Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 3. 2015,
21.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga KHL Jan Muršak CSKA Moskva

Ponedeljek, 2. 3. 2015, 21.31

8 let

CSKA na novi misiji – proti ekipi, ki jim je delala mnogo težav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V ligi KHL je vse pripravljeno za drugi krog končnice, boje konferenčnih polfinalov. Jan Muršak s CSKA konferenčni finale napada proti Jokeritu, ki se je v rednem delu izkazal za neugodnega tekmeca.

Moskovski CSKA je bil v rednem delu Kontinentalne hokejske lige najbolj suvereno moštvo, po 60 tekmah je imel na vrh pred najbližjim zasledovalcem SKA iz Sankt Peterburga 16 točk prednosti. Prvo mesto mu je prineslo tudi naslov ruskega prvaka, ki so ga v klubu čakali 26 let. A naslov ne bo imel prave vrednosti, če ob koncu sezone Gagarinov pokal (pokal za zmagovalca lige KHL) ne bo končal v rokah CSKA. "Kaj smo osvojili v tej sezoni? Še nič. Morda drugi mislijo, da smo z naslovom ruskih prvakov že dosegli nekaj, pa nismo. Zame osebno se vse začne šele v končnici. Končna zmaga je edino, kar šteje," je ruskim medijem oceno o vrednosti lovorik podal najučinkovitejši oklepnik rednega dela Aleksander Radulov.

Proti Fincem najtežji tekmi

Da bi bili še stopničko bliže velikemu cilju, bodo morali v konferenčnem polfinalu – igrali bodo na štiri zmage – premagati novinca v ligi KHL Jokerit. Z novinci v končnici imajo letos dobre izkušnje, s hokejisti Sočija so v četrtfinalu pometli s 4:0 v zmagah, a tokrat ne bo tako lahko. V rednem delu so Jan Muršak in soigralci sicer kot po tekočem traku premagovali nasprotnike, le redkokateri ekipi jih je uspelo spraviti na kolena, a med njimi je bil tudi Jokerit.

S Finci so se pomerili dvakrat, obakrat je bilo tesno. Na prvem srečanju je CSKA pred domačimi gledalci slavil šele v podaljšku (4:3), na drugem je na gostovanju izgubil z 1:2.

"Z njimi smo igrali dvakrat in to sta bili dve od najtežjih tekem. Naši igralci vedo, da tu ne bo bližnjic. Jokerit ima kopico izkušenih igralcev, ki se znajo načrta in svoje igre držati vseh 60 minut," je previden generalni direktor CSKA Sergej Fedorov, branilec Nikita Zaitsev pa dodaja, da jim dolg tekmovalni premor (zadnjo tekmo so odigrali tretjega marca) ni škodil in da v serijo vstopajo dobro pripravljeni. Paziti bo treba na ameriškega "snajperja" Steva Mosesa, ki je v rednem delu sezone zabil največ golov, kar 36, na petih tekmah končnice pa dodal še štiri.

Čas za lovoriko

"Že vse od leta 2003 nismo osvojili nobene lovorike, čeprav je bil Jokerit v finski ligi vselej med favoriti. Zdaj imamo priložnost, da to popravimo. Naš nasprotnik je 'nenormalno' dobra ekipa, a ne pozabimo, to je hokej in hokej je nepredvidljiv," pred začetkom bojev razmišlja generalni direktor četrtega moštva zahoda rednega dela Jari Kurri.

Prva dva obračuna bodo danes in v petek odigrali v Moskvi, nato se bo serija preselila v Helsinke.

Ne spreglejte