrije, Italije in Madžarske.

HDD Jesenice : HK Olimpija
Sportal "Jeseniški hokej je kot EKG. Me pa veseli, da ta črta kaže stanje zdravega športnika."

Pred sezono 2023/24 so v Tivoliju precej spremenili zasedbo, pripeljali nove tujce, ostalo pa je ožje jedro domačih igralcev, ki so jim priključili še nekaj mladih slovenskih hokejistov.

Ta mešanica izkušenj in mladosti naj bi bila tista, ki bo v tretji sezoni za ljubljanski klub v tem tekmovanju prispevala k uspehom.

"Lani sezona ni šla po načrtih, zato smo takoj po koncu zelo natančno pogledali, kaj potrebujemo. Sestavili smo ekipo, da bo značajsko dobra. Imamo ekipo borcev, prepričan sem, da se bo ne samo borila, ampak na vsaki tekmi imela možnost zmagati," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal predsednik Miha Butara.

"To je želja, ne cilj: da pridemo v četrtfinale, v končnico in da se poskušamo tam izkazati," je dodal Butara.

"To je želja, ne cilj: da pridemo v četrtfinale, v končnico in da se poskušamo tam izkazati," pravi predsednik Miha Butara. | Foto: HK SŽ Olimpija "To je želja, ne cilj: da pridemo v četrtfinale, v končnico in da se poskušamo tam izkazati," pravi predsednik Miha Butara. Foto: HK SŽ Olimpija

1,5 milijona evrov minimum za delovanje kluba z vsemi pogoni

Proračun kluba bo v prihajajoči sezoni približno 1,5 milijona evrov, kar je Butara označil za minimum za delovanje kluba z vsemi pogoni, potarnal pa je tudi, da se močno pozna inflacija, saj so se stroški delovanja kluba v primerjavi s tistimi pred leti povečali za 30 odstotkov.

Dotaknil se je tudi gledalcev oziroma splošne navijaške kulture v Sloveniji. V primerjavi s tekmeci v Avstriji in Italiji je ljubljanski klub na tem področju močno oslabljen, saj proda bistveno manj sezonskih vstopnic (za zdaj so približno pri številki 300). A v Tivoliju nameravajo z aktivnostmi, tudi na družbenih omrežjih, na hokej privabiti čim več gledalcev. A to je, poudarja Butara, dolgotrajen proces.

HK SŽ Olimpija, HK Olimpija, novinarska konferenca, Anže Ulčar | Foto: HK SŽ Olimpija Foto: HK SŽ Olimpija

"Veliko truda vložili v to, da smo našli igralce s pravim značajem"

Direktor kluba Anže Ulčar je dodal, da je bila prejšnja sezona sezona učenja, so pa že ob koncu začeli graditi ekipo za prihajajočo sezono. "Glavni cilj je bil graditi identiteto, kakršno mislimo, da naš klub mora imeti. Poleg kakovosti smo veliko truda vložili v to, da smo našli igralce s pravim značajem. Mislim, da nam je uspelo sestaviti ekipo, ki ima pravi karakter in uživa v delu na ledu ter v želji, da bi prišli do četrtfinala," je oblikovanje ekipe opisal Ulčar.

Jesenice Gašper Seršen
Sportal Jeseničani zanesljivi v Mariboru, Založani doma, Kranjčanom drama v Celju

"Prišli bodo težki trenutki, upamo, da jih bo čim manj in da bomo na tej poti uspešni"

Kapetan ekipe bo v tej sezoni Žiga Pavlin. "Vzdušje je super, a to so bile pripravljalne tekme. Zdaj, v prihajajočih tednih in mesecih, bomo videli, ali smo na pravi poti. A 'štimunga' je prava, imamo mešanico starejših in mlajših. Tudi tujci so se dobro vključili, smo kot ena velika družina," pravi Pavlin, ki se je pred sezono po dolgih letih na tujem vrnil v Ljubljano.

HK SŽ Olimpija, HK Olimpija, novinarska konferenca, Žiga Pavlin | Foto: HK SŽ Olimpija Foto: HK SŽ Olimpija

"Prišli bodo težki trenutki, težki dnevi, upamo, da jih bo čim manj in da bomo na tej poti uspešni. Pa da bodo to videli tudi navijači in nas prišli podpret. Lepo je igrati, če so tribune Tivolija polne, jaz sem to pred leti že doživel. Zato jih pozivam, naj nas pridejo podpret. Dali bomo vse od sebe in upam, da bodo to navijači videli," dodaja novi kapetan.

HK Olimpija
Sportal Olimpija osvojila poletno ligo, Jeseničani izgubili z madžarskim tekmecem

HK SŽ Olimpija, HK Olimpija, novinarska konferenca, Antti Karhula | Foto: HK SŽ Olimpija Foto: HK SŽ Olimpija

Karhula: Naša igra je že prepoznavna

Trener Upi Karhula pa je izpostavil uspešno pripravljalno obdobje, a poudaril, da se sezona začenja v petek: "Najpomembnejše je vzdušje v ekipi. Pomembno je, kako se fantje vklopijo, poskušamo zgraditi moštvo, v katerem smo kot eno in se vsi dobro počutimo. Na pripravljalnih tekmah nam je šlo dobro, naša igra je že prepoznavna. Nismo naredili nič neobičajnega ali norega, zdaj pa bi radi po tej poti nadaljevali še v sezoni in postajali vse boljši," je strategijo razložil Finec na klopi ljubljanske ekipe in dodal: "Za zdaj še ni nervoze, bolj pričakovanje pred prvo tekmo. Zdaj se čuti, da gre zares, da damo vse od sebe. Tekmecev pa nismo posebej preučevali."

Zeleno-beli bodo novo sezono začeli na domačem ledu, v petek ob 19.15 bodo gostili zasedbo iz Linza.

Postava HK SŽ Olimpija v sezoni 2023/24:

- vratarji: Lukaš Horak, Luka Kolin in Lan Kavčič;
- branilci: Will Cullen, Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Jan Ćosić, Tian Hebar, Aleksander Magovac, Žiga Pavlin, Taneli Ronkainen in Nejc Stojan;
- napadalci: Miha Beričič, Maris Bičevskis, Trevor Gooch, Vito Idžan, Rok Kapel, Marcel Mahkovec, Žiga Mehle, Žiga Pance, Aljaž Predan, Nik Simšič, Jaka Sodja, Jaka Šturm, Miha Zajc, Luka Vodlan in Gregor Žeželj

dvorana HK Celje
Sportal Celjani mesec dni po poplavah dočakali razveseljivo novico
Ne spreglejte