Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 11. 2016,
11.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

liga EBEL hokej HDD Olimpija Orli Znojmo Sapa Fehervar Bojan Zajc Jeff Frazee Raphaël Bussières

Ponedeljek, 14. 11. 2016, 11.53

6 let, 7 mesecev

Trener Olimpije po osmem zaporednem porazu

Bojan Zajc: Poskušamo sestaviti ekipo, kakršno lahko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Olimpija Znojmo | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Poskušamo sestaviti ekipo, kakršno lahko. Imamo določene težave, a gledamo naprej. Ob takšnem boju, kot smo ga prikazali tokrat, verjamem, da bodo točke slej kot prej prišle," je po osmem zaporednem porazu Olimpije v ligi EBEL pozitivne besede iskal njen trener Bojan Zajc.

Hokejisti Olimpije so v nedeljo v domačem Tivoliju odigrali 18. tekmo sezone razširjenega avstrijskega prvenstva in vknjižili še 15. poraz. Čeprav so se zmaji v določenih delih obračuna povsem enakovredno kosali z aktualnimi podprvaki, so Znojmu na koncu priznali poraz z 2:3.

"Resnično smo se borili in poskušali narediti vse, a na žalost so zadeli enkrat več kot mi. Igrali smo kot ekipa, bili do konca v igri za izenačenje, a se nam ni izšlo. Ob takšnem boju, kot smo ga prikazali tokrat, verjamem, da bodo točke slej kot prej prišle," je vidno razočaran, da so ostali praznih rok, po tekmi dejal ljubljanski trener Bojan Zajc.

Kaj je še povedal o tekmi, si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Ob vseh težavah gleda naprej

"Ni vse idealno. Poskušamo sestaviti ekipo, kakšno lahko. Imamo določene težave, a gledamo naprej," o razmerah v klubu pravi trener Bojan Zajc. | Foto: Sportida "Ni vse idealno. Poskušamo sestaviti ekipo, kakšno lahko. Imamo določene težave, a gledamo naprej," o razmerah v klubu pravi trener Bojan Zajc. Foto: Sportida V nasprotju s petkom, ko v Innsbruck domnevno zaradi težav z izplačili nista odpotovala prvi vratar Jeff Frazee in napadalec Raphael Bussieres, je Zajc v nedeljo lahko računal tudi na njiju. Američan in Kanadčan sta se na domači tekmi odločila pomagati ekipi in se izognila morebitnim nevšečnostim, ki bi lahko sledile v primeru njunega izostanka proti Znojmu.

"Ni vse idealno. Poskušamo sestaviti ekipo, kakršno lahko. Imamo določene težave, a gledamo naprej," je pretrese, ki vplivajo na sestavljanje moštva, kratko in jedrnato komentiral 51-letnik. O Frazeejevi nedeljski predstavi zgovorni Ljubljančan prav tako ni bil gostobeseden: "Vsak ima svojo vlogo v ekipi. Naloga vratarja je, da čim bolje brani. Mislim, da smo bili danes do konca v igri. V tej ali drugi stvari ne bi izpostavljal nobenega posameznika."

O ekipi iz dneva v dan?

Časa za obžalovanje po zadnji tekmi ni, Olimpija bo že v torek odpotovala na Madžarsko, kjer se bo v derbiju dna pomerila s Sapo Fehervar. Ta ima na predzadnjem mestu 12 točk več od Ljubljančanov (19).

Ali Zajc že ve, v kakšni postavi bodo drsali pri naših vzhodnih sosedih? "Menim, da bomo v isti postavi kot proti Znojmu. Stvari v klubu se urejajo. Vsi bomo veseli, če bo tako, kot se je pričakovalo. Tako bi bilo vse lažje, tudi za motivacijo," je glavni trener ob pogovoru s sedmo silo v besedah poskušal ostati optimističen, a izraz na njegovem obrazu ni vzbujal optimizma.

Zeleno-beli tabor, od katerega se je poslovil Adis Alagić (preselil se je v drugo švicarsko ligo k Academy Zug), bo palice z Madžari prekrižal v torek ob 19.15.

Ali naj Olimpija tudi v prihodnje vztraja v ligi EBEL?

  • Ne vem, me ne zanima.
    4,03 %
    5 glasov
  • Da. Ne glede na rezultate tam potrebujemo vsaj enega predstavnika.
    13,71 %
    17 glasov
  • Ne, saj ni konkurenčna.
    38,71 %
    48 glasov
  • Ne. Glede na kakovost ekipe bi bila zanjo primernejša Alpska liga.
    30,65 %
    38 glasov
  • Da. Verjamem, da bodo šle stvari na bolje.
    12,90 %
    16 glasov
Oddanih 124 glasov
Ne spreglejte