Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 7. 2016,
8.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Boštjan Goličič hokej Grenoble Ligue Magnus Edo Terglav

Nedelja, 10. 7. 2016, 8.19

6 let, 7 mesecev

Selitev v Grenoble

Boštjan Goličič bo spet združil moči z Edom Terglavom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Boštjan Goličič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski napadalec Boštjan Goličič si bo kruh še naprej služil v Franciji, kjer bo zaigral še za tretji klub v Ligue Magnus. Gorenjec se je iz Gapa preselil h Grenoblu, ki ga vodi Edo Terglav.

Sedemindvajsetletni oklepnik, ki je po sezoni 2011/12, ko je zapustil Olimpijo, hokejski dom našel v Franciji, bo tudi v prihodnje vztrajal med galskimi petelini. Za Boštjana Goličiča bo to že peta sezona v Ligue Magnus, v kateri je dve leti preživel pri Brianconu, dve pa pri Gapu in z vsakim klubom enkrat postal francoski prvak.

Napadalec, ki okreva po poškodbi vezi, zaradi katere je izpustil tudi zadnje svetovno prvenstvo, bo v prihodnji sezoni nosil dres Grenobla, za katerega bo igral tudi Anže Kuralt. Pri volkovih bo spet združil moči s pomočnikom slovenske reprezentance Edom Terglavom, s katerim sta sodelovala že pri Brianconu, ter lovil tretji naslov s tretjim francoskim klubom.

"Boštjan je odličen igralec z dobrim značajem, je vodja tako v slačilnici in na ledu kot zunaj ledu. Gre za konsistentnega hokejista, ki lahko igra tako na krilu kot na centru. V napadu nam bo prišel zelo prav," je o novem varovancu, ki je lani v Ligue Magnus odigral 29 tekem ter dosegel 14 zadetkov in prav toliko podaj (v ligi prvakov in francoskem ligaškem pokalu pa na 13 tekmah dodal 20 točk), za uradno spletno stran povedal 36-letni slovenski strateg.  

Falanga v Franciji

Slovenska legija v najkakovostnejši francoski ligi bo, kot je to že v navadi v zadnjih letih, tudi prihodnjo sezono zelo močna. Lyonu bo poveljeval Mitja Šivic, njegove barve pa bodo branili Matija Pintarič, Gregor Koblar in Jakob Milovanovič, pri Epinalu pa ostajata Andrej Hočevar in Gašpr Sušanj.

Ne spreglejte