Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 2. 2017,
11.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

liga EBEL Bojan Zajc HDD Olimpija VSV Beljak Jan Urbas Miha Verlič

Ponedeljek, 20. 2. 2017, 11.18

6 let, 6 mesecev

Grenak poraz Olimpije ob domačem slovesu in optimističen pogled v prihodnost

Bojan Zajc: Ligi EBEL moramo dokazati, da bomo bolj profesionalni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Olimpija Beljak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Škoda, da trud ni bil poplačan z zmago. Imeli smo nadzor nad tekmo še pet minut pred koncem, nato pa je sledilo nekaj nespametnih odločitev," je po porazu Olimpije z Beljakom v podaljšku (4:5) dejal trener zmajev Bojan Zajc, ki optimistično gleda v prihodnost: "Mislim, da bo naš boj poplačan. Stvari gredo v pozitivno smer. Veselim se prihodnosti, prišlo bo do sprememb."

Edini slovenski predstavnik v razširjenem avstrijskem prvenstvu Olimpija je v nedeljo odigral zadnjo mednarodno tekmo sezone. Zeleno-beli tabor se je od svojih navijačev poslovil z obračunom proti pred začetkom kvalifikacijskega dela favoritu skupine Beljaku. Moštvo z druge strani Karavank se je po eno od dveh četrtfinalnih vstopnic odpravilo s šestimi bonus točkami, a razočaralo in že pred nedeljskim postankom v Tivoliju ostalo brez možnosti izločilnih bojev.

Teh ni imela niti Olimpija, ki je prikazala borbeno in všečno predstavo. Zmaji niso zaostajali niti minute, a na koncu izgubili. Še pet minut pred koncem so držali vodstvo s 4:2, nato pa dopustili, da sta vlečna člena Beljaka, slovenska napadalca Jan Urbas in Miha Verlič začela in dokončala preobrat. Odločilni zadetek je v zadnji minuti podaljška dosegel Verlič.

Žrtev ne najboljših odločitev

"Ostaja grenak priokus, a smo si sami krivi." | Foto: Vid Ponikvar "Ostaja grenak priokus, a smo si sami krivi." Foto: Vid Ponikvar

"Najbolj nas je razjezilo to, da smo imeli tekmo v svojih rokah, da smo imel nadzor vse do zadnjih petih minut. Nato pa je sledilo nekaj nespametnih odločitev, zaradi katerih smo bili kaznovani.

Škoda, da trud ni bil poplačan zmago. Včasih bi se točke proti Beljaku veselili, tokrat ni tako, sploh če vodiš 4:2 pred zadnjimi petimi minutami. Preprosto na koncu nismo odigrali, kot smo si želeli in kot bi bilo treba, in Beljak je zasluženo zmagal. Ostaja grenak priokus, saj je bila zmaga na dosegu roke. Smo si pa sami krivi, da nismo zmagali. Igrati bi morali zbrano do konca, bili smo žrtev ne najboljših odločitev," je po porazu svojih varovancev dejal trener Bojan Zajc.

Kaj vse bi bilo …

O tem, kaj bi spremenil v zadnjih minutah, trenerski vodja Ljubljančanov ni želel razpravljati: "Nesmiselno bi bilo govoriti o tem. Potem se lahko sprašujemo, kaj vse bi bilo, če nas ne bi zapustilo osem igralcev, kaj vse, če bi bilo v našem klubu vse, kot je treba. Verjamem, da nas čaka svetla prihodnost."

Po boju na ledu boj v pisarnah

Na to, kakšna bo prihodnost Olimpije, bo treba še počakati. Kljub številnim neznankam, ne le v povezavi z društvom s Celovške 25, pač pa tudi s samim tekmovanjem - vrniti se želi Medveščak -, Zajc ostaja optimist.

Trenerja Bojana Zajca optimizem ne zapušča. Verjame, da se bodo nekatere obljube, ki za zdaj še niso napisane in podpisane na papirju, uresničile. | Foto: Sportida Trenerja Bojana Zajca optimizem ne zapušča. Verjame, da se bodo nekatere obljube, ki za zdaj še niso napisane in podpisane na papirju, uresničile. Foto: Sportida

"Zdaj nas čaka boj zunaj ledenih ploskev. Za svoj položaj, za to, da nismo znali ustvariti boljših pogojev, smo si krivi sami. Urediti moramo našo ekipo. Stvari se že obračajo na bolje. Slišati je same pozitivne stvari, saj je nekdo prepoznal našo odločnost in borbo na ledu. Mislim, da bo ta tudi poplačana.

Tu ciljam na nagrado zunaj ledu, v smislu novih sponzorskih pogodb, novega generalnega sponzorja, stvari se odvijajo v pozitivno smer. Prepričati moramo še ligo, da bomo prihodnje leto konkurenčna ekipa, da bomo pravi partner, da bomo imeli tudi občinstvo."

Dokazati, da se bo zdaj odvijalo drugače

Vodstvo tekmovanja med drugim zahteva, da Olimpija poplača dolgove do igralcev. Teh tudi v tej sezoni namreč ne manjka. Kot pravijo, jim je že pomagal župan Zoran Janković, ki je pomoč obljubil tudi za prihodnost. V kratkem času naj bi društvo dobilo tudi generalnega sponzorja …

"To se dogaja, je v teku. Veliko stvari se obrača na bolje. Več bo znanega v prihodnjih tednih. Poskušali bomo dokazati ligi EBEL, da se bodo od zdaj naprej stvari obračale drugače, kot so se v preteklosti, in da bomo delovali veliko bolj profesionalno, kot smo do zdaj," pravi 51-letni mož s trenersko taktirko. Optimističen ostaja tudi kapetan Aleš Mušič, ki pravi, da če ne bi verjel, bi že pred časom končal sodelovanje z Olimpijo. | Foto: Vid Ponikvar Optimističen ostaja tudi kapetan Aleš Mušič, ki pravi, da če ne bi verjel, bi že pred časom končal sodelovanje z Olimpijo. Foto: Vid Ponikvar

Še ni podpisano, a verjame, da ne gre za prazne obljube

Razveseljivo je slišati optimistične tone iz Gorenjske in Ljubljane, a kaj ko je preteklost že tolikokrat učila, da praznim obljubam ne gre zaupati. Zajc odločno zanika, da bi šlo v ljubljanskem primeru spet za to vrsto obljub.

"So kar konkretne obljube," meni o dogovarjanju s potencialnimi vlagatelji, pa čeprav za zdaj še niso zapisane črno na belem: "Stvari še niso podpisane na papirju, bodo pa v kratkem. Ne bomo več delali zgolj na obljubah. Veselim se prihodnosti, saj mislim, da bo v organizaciji kluba prišlo do velikih sprememb in da bo celotna stvar delovala bolj profesionalno, kot si zaslužimo. Lahko rečem, da se že kažejo sadovi."

In če ne bodo obrodili, kot si zamišlja? Bi še vztrajal? "V takšnih pogojih, letos smo šli skozi pekel, ne bi mogel več delati. Tega ne privoščim nikomur."

Četrtfinale državnega prvenstva naj bi se začelo čez slab mesec. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Četrtfinale državnega prvenstva naj bi se začelo čez slab mesec. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po gostovanju na Češkem dolg premor

Olimpija bo zadnjo tekmo lige EBEL odigral v torek v Znojmu, kjer bi rada zagrenila življenje Čehom - možnosti za končnico imajo še Gradec, Znojmo in Dornbirn -, nato pa jo čaka skoraj mesec dni premora brez tekem pred državnim prvenstvom.

Četrtfinale domačega prvenstva, v katerem je edina želja Ljubljančanov ubraniti naslov prvakov, naj bi se namreč začelo 18. marca.  

Ne spreglejte