Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 9. 2017,
10.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

pokal Slovenije Alpska liga Anže Pogačar HDD Jesenice Tomaž Vnuk HK Olimpija

Ponedeljek, 4. 9. 2017, 10.11

6 let, 6 mesecev

HK Olimpija in Hdd Jesenice

Olimpija z novim generalnim sponzorjem, Jeseničani z veliko dela, a zadovoljni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Tomaž Vnuk | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

HK Olimpija je v ponedeljek napovedal prihod generalnega sponzorja Slovenske železnice. V klubu so za ponedeljek sklicali skupščino, ki je predvidevala spremembe v delovanju in imenu kluba, a so jo slabih pet ur pred začetkom preklicali. Podrobnejše informacije bodo javnosti predstavili v sredo. Na Jesenicah kadrovskih menjav v vodstvu ni. Kot pravijo, imajo še veliko dela, a ga opravljajo z veseljem. Kolektiva, ki bosta tekmeca v Alpski ligi, se bosta konec tedna potegovala za pokalno lovoriko.

Potem ko je vodstvo lige EBEL HDD Olimpija po desetletju pokazalo znak stop, bo voz članskega ljubljanskega hokeja vlekel HK Olimpija. Klub je v preteklosti skrbel za mlajše selekcije, od te sezone pa bo prvič imel tudi člane. Med temi je nekaj izkušenih imen – od povratnika na ledu Roberta Kristana do Andreja Hebarja in Boštjana Groznika –, predvsem pa veliko mladih, ki bodo nabirali izkušnje v Alpski ligi.

Prihajajo Slovenske železnice

Predsednik HK Olimpija Tomaž Vnuk in druščina sta si med poletjem prizadevala pridobiti generalnega sponzorja, ob pomoči katerega bi sezono izpeljali brez večjih zapletov. Na Celovški 25 so dolgo pričakovali tako želeni podpis, a ga do začetka septembra niso dočakali. 

Generalni sponzor hokejske Olimpije bodo Slovenske železnice. | Foto: Tina Deu Generalni sponzor hokejske Olimpije bodo Slovenske železnice. Foto: Tina Deu

So pa v ponedeljek v vabilu na novinarsko konferenco le sporočili, da začetek sezone prinaša sodelovanje z Mestno občino Ljubljana in novim generalnim sponzorjem – Slovenskimi železnicami. Iz vrst zadnjega naj bi bil tudi novi predsednik HK Olimpija, kar naj bi Vnuk predlagal sam.

Preklic skupščine in umik odstopne izjave

Na dnevnem redu sredi avgusta razpisane današnje popoldanske skupščine HK Olimpija - preklicali so jo danes zgodaj popoldan - so namreč tudi odstop predsednika Tomaža Vnuka, imenovanje novega predsednika HK Olimpija in predlog spremembe imena društva.

Za pojasnila, zakaj so preklicali skupščino, smo poklicali Vnuka, ki pravi, da skupščina ni več potrebna, saj da je umaknil odstopno izjavo. Kot je še povedal, bo za zdaj še opravljal vlogo predsednika, a da se že jutri lahko stvari spremenijo in da bo več informacij podal sredi tedna.

Klub naj bi v komercialne namene nosil ime generalnega sponzorja. Več podrobnosti bodo v klubu predstavili na sredini novinarski konferenci, kjer bo sponzorsko sodelovanje s Slovenskimi železnicami predstavil pomočnik direktorja novega generalnega sponzorja Miha Butara.

Kmalu prva uradna tekma

Pred HK Olimpija je prva uradna tekma v zgodovini. Njene člane v prihodnjih dneh čaka Pokal Slovenije. | Foto: Twitter - Voranc Pred HK Olimpija je prva uradna tekma v zgodovini. Njene člane v prihodnjih dneh čaka Pokal Slovenije. Foto: Twitter - Voranc

Če so nekatere stvari pri Olimpiji še precej zavite v meglo, pa je že zdaj jasno, da bo ljubljanski klub konec tedna odigral prvo uradno člansko tekmo. Do zdaj so člani HK Olimpija odigrali zgolj tri pripravljalne tekme,  od četrtka do nedelje pa bo v Celju potekal Pokal Slovenije, na katerem bo sodeloval tudi zeleno-beli tabor, ki ga kot trener vodi Andrej Brodnik.

Predsednik Jesenic Anže Pogačar je zadovoljen s stanjem in delom v klubu. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik Jesenic Anže Pogačar je zadovoljen s stanjem in delom v klubu. Foto: Vid Ponikvar

Na Jesenicah zadovoljni s stanjem v moštvu

Medtem ko pri Olimpiji še kadrujejo, pa so na Jesenicah pripravljeni na novo sezono Alpske lige, v kateri so lani obstali v polfinalu. Predsednik ostaja Anže Pogačar, ki je z dozdajšnjim delom zadovoljen.

"Smo dobro pripravljeni na pravi začetek sezone. Fantje so trdo delali. Na prijateljskih tekmah je trener dobil vpogled v ekipo. Vsi skupaj smo zadovoljni s stanjem v moštvu. Žal se je poškodoval Nik Pem, ki bo nekaj časa odsoten z ledenih ploskev," je v klubski diktafon dejal Pogačar, ki mu dela ne bo zmanjkalo. "To je čas, ko se podpisujejo nove sponzorske pogodbe, ko se urejajo zadeve za tekoče delovanje kluba. Dela imamo še ogromno, a kar počnemo, počnemo radi in z veseljem."

Jeseničani, ki jih v prihodnjih dneh čaka lov za novo lovoriko v Pokalu Slovenije, bodo nekaj časa pogrešali pomembno okrepitev Nika Pema. | Foto: HDD Sij Acroni Jesenice Jeseničani, ki jih v prihodnjih dneh čaka lov za novo lovoriko v Pokalu Slovenije, bodo nekaj časa pogrešali pomembno okrepitev Nika Pema. Foto: HDD Sij Acroni Jesenice

Ob tem je pozval navijače, naj podprejo ekipo HDD Jesenice, ki jo bo v novi sezoni treniral Gaber Glavič: "Upamo, da bodo navijači na začetku sezone napolnili tribune in podprli ekipo. Želim si, da bi prepoznali trud igralcev in jih nagradili z obiskom tekem. Z nakupom sezonskih in dnevnih vstopnic vsak navijač prispeva velik delež k obstoju jeseniškega hokeja in delovanju društva."

Za Jeseničani je sedem pripravljalnih tekem, prva prava v novi sezoni pa tudi njih čaka kmalu, saj bodo od četrtka sodelovali na Pokalu Slovenije. S kom se bodo pomerili v četrtfinalu, bo povedal današnji žreb.

Ne spreglejte