Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
7. 7. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,65

1

Natisni članek

Euro 2016 Rusija Vladimir Putin Aleksandr Kokorin Pavel Mamajev

Četrtek, 7. 7. 2016, 6.00

6 let, 7 mesecev

Po izpadu z evropskega prvenstva povzročila škandal

Ruska reprezentanta povzročila škandal, javil se je tudi Putin

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,65

1

Ruski nogometaši so razočarali tudi na letošnjem evropskem prvenstvu in se od Francije poslovili že pred časom, zaradi česar so bili tamkajšnji navijači nezadovoljni. Zdaj, ko sta škandal s popivanjem in domnevnim razmetavanjem z denarjem le nekaj dni po prvenstvu povzročila dva ruska reprezentanta, so še manj.

Rusija se je od evropskega prvenstva v Franciji poslovila po skupinskem delu, v katerem je osvojila vsega točko in spet ostala brez izločilnega dela tekmovanja, kar je veliko manj od pričakovanj gostiteljice naslednjega svetovnega prvenstva.

Tamkajšnje reprezentante ob prihodu v domovino ni pričakal topel sprejem, ruska nogometna javnost je seveda nezadovoljna. Zdaj sta Aleksander Kokorin in Pavel Mamajev poskrbela, da je postalo veliko huje. Vsaj zanju prav gotovo.

Naročila naj bi 500 steklenic šampanjca, vrednih četrt milijona evrov

Zraven je bil tudi Pavel Mamajev. | Foto: Zraven je bil tudi Pavel Mamajev. Kokorin, 25-letni napadalec, ki je bil v Franciji na vseh treh tekmah Rusije v prvi postavi, in 27-letni vezist Mamajev, ki je prav tako igral na vsaki tekmi Rusije, sta se znašla v središču pozornosti po tem, ko se je na spletu pojavil videoposnetek, ki je v enem izmed mondenih nočnih klubov v Monte Carlu nastal le nekaj dni po klavrnem ruskem nastopu na prvenstvu.

Ruski tisk je hitro začel pisati o tem, da naj bi se nogometaša, ki sta za reprezentanco odigrala 42 (Kokorin) in 15 tekem (Mamajev), na tej zabavi razmetavala z denarjem in za dragocene steklenice šampanjcev znamke Armand de Brignac, ki jih je videti v videoposnetku, v katerem je v ozadju slišati rusko himno, odštela neverjetnih 250 tisoč evrov (naročila naj bi 500 steklenic).

Zgodba je v javnosti dvignila ogromno prahu, prek svojega kabineta se je javil celo ruski predsednik Vladimir Putin in ravnanje omenjenih nogometašev označil za sramoten prikaz domišljavosti.

Kluba obeh nogometašev, prvi je član Zenita, drugi brani barve FC Krasnodarja, sta ravnanje ostro obsodila in oba igralca kaznovala. Tako Kokorin kot Mamajev sta bila začasno premeščena iz prve ekipe.
Nogometaša sta s svojim domnevnim početjem razjezila tudi ruskega predsednika Vladimirja Putina. | Foto: Nogometaša sta s svojim domnevnim početjem razjezila tudi ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Bo pa zanimivo spremljati, kako se bo zgodba razpletla. Oba nogometaša sta namreč ostro zanikala navedbe, ki so se pojavile v medijih.

"Nekdo je praznoval rojstni dan, midva sva bila tam povsem po naključju. Seveda, v videu vsi vidimo steklenice šampanjca in slišimo rusko himno, a zakaj so vse skupaj takoj pripisali nama?" je v svoj bran povedal Kokorin, ki je eden izmed glavnih zvezdnikov ruske reprezentance, v njej je do zdaj zabil 12 golov.

Flavio Briatore je ruskima zvezdnikoma stopil v bran

Njegove besede je potrdil tudi lastnik kluba, v katerem sta se zabavala Rusa, Flavio Briatore, ki je širši javnosti znan iz sveta formule ena.

"K nam sta prišla na večerjo s svojima ženama. Po večerji sta ostala v klubu, v katerem je bila zasebna zabava nekih Rusov. Ko so ju prepoznali, so jima, saj so navijači, začeli pošiljati steklenice šampanjca in prosili, da DJ spusti rusko himno. Steklenice so jima pošiljali tudi drugi gostje in kar naenkrat sta se znašla obdana s samimi šampanjci. Kar je najbolj smešno v vsem skupaj, je to, da oba sploh ne pijeta alkohola," je pojasnil Italijan.

Sporen posnetek, ki se je pojavil na spletu.

Ne spreglejte