Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2022,
21.32

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Nik Zupančič Asiago Alpska liga HDD Jesenice

Torek, 12. 4. 2022, 21.32

2 leti

alpska liga, finale, druga tekma

Jeseničani do pomembne zmage!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
HDD Jesenice Asiago finale Alpska liga | Hokejisti Jesenic so po hudem boju po podaljšku strli Asiago in izenačili finalno serijo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Hokejisti Jesenic so po hudem boju po podaljšku strli Asiago in izenačili finalno serijo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so na drugi finalni tekmi Alpske lige pred več kot dva tisoč gledalci s 4:3 v podaljšku premagali Asiago in serijo na tri zmage izenačili (1:1). To je prva jeseniška finalna zmaga tega tekmovanja. Tretja tekma, na kateri si bo zmagovalec priigral zaključni plošček za naslov prvaka, bo v četrtek v Italiji. Izkoristil ga bo lahko v soboto v dvorani Podmežakla.

HDD Jesenice HK Olimpija polfinale DP Nik Zupančič
Sportal Jeseničani finale Alpske lige začeli s porazom

Jeseničani so svoj prvi finale v tem tekmovanju začeli s porazom na gostovanju (1:4), Asiago ima prednost domačega terena zaradi boljšega izhodišča na lestvici pred končnico, danes pa so igrali še prvo finalno domačo tekmo. Na koncu so po zapravljenem začetnem vodstvu vendarle zmagali po podaljšku.

Začetek dvoboja starih znancev se je začel po željah železarjev. Nejc Brus se je v sedmi minuti odločil za nenaden strel po prodoru in v prvi nevarni akciji domačih zadel. A gostje so hitro dogovorili in po izgubljenem sodniškem metu pred vrati Oscarja Fröberga prišli do neoviranega strela za izenačenje.

Luka Ulamec je v 16. minuti poskrbel za drugo vodstvo Jesenic. | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Ulamec je v 16. minuti poskrbel za drugo vodstvo Jesenic. Foto: Grega Valančič/Sportida

Toda prva tretjina se je vseeno končala z vodstvom domačih, za katerega je poskrbel Luka Ulamec, ko je z nenadnim strelom presenetil Gianluco Vallinija.

Nadaljevanje je bilo nato slabše za domačo zasedbo. Najprej so po vsega 22 sekundah dovolili Asiagu, da je izenačil, potem pa so skušali spet priti do prednosti, vendar neuspešno. Ubranili so se tudi številne prednosti Asiaga, sami pa v "power-playu" tudi niso zadeli. V eni do akcij Asiaga se je z odlično obrambo izkazal Fröberg, toda nato so gostje izkoristili nezbranost domačih, ki niso znali poslati ploščka izpred svojega gola, ter v 38. minuti povedli.

Fotogalerija s tekme (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 43

V tretji tretjini so železarji imeli rahlo premoč, toda Italijani so dobro ustavljali njihove napade. V zadnjih desetih minutah so Jeseničani stopnjevali napade, kar je nazadnje izkoristil Luka Ščap in v 53. minuti spet poskrbel za veselje v Podmežakli. Štiri minute pred koncem je Erik Svetina s silovitim strelom zadel le stičišče prečke in vratnice, tako da je šla tekma v podaljšek.

Tik pred koncem rednega dela so si Italijani prislužili kazen, prednost igralca več pa je nato že po minuti podaljška izkoristil Jesperi Viikilä in poskrbel, da so Jeseničani v finalu spet v igri za končni uspeh.

Velika zmaga železarjev v podaljšku | Foto: Grega Valančič/Sportida Velika zmaga železarjev v podaljšku Foto: Grega Valančič/Sportida

"Prigarana zmaga"

"Prigarana zmaga. Vedeli smo, da bo točno takšna tekma, kot je bila. Odigrali smo solidno tretjo tretjino in zasluženo izenačili. Na koncu se nam je poklopil tudi power-play. Menim, da smo danes zasluženo zmagali. V Italijo gremo z dobrimi občutki, serija je izenačena. Nič še nismo naredili, gremo tekmo po tekmo. Narediti moramo dobro analizo, kaj smo naredili narobe, kaj lahko izboljšamo, in se pripraviti na naslednjo tekmo," je po pomembni zmagi za Šport TV dejal Eric Pance. Na tribunah dvorane Podmežakla se je zbralo največ gledalcev v sezoni. | Foto: Grega Valančič/Sportida Na tribunah dvorane Podmežakla se je zbralo največ gledalcev v sezoni. Foto: Grega Valančič/Sportida

V četrtek v Italijo

Ekipi bosta spet na delu v četrtek, ko bosta palici prekrižali v Italiji. Zmagovalec si bo priigral zaključni plošček, ki ga bo lahko v soboto izkoristil v dvorani Podmežakla. Če bo po sobotni tekmi serija znova izenačena, bo zmagovalca odločila peta tekma v Italiji (19. aprila).

Alpska liga, finale, druga tekma

Torek, 12. april
HDD Sij Acroni Jesenice : Asiago 4:3* (2:1, 0:2, 1:0, 1:0) /1:1/ - podaljšek
Dvorana Podmežakla, gledalcev 2200, sodniki: Bajt, Hlavaty (glavna), Arlič, Wimmler.
Strelci: 1:0 Brus (Sotlar, 7.), 1:1 Finoro (11.), 2:1 Ulamec (Sotlar, Zibelnik, 16.), 2:2 Casetti (Giliati, Mantenuto, 21.), 2:3 Marchetti (38.), 3:3 Ščap (Viikilä, Elo, 53.), 4:3 Viikilä (Elo, Pance, 61., PP1)
 Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 6, Asiago 10.

//razmerje v zmagah, igrajo na tri zmage

HDD Sij Acroni Jesenice, Jesenice Alpska liga
Sportal Jeseničani pred premiernim izzivom: Paziti, da v veliki želji ostanemo zbrani
Ne spreglejte