Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 12. 2014,
12.19

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Trg republike

Četrtek, 11. 12. 2014, 12.19

8 let, 1 mesec

"Da bo mesto ponorelo in da navijačem damo nekaj, na kar bodo ponosni"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejske tekme na prostem so za glavne akterje in gledalce posebno doživetje, ki se vtisne v spomin. Tudi trenerju in vratarju zmajev, ki upata, da bo Ice Fest privabil lepo število ljudi, so se.

Olimpija bo po obuditvi Plečnikovega štadiona za Bežigradom pred dvema letoma v prihodnjih dneh oživila še preurejeno ploščad na Trgu republike, ki dobiva celostno podobo. Sobota bo dan za preizkus ledu, nedelja dan za pisanje spominov na obračun pod milim nebom sredi Ljubljane.

Za stratega zeleno-belih Fabiana Dahlema bo to premierna zimska klasika v vlogi trenerja, se je pa s hokejskimi radostmi "pod zvezdami" že srečal kot igralec. "Kot trener s tekmami na prostem še nimam izkušenj. A ko sem še igral, od tega je že davno (smeh, op. a.), je bilo v Nemčiji kar nekaj zunanjih hokejskih igrišč. Še zdaj se spomnim, da je bilo večino časa zelo mrzlo in da je bilo najmanj prijetno, ko je deževalo," spomine na plano privabi Nemec, ki se sicer ne obremenjuje z vremenom: "A za nas ni pomembno, ali bo snežilo, deževalo, ali bo mrzlo, mi bomo šli na led, dali vse od sebe in upali na čim boljši razplet tekme."

"Zagotovo bodo lepi spomini za vse"

Mož s trenersko taktirko, ki uživa polno podporo vodstva ljubljanskega kluba, bo varovance v petek popeljal še v Gradec, nato pa proti Sapi Fehervar le dočakal tekmo, na katero že nestrpno čaka: "Veselimo se Ice Festa. Zagotovo bo to zelo vznemirljiva izkušnja. Upam, da bo mesto ponorelo, da se bo zbralo veliko navijačev, gledalcev in da bomo imeli bučno podporo. Komaj čakam, da bomo zaigrali na prostem."

Tudi prva hobotnica zeleno-belega tabora se nadeja, da si bo tekme ogledalo čim večje število gledalcev. "Vsekakor razburljiv dogodek, za katerega mislim, da ga bo naša organizacijska služba dobro izpeljala. Pomembno je, da pogledamo na prednosti takšnih tekem, na katerih gre za edinstveno izkušnjo. Ena so zagotovo gledalci. Upam, da se bo naša ekipa izkazala in dala navijačem nekaj, na kar bodo lahko ponosni in si bodo to zapomnili. Zagotovo bodo to lepi spomini za vse," razmišlja Andy Chiodo, ki je zadnjo zimsko klasiko spremljal ob ledu z družino: "Tekem na prostem je vse več. V Kanadi so sploh popularne, a tudi lani na Finskem v mestu Tampere smo imeli odlično tekmo in tudi navijači, ki jih je bilo res veliko, so bili super. Sicer nisem igral, a so organizatorji vse pripravili odlično, vreme je bilo prijazno, iz Kanade je prišel še moj oče, tako da je bila res lepa izkušnja."

Nekateri oklepniki Olimpije bodo tovrstno izkušnjo v nedeljo doživeli prvič, spet drugi bodo Trg republike pripisali spominom iz Bežigrada, Pule, Šalate …, ne dvomimo pa, da bo med vsemi pustila velik pečat.

Ne spreglejte