Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 8. 2016,
9.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar hokej slovenska hokejska reprezentanca Olimpijske kvalifikacije

Torek, 30. 8. 2016, 9.20

6 let, 7 mesecev

Strelec slovenskega zadetka po porazu z Italijo

Anže Kopitar: Idealno bi bilo dati pet, šest golov, a tudi takšne tekme pridejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Anže Kopitar Italija | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Čeprav smo jih nadigrali, na koncu šteje le rezultat. Treba bo izboljšati učinkovitost," je po porazu Slovenije z Italijo v podaljšku z 1:2 na neučinkovitost s prstom pokazal strelec edinega slovenskega zadetka Anže Kopitar.

V športu je pač tako, da ne zmaga vselej boljši tekmec. Slovenija je bila na ponedeljkovi pripravljalni tekmi za olimpijske kvalifikacije, ki jih bo odigrala med 1. in 4. septembrom v Minsku, boljše moštvo, a zmagali so zahodni sosedi. Ti so izkoristili redke ponujene priložnosti – zbrali so manj kot deset strelov na gol –, varovanci Nika Zupančiča pa so kljub skoraj 40 strelom proti italijanskima vratarjema zmogli zgolj en zadetek. Zanj je z neubranljivim strelom sredi obračuna poskrbel NHL-ovec Anže Kopitar.

"Če izvzamemo rezultat, tekma sploh ni bila slaba. Nadigrali smo jih, a na koncu šteje le rezultat. Led ni bil najboljši, a to ni izgovor. Treba bo izboljšati učinkovitost, se morda malo večkrat odločiti za strel in izboljšati igro z igralcem več," se je kapetan Los Angeles Kings po porazu dotaknil neučinkovite igre, ki je tepla našo izbrano vrsto in jo po besedah reprezentantov tepe tudi na treningih.

Profesionalci vedo, da take tekme pridejo

Kljub številnim neizkoriščenim priložnostim in na trenutke preveliki neodločnosti nekaterih pri zaključkih akcij je Kopitar hitro dvignil glavo. "Seveda bi bilo idealno dati pet ali šest golov. To se sicer ni uresničilo, a smo profesionalci, vsi vemo, da take tekme pridejo. Iz tega moramo potegniti tudi kaj pozitivnega. Ob tem moramo pogledati tudi negativno, a se ne preveč ozirati na to," razmišlja Gorenjec. "Smo samozavestni. Odhajamo z visoko dvignjeno glavo," je pred sredinim poletom v Minsk optimističen edini slovenski NHL-ovec. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Smo samozavestni. Odhajamo z visoko dvignjeno glavo," je pred sredinim poletom v Minsk optimističen edini slovenski NHL-ovec. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Proti Italijanom sta mu družbo v igri pet na pet v napadu delala Jan Urbas in Žiga Pance (tako bo tudi v Minsku; v igri z igralcem več bo ob Kopitarju tudi Jan Muršak, ki ga je selektor s krilnega položaja prestavil na center), ob katerih se, kot pravi, počuti dobro: "Z Janom sva že nekajkrat igrala skupaj, z Žigom morda malo manjkrat, a mislim, da se kar dobro poznamo, vemo, kaj so naše slabosti. Te bo treba čim prej odpraviti in se pripraviti na četrtek."

Predvidena sestava slovenskega napada v Minsku: Urbas – A. Kopitar – Ž. Pance; Jeglič –Tičar – Sabolič; Ograjenšek – Muršak – Verlič; Kuralt, Mušič, Pem, M. Rodman.

Z visoko dvignjeno glavo

Prvi tekmec Slovenije, za katero bodo to šeste olimpijske kvalifikacije, bo na papirju najlažja Poljska. "Reprezentanca ima izkušnje s takih turnirjev. Treba bo igrati stoodstotno. Bojim se, da karkoli manj ne bo dovolj. A smo samozavestni, vemo, da nam lahko uspe, enkrat nam je že (leta 2013 so se risi v Vojensu premierno uvrstili na OI, op. a.). Odhajamo z visoko dvignjeno glavo," je ob koncu pogovora s sedmo silo na Bledu še dejal Kopitar.

Reprezentanca danes zadnji dan trenira v domovini, v sredo bo odletela v Minsk, v četrtek ob 14. uri pa bo že odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje.

Seznam reprezentantov za nastop na kvalifikacijah za OI:

Vratarji (3): Robert Kristan (brez kluba), Gašper Krošelj (brez kluba), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg)

Branilci (7): Blaž Gregorc (Hradec Kralove), Luka Vidmar (brez kluba), Mitja Robar (KAC Celovec), Miha Štebih (Slavija Praga), Sabahudin Kovačević (brez kluba), Jurij Repe (Kladno), Aleš Kranjc (Sij Acroni Jesenice)

Napadalci (13): Anže Kopitar (LA Kings), Jan Muršak (CSKA Moskva), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava), Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg), Marcel Rodman (Dresnder Eislowen), Jan  Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak), Anže Kuralt (Grenoble), Ken Ograjenšek (Graz 99ers), Aleš Mušič, Nik Pem (oba HDD Olimpija Ljubljana), Žiga Pance (KAC Celovec)

 

Kvalifikacije za OI, Minsk*:

Četrtek, 1. september:
14.00 Slovenija – Poljska
18.00 Danska – Belorusija

Petek, 2. september:
14.00 Slovenija – Danska
18.00 Belorusija – Poljska

Nedelja, 4. september:
12.00 Poljska – Danska
16.00 Belorusija – Slovenija

*Vstopnico za OI si zagotovi le zmagovalec kvalifikacijskega turnirja.

Ne spreglejte