Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 6. 2016,
20.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

Anglija Wales Slovaška Rusija Euro 2016

Ponedeljek, 20. 6. 2016, 20.56

6 let, 6 mesecev

ep 2016, 11. dan

Anglija in Wales v osmini finala, Slovaška v čakalnico, slovo Rusije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Anglija Slovaška | Foto Reuters

Foto: Reuters

Wales je presenetljivo osvojil prvo mesto v  skupini B. Angliji je pripadlo drugo mesto po remiju s Slovaško, ki gre v čakalnico. Rusija se je po porazu proti Walesu poslovila od evropskega prvenstva.

Vse o EP 2016
EP 2016, 10. dan

Angleški selektor Roy Hodgson se je odločil, da bo proti Slovaški začel dvoboj v spremenjeni začetni postavi. Jamie Vardy in Daniel Sturridge, junaka preobrata na sosedskem obračunu z Valižani, sta prejela nagrado. Na zadnji tekmi sta v igro vstopila s klopi in se nato vpisala med strelce, danes pa sta začela obračun v St. Etiennu od začetka. Na klopi je začel kapetan Wayne Rooney, ki ima rahlo poškodovano stegensko mišico in potrebuje počitek, Angleži pa bodo zaigrali v postavitvi 4-4-2.  

Anglež Jamie Vardy je imel v 18. minuti v kazenskem prostoru lepo priložnost za gol, a je slovaški vratar Matus Kozacik odlično posredoval. Smrtna šansa se je v 33. minuti iz neposredne bližine ponudila tudi Adamu Lallani, a je ni izkoristil. Ni veliko manjkalo, da bi Angleži v 52. minuti prejeli gol, ko je v obrambi s prsmi nerodno posredoval Chris Smalling. A na srečo Otočanov se Robert Mak ni najbolje znašel z žogo. V 56. minuti je Jacka Wilshera pri Angležih zamenjal Wayne Rooney in prevzel kapetanski trak. Gledalci v 95 minutah tekme niso dočakali gola.

Valižani šokirali Ruse

Wales se je prvega gola proti Rusom veselil že v 11. minuti. | Foto: Wales se je prvega gola proti Rusom veselil že v 11. minuti.

Dvoboj je bil zanimiv tudi slovenskemu selektorju Srečku Katancu, saj bosta Anglija in Slovaška slovenski tekmici v kvalifikacijah za SP 2016 v Rusiji. Rusi bodo na naslednjem velikem tekmovanju kot gostitelji zanesljivo igrali, proti Walesu pa si niso priigrali napredovanja med 16 najboljših na Euru.

Wales je Ruse šokiral že v 11. minuti, ko je prvi gol na tekmi zabil Aaron Ramsey. V 20. minuti je Neil Taylor povišal vodstvo Walesa na 2:0. V 68. minuti je za Wales zabil še kdo drug kot Gareth Bale, ki se je med strelce vpisal na vseh treh letošnjih tekmah na Euru. Wales se je v osmino finala prebil s suvereno zmago s 3:0 proti Rusom, ki odhajajo domov.

V osmino finala napredujejo tudi štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance. Albanija, ki je kot prva končala skupinski del kot tretja v skupini A, ima tri točke in razliko v zadetkih 1:3.

EP 2016, 11. dan (20. junij 2016):

Skupina B, 3. krog:
Slovaška : Anglija 0:0  (0:0)

Rusija : Wales 0:3 (0:2)
Ramsey 11., Taylor 20., Bale 68.

Lestvica, skupina B:

1. Wales 3 tekme - 6 točk (gol razlika 6:3)
2. Anglija 3 - 5  ( 3:2)
3. Slovaška 3 - 4 (3:3)
4. Rusija 3 - 1 (2:6)

Ne spreglejte