Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 9. 2016,
16.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Maya Yoshida hokej svetovni pokal Anže Kopitar Anže Kopitar Southampton Ralph Krueger

Sreda, 28. 9. 2016, 16.16

6 let, 6 mesecev

Nogometaši Southamptona držijo pesti za hokejsko moštvo svojega predsednika

Premierligaška nogometna podpora reprezentanci Evrope #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Anže Kopitar Marian Hossa | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ekipa hokejistov iz osmih držav, združena pod imenom Evropa, je na svetovnem pokalu pridobila veliko simpatij. Za Anžeta Kopitarja, soigralce in trenerja Ralpha Kruegerja pesti stiskajo tudi nogometaši angleškega premierligaša Southamptona, ki so v podporo moštvu svojega predsednika pripravili zabaven video.

Selekcija Evrope na tekmovanju NHL-ovcev v Torontu navdušuje iz dneva v dan. Najprej je navdušila v skupinskem delu, nato v polfinalu odpravila Švedsko, zdaj se v finalu za naslov bojuje s favorizirano Kanado.

Prvo finalno tekmo – igrajo na dve zmagi – so Evropejci sicer izgubili z 1:3, a prikazali eno od boljših predstav na svetovnem pokalu in dodobra ogrozili javorjeve liste, ki so po zmagi celo priznali, da je bila to zanje najtežja tekma na turnirju.

Če so sprva nekateri na umetno sestavljeno reprezentanco gledali postrani, je njenih podpornikov vse več. Zanjo navijajo tudi nogometaši premierligaša Southamptona. Kako tudi ne bi. Kot smo pisali, je selektor Evrope Ralph Krueger že več kot dve leti predsednik njihovega nogometnega kluba. In medtem ko se vodja mudi v Torontu, so mu nogometaši doma pripravili zabaven video in ga objavili na družbenih omrežjih.

Hudomušni Japonec Maya Yoshida je prepričan, da je bil najboljši mož na hokejskem treningu nogometašev Southamptona. Trener Evrope bi ga vzel v svojo ekipo, a mu to prepovedujejo pravila. | Foto: Reuters Hudomušni Japonec Maya Yoshida je prepričan, da je bil najboljši mož na hokejskem treningu nogometašev Southamptona. Trener Evrope bi ga vzel v svojo ekipo, a mu to prepovedujejo pravila. Foto: Reuters Pred letom in pol so z njim drsali na ledu

V njem so prikazani posnetki iz marca 2015, ko jih je Krueger v ledeno dvorano povabil na hokejske urice, kjer so lahko prikazali svoje veščine najhitrejše ekipne igre na svetu. Leto in pol pozneje so prepričani, da si zaslužijo nastopiti v finalu svetovnega hokejskega pokala.

"Mislim, da sem bil odličen. Tisti čas sem bil zagotovo najboljši igralec na ledu," je v videu samozavesten japonski branilec Maya Yoshida. Ker so nogometaši Southamptona po besedah Srba Dušana Tadića "izjemna skupina hokejistov, ki je prikazala veliko kakovosti", so fantje Kruegerju poslali SMS-sporočilca in ga vprašali, ali je v Evropi mesto tudi za njih.

Negativni odgovori nogometašem, pozitivne misli hokejistom

Na njihovo žalost so od v Winnipegu rojenega Nemca dobili negativne odgovore, še "najbližje" Kruegerjevi hokejski ekipi je bil Yoshida, a mu japonsko državljanstvo onemogoča nastopanje zanjo. "Izbral bi te, Maya, a to je ekipa Evrope," pravi 57-letni strateg.

Anže Kopitar in soigralci tako na ledu v Torontu ne bodo dočakali nogometašev Southamptona, so pa dočakali njihove čestitke in podporo, kar si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Video nogometašev Southamptona:

Drugi spopad v petek zgodaj zjutraj

Evropa in Kanada bosta drugo in morda tudi zadnjo finalno tekmo odigrali v petek ob 2. uri po slovenskem času. Če bodo Evropejci slavili, bo tretja tekma v nedeljo ob 1. uri.

Svetovni pokal, Toronto (17. september–1. oktober):

Finale (slovenski čas)*:

1. tekma: sreda, 28. september 
Kanada : Evropa 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Marchand 3., Stamkos 14., Bergeron 50.; Tatar 28. (Kopitar podaja)

2. tekma: petek, 30. september
ob 2.00 Kanada - Evropa

morebitna 3. tekma: nedelja, 2. oktober
ob 1.00 Kanada - Evropa

*Igrajo na dve zmagi.

 

Ne spreglejte