Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 8. 2017,
12.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Alpska liga Slovenske železnice HK Olimpija Tomaž Vnuk

Sreda, 30. 8. 2017, 12.20

6 let, 6 mesecev

Dogajanje pri HK Olimpija

Olimpija kmalu z novim predsednikom, sponzorjem, imenom? "Ta teden pričakujemo podpis."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
HDD Olimpija navijači | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Prav veliko glasu iz HK Olimpije o pripravah – ne lednih, pač pa predvsem pisarniških – na premierno člansko sezono v zadnjem času ni bilo. Pri Olimpiji so bili s podatki o sponzorstvih, financah in vodenju precej skopi. Kot kaže, pa se bi lahko neznanke kmalu razjasnile. Več odgovorov naj bi prinesel prihodnji teden, ko je predvideno, da bo klub dobil novega predsednika, generalnega sponzorja, pa tudi novo ime.

Zavrtimo čas nazaj, ko je konec aprila vodstvo razširjenega avstrijskega prvenstva HDD Olimpija pokazalo rdečo luč za nastopanje v ligi EBEL. Po letih izigravanj in nepravilnosti je hokejsko društvo iz Celovške 25 naletelo na znak stop, ki je še zmanjšal upe na nadaljnji obstoj omadeževanega društva.

Kaj hitro se je začelo razreševati vprašanje, kdo bo po zatonu HDD Olimpija vzdrževal članski hokej v Ljubljani. Pri Hokejski zvezi Slovenije namreč ne bi dopustili, da slovenska prestolnica ne bi imela članske hokejske ekipe.

Izziv HK Olimpija

Za izziv so se odločili pri HK Olimpija, ki jo kot predsednik za zdaj še vodi Tomaž Vnuk. Klub je imel do danes le mlajše selekcije, v novo sezono pa se podaja tudi s člani, ki bodo, tako kot večni nasprotniki zmajev, igrali v Alpski ligi.

Zbrali so ekipo, v kateri prevladuje mladost, izkušnje pa dajejo povratnik v hokeju vratar Robert Kristan, Boštjan Groznik, Andrej Hebar … Da bo zgodba zdržala, bodo Olimpiji pomagali tako pri HZS kot pri Mestni občini Ljubljana. Že dolgo pa se vlečejo pogajanja s potencialnim generalnim sponzorjem Slovenskimi železnicami. Na ponedeljkovi skupščini HK Olimpija bodo obravnavali tudi odstop Tomaža Vnuka z mesta predsednika in imenovali novega. | Foto: Vid Ponikvar Na ponedeljkovi skupščini HK Olimpija bodo obravnavali tudi odstop Tomaža Vnuka z mesta predsednika in imenovali novega. Foto: Vid Ponikvar

Dolgo čakanje. Bodo podpis v kratkem le dočakali?

"Z glavnim sponzorjem se še pogovarjamo, a mislim, da bomo do konca tega meseca dogovorjeni," so se sredi julija glasile Vnukove besede. Mesec in pol pozneje pogodba še ni podpisana, Olimpija generalnega sponzorja še nima. A če se bodo predsednikove napovedi in želje naposled le uresničile, bo podpis ključnega sponzorja kmalu na sponzorski pogodbi.

In še kje drugje. Pri HK Olimpija so namreč za prihodnji ponedeljek, 4. september, razpisali 16. skupščino. Na dnevnem redu so med drugim tudi odstop zdajšnjega predsednika Tomaža Vnuka, imenovanje novega predsednika HK Olimpija in predlog spremembe imena društva. Predvideno je, da bo novi predsednik zmajev iz vrst generalnega sponzorja.

Več odgovorov po skupščini

O tem, kakšna bo Vnukova vloga v klubu v prihodnosti, še ne želi razpredati. Več naj bi javnosti predstavili sredi prihodnjega tedna. | Foto: Vid Ponikvar O tem, kakšna bo Vnukova vloga v klubu v prihodnosti, še ne želi razpredati. Več naj bi javnosti predstavili sredi prihodnjega tedna. Foto: Vid Ponikvar

"Ta teden pričakujemo podpis pogodbe. V ponedeljek bomo imeli skupščino. Moj predlog je, da nekdo iz generalnega sponzorja prevzame mesto predsednika," nam je danes dopoldan povedal 47-letnik.

Manj zgovoren je bil ob vprašanju, kakšna bo po slovesu z mesta predsednika njegova vloga v klubu v prihodnje: "O tem bi raje govoril drug teden, ko bo jasnih več stvari, saj ne želim ničesar prehitevati."

Pozitivno vzdušje, a upa, da jim bo avgusta prihodnje leto lažje

Takrat se bodo, vsaj tako je predvideno, sedmi sili predstavili tudi ekipa, trener, sponzor kluba ... Ljubljanski kolektiv naj bi v marketinške namene nosil sponzorjevo ime.

Pred tem bodo hokejisti Olimpije odigrali šele drugo pripravljalno srečanje (Jeseničani so jih že šest) v novi sezoni. Potem ko so sredi meseca na gostovanju pri Dunaujvarosi tesno izgubili (2:3), bodo v petek gostovali pri UTE Budapest.

"V Tivoliju je zelo pozitivno vzdušje, sploh med fanti," o ozračju v zeleno-beli ekipi pravi Vnuk, ki s številom pripravljalnih tekem ne more biti povsem zadovoljen: "Zelo pozno smo vse skupaj sestavili. Upamo, da nam bo prihodnje leto avgusta med pripravami, tako v organizacijskem kot seveda tudi v športnem smislu, precej lažje."

Pred uvodom v Alpski ligi še Pokal Slovenije

HK Olimpija bo sezono v Alpski ligi začela 13. septembra, še prej pa jo čaka nastop na Pokalu Slovenije. Ta bo v Celju med 7. in 10. septembrom. Sodelovalo bo osem slovenskih kolektivov: HDD Sij Acroni Jesenice, HK Olimpija, HK Playboy Slavija, HK Triglav, HK ECE Celje, HK MK Bled, HDK Maribor, HD Mladi Jesenice. Žrebanje vrstnega reda, na podlagi katerega bodo določene medsebojne tekme, bo v ponedeljek.

Ne spreglejte