Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 1. 2017,
13.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Drew Doughty Arizona Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings hokej liga NHL

Torek, 31. 1. 2017, 13.20

6 let, 7 mesecev

Odločilni del sezone v boju za končnico

Drew Doughty: Vemo, koga imamo v slačilnici. Odlično ekipo za play-off.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Anže Kopitar Los Angeles Kings | Foto Reuters

Foto: Reuters

Moštva lige NHL se po premoru zaradi tekme All-Star vračajo na delo. Kralje v prihodnjih dneh čaka peklenski tekmovalni urnik: v dobrih petih dneh bodo odigrali štiri tekme. Branilec Drew Doughty pred nadaljevanjem bojev za končnico dviguje optimizem v ekipi.

Dvakratni prvaki lige NHL Los Angeles Kings v tej sezoni pogrešajo konsistentnost, s katero bi se utrdili na mestih, ki prinašajo končnico. Po 49 odigranih tekmah so na devetem mestu zahodne konference, na petem pacifiške divizije, za izločilnimi boji zaostajajo le točko.

A za ovratnik jim dihajo še tri ekipe, ki želijo osmo mesto Calgaryja. Boj za osmerico z Vancouvrom, Dallasom in Winnipegom bo še kako srdit. Po sončnem koncu tedna All-Star v Los Angelesu se bo boj za Kralje začel zaostrovati že v noči na sredo, ko bodo Anže Kopitar in soigralci naporen teden začeli pri Arizona Coyotes.

Lestvica zahodne konference:

1. Minnesota    48 tekem     -    69 točk
2. Chicago    51     -    65
3. San Jose    50 -        64
4. Edmonton    51 -        64
5. Anaheim    51     -    63
6. Nashville    49 -        56
7. St. Louis    49 -        53
8. Calgary    52     -    53
----------------------------------------------
9. Los Angeles (Anže Kopitar)    49 -        52
10. Vancouver    50     -    52
11. Dallas    50     -    50
12. Winnipeg    52 -        50
13. Arizona    48     -    38
14. Colorado    46 -        28

Niz treh zadnjič v novembru

Kalifornijsko moštvo bo v dobrih petih dneh odigralo štiri tekme. Ekipa trenerja Darryla Sutterja bo po dveh gostujočih zmagah poskušala slaviti še tretjič zapored. To ji je v tej sezoni zadnjič uspelo novembra, ko je zmagala petkrat zapored.

Kojoti iz Arizone so sicer na predzadnjem mestu zahoda, daleč od dvanajsterice, ki se resno bojuje za končnico, a podcenjevanja v najkakovostnejši hokejski ligi na svetu ni.

Greena še nekaj časa ne bo

Matt Greene je še eden v vrsti poškodovanih Kraljev.  | Foto: Reuters Matt Greene je še eden v vrsti poškodovanih Kraljev. Foto: Reuters

Če je LA Kings manjkala konsistentnost in na določenih tekmah učinkovitost, jim manjka tudi veliko sreče s poškodbami. V njihovem taboru jih je letos precej. Prvi vratar Jonathan Quick manjka že od začetka sezone in naj bi bil odsoten še en mesec. Zamenjal ga je Peter Budaj, ki sicer ni kova prve hobotnice, a je bil že večkrat pomemben člen.

"Odličen je. Ljudje za našo uvrstitev na lestvici krivijo poškodbo Quicka in pravijo, da smo tam, kjer smo, prav zaradi njegove odsotnosti. A Budaj je za nas opravil izjemno delo," je nekaj spodbudnih besed v pogovoru za LA Times slovaškemu čuvaju mreže namenil branilec Drew Doughty, ki je z letos izjemno razpoloženim Jeffom Carterjem kot edini član Kraljev drsal na tekmi All-Star v domačem Staples Centru.

Ob Quicku Sutter še ne more računati na enega od bolj produktivnih napadalcev Tylerja Toffolija, ki je zaradi poškodbe spodnjega dela telesa zadnjič igral pred božičem. Spodbudno je, da naj bi se Kanadčan kmalu vrnil na led, prav tako bi lahko ekipi kmalu pomagal še en napadalec Nic Dowd, ki prav tako okreva po poškodbi spodnjega dela telesa.

Dlje časa pa naj bi pogrešali branilca Matta Greena. Izkušeni Američan se že lep čas ukvarja z bolečinami v hrbtu in s težavami s prepono. V ponedeljek se je njegovo ime znašlo na t. i. seznamu Injured Reserve List, kar pomeni, da ga v ekipi ne bo vsaj še tedni dni (najverjetneje dlje, januarja je odigral le tri tekme) in bi ga lahko zamenjal kdo drug.

"Verjamem, da nam bo uspelo"

Kljub vsem peripetijam s poškodbami in pomanjkanjem zadetkov nekaterih ključnih členov, pri tem čez lužo kažejo na Kopitarja, ki je na 43 tekmah dosegel pet zadetkov, najboljši branilec Kraljev Doughty ohranja visoko raven optimizma.

Drew Doughty verjame v svojo ekipo. | Foto: Reuters Drew Doughty verjame v svojo ekipo. Foto: Reuters

"Za Kopija me ne skrbi. Ko mu bo steklo, mu bo steklo, in takrat bo spet najučinkovitejši v našem moštvu. Sicer pa gre pri vsem skupaj za to, da moramo vsi trdo delati iz dneva v dan, poskušati moramo zmagati iz tekme v tekmo. Verjamem, da nam bo uspelo. Vem, koga imamo v slačilnici. To je odlična, hokejska ekipa za play-off," sporoča 27-letni steber obrambe.

Ne gre pozabiti, da so Kralji vselej najboljši takrat, ko jim voda že močno teče v grlo. Za zdaj še ni povsem tako, saj bodo do konca rednega dela odigrali še 33 tekem.

Prva jih čaka v noči na sredo pri Kojotih.

Spored prihodnjih štirih tekem LA Kings po slovenskem času:

Sreda, 1. februar, 3.00: Arizona Coyotes – Los Angeles Kings
Četrtek, 2. februar, 4.30: Los Angeles Kings – Colorado Avalanche
Sobota, 4. februar, 19.00: Philadelphia Flyers – Los Angeles Kings
Nedelja, 5. februar, 18.00: Washington Capitals – Los Angeles Kings

 

Ne spreglejte