Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 6. 2016,
11.00

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Euro 2016 Severna Irska

Sreda, 1. 6. 2016, 11.00

7 let, 10 mesecev

končni seznam severne irske za euro 2016

Na Euro tudi Vučkićev soigralec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Na seznamu reprezentance Severne Irske, ki bo letos prekinila 30-letni niz nepojavljanja na velikem odru, ni večjih presenečenj. Selektor Martin O'Neill se je v zadnjem trenutku odločil, da bo vpoklical tudi napadalca Wigana Willa Grigga, ki je slačilnico delil s slovenskim legionarjem Harisom Vučkićem.

Selektor Martin O'Neill je z razširjenega seznama, na katerem si kandidati služijo nogometni kruh v angleških in škotskih klubih, prečrtal pet igralcev. Doma bodo ostali Liam Boyce, Billy McKay, Daniel Lafferty, Michael Smith in Ben Reeves. Prepričal ga je napadalec Will Grigg, ki je z 28 zadetki pomagal Wiganu do napredovanja v drugi kakovostni klubski angleški razred (tekmovanje championship).

Severna Irska je konec marca v prijateljski tekmi premagala Slovenijo z 1:0, na evropskem prvenstvu pa se bo v skupini C merila s Poljsko, Ukrajino in svetovno prvakinjo Nemčijo.

To bo prvi nastop reprezentance Severne Irske na evropskem prvenstvu, ki je v preteklosti trikrat nastopila na svetovnem prvenstvu (1958, 1982 in 1986), na največjem tekmovanju stare celine pa bo debitirala šele letos.

Severnoirski potniki na EP 2016 (23):

Vratarji: Alan Mannus (St. Johnstone, Ško), Michael McGovern (Hamilton, Ško), Roy Carroll (Notts County)

Branilci: Craig Cathcart (Watford, Ang), Jonny Evans (West Bromwich Albion, Ang), Gareth McAuley (West Bromwich Albion, Ang), Luke McCullough (Doncaster, Ang), Conor McLaughlin (Fleetwood Town), Lee Hodson (MK Dons, Ang), Aaron Hughes (Melbourne City, Avs), Paddy McNair (Manchester United, Ang), Chris Baird (Derby County, Ang)

Zvezni igralci: Steven Davis (Southampton, Ang), Oliver Norwood (Reading, Ang), Corry Evans (Blackburn Rovers, Ang), Shane Ferguson (Millwall, Ang), Stuart Dallas (Leeds United, Ang), Niall McGinn (Aberdeen, Ško), Jamie Ward (Nottingham Forest, Ang)

Napadalci: Kyle Lafferty (Norwich City, Ang), Conor Washington (Queens Park Rangers, Ang), Josh Magennis (Kilmarnock, Ško), Will Grigg (Wigan, Ang)

Ne spreglejte