Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 1. 2024,
23.09

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

HK RST-Pellet CELJE Alpska liga

Četrtek, 25. 1. 2024, 23.09

3 mesece, 1 teden

alpska liga, drugi del in kvalifikacijski del, 25. januar

Celjani ugnali sosede na lestvici in skočili na tretje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
HK RST-Pellet Celje | Celjani so vknjižili novo pomembno zmago. | Foto Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Celjani so vknjižili novo pomembno zmago.

Foto: Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Hokejisti HK RST-Pellet Celje so na tretji tekmi kvalifikacijskega dela Alpske lige, v katerem se borijo za ohranitev upanja na končnico, s 6:3 slavili pri Gardeni in napredovali na tretje mesto. V soboto ob 18. uri bodo gostili železarje, ki so danes tekmovanja prosti in imajo na drugem mestu le še točko več.

HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice,
Sportal Jesenice izgubile v podaljšku, Celjanom zmanjkalo časa

Celjani so drugi del regionalnega tekmovanja začeli z zmago proti Steel Wings Linz s 4:2, nato so v gosteh proti Meranu izgubili s 4:5. A danes so znova pokazali dobro predstavo in zmagali še drugič v drugem delu alpske lige.

V tem tako Celjani kot Jeseničani igrajo v kvalifikacijski skupini A, iz katere se bosta prvouvrščeni ekipi uvrstili v končnico. Na vrhu te skupine so hokejisti Merana z devetimi točkami, Jeseničani, ki so začeli s šestimi bonus točkami in dvema porazoma, imajo na drugem mestu sedem točk, Celjani so po današnji zmagi tretji s šestimi.

Celjani so dobro začeli že v prvi tretjini. Povedli so v 15. minuti, ko je bil natančen Jure Sotlar. Tik ob koncu uvodne tretjine je igro z igralcem več na ledu za povišanje na 2:0 izkoristil Jure Povše.

Po treh minutah nadaljevanja so domačini znižali, natančen je bil Anthony De Luca, a so Celjani dobro minuto zatem obnovili prednost dveh golov. Za 3:1 je še enkrat zadel Sotlar. Nato so "power play" izkoristili tudi domačini in v 28. minuti znižali po golu Mattea Luisettija.

V sklepni tretjini pa so Celjani nadigrali italijanske tekmece in potrdili zmago. Najprej je na 4:2 povišal Jakob Bernard, še dva zadetka je pristavil Raivo Freidenfelds (50., 52.). Val Gardena je šest sekund pred koncem izkoristila še en "power play", za končnih 3:6 je zadel Bradley McGowan.

V soboto se bosta slovenska kluba pomerila med seboj, gostitelji bodo Celjani.

Kako poteka drugi del?

Po koncu rednega dela si je prvih šest ekip – Ritten, Zell am See, Red Bull Salzburg II, Vipiteno, Bregenzerwald in Cortina – že zagotovilo končnico. V drugem delu ta šesterica igra med seboj za čim boljše izhodišče pred četrtfinalom in potencialno izbiro četrtfinalnega tekmeca.

Preostali, ki so redni del končali na sedmem mestu ali nižje – tudi oba slovenska predstavnika –, pa poskušajo v dveh kvalifikacijskih skupinah A in B še ujeti mesti za četrtfinale. Najboljši so s seboj prinesli bonus točke (Jeseničani šest).

V kvalifikacijski skupini A so ob Jeseničanih tudi CeljaniMerano, Gardena in Steel Wings Linz. Prva dva iz te skupine si bosta zagotovila dodatne kvalifikacije po sistemu na izpadanje na dve zmagi z najboljšima ekipama kvalifikacijske skupine B. V tej igrajo osmi po rednem delu Kitzbühel, deveti Unterland Cavaliers, 12. Lustenau, 13. Fassa in 16. KAC Future Team.

Drugi del se bo končal 24. februarja. Dodatne kvalifikacije bodo na vrsti med 27. februarjem in tretjim marcem, končnica se bo začela petega marca. Prva tekma polfinala je načrtovana 21. marca, začetek finala pa šestega aprila. Prvak bo znan najpozneje 20. aprila.

Alpska liga

Četrtek, 25. januar

Preberite še:

HDD Jesenice
Sportal Jeseničani drugi del začeli s porazom, Celjani z zmago
Ne spreglejte