Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 6. 2016,
12.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Madžarska Avstrija Portugalska Islandija Euro 2016 Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo infografika

Sreda, 22. 6. 2016, 12.31

6 let, 7 mesecev

Kaj nas danes čaka na Euru 2016 v skupini F?

Zadnji popravni izpit zvezdniške Portugalske

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Ob 18. uri se bosta začeli zadnji tekmi skupinskega dela v skupini F. Madžarski se smeji, saj si je edina že zagotovila napredovanje, favorizirano Portugalsko pa bi delno pomirila že točka. Bodo Avstrijci pokvarili islandsko pravljico?

Napoved pred današnjima tekmama skupine E

Madžarska – Portugalska ob 18.00 (skupina F, 3. krog – Lyon)

Prvi zvezdnik evropskega prvenstva Cristiano Ronaldo na tem prvenstvu še čaka na zadetek, s katerim bi postavil nov rekord, saj bi zatresel mrežo na štirih zaporednih prvenstvih. "Vsi govorijo in sprašujejo o Ronaldu, a Portugalska ima tudi druge zvezdnike, ki igrajo pomembno vlogo v ligi prvakov. Morali bomo biti zelo pogumni," pravi madžarski selektor Bernd Storck, ki ima priložnost, da z izbranci senzacionalno osvoji prvo mesto v skupini.

Madžari so si že zagotovili napredovanje, a še ne vedo, na katerem mestu bodo končali skupinski del (možnosti so tri: prvo, drugo ali tretje). Če bi Portugalci premagali slovenske sosede, bi si brez težav prislužili nastop v izločilnem delu in se spogledovali s končnim prvim mestom, za preboj med najboljših 16 pa bi jim zadoščala že točka. V tem primeru bi skupino končali na drugem oziroma tretjem mestu. V skupini F je bilo že toliko remijev, da bi lahko dve reprezentanci napredovali že s tremi osvojenimi točkami.

"Verjamem svojim igralcem. Zakaj bi kar naenkrat postal pesimist? Verjamem, da se bomo uvrstili v finale," ima Fernando Santos s portugalsko reprezentanco visoke cilje na tem evropskem prvenstvu.

Verjetni začetni postavi:

Madžarska: Király; Lang, Guzmics, Juhász, Kádár; Nagy, Gera; Dzsudzsák, Kleinheisler, Lovrencsics; Szalai.
Portugalska: Rui Patrício; Vieirinha, Ricardo Carvalho, Pepe, Eliseu; William Carvalho, João Moutinho, Renato Sanches; Ricardo Quaresma, Cristiano Ronaldo, Nani.

 

Islandija – Avstrija ob 18.00 (skupina F, 3. krog – St. Denis)

Avstrijci imajo danes vse v svojih rokah. Če bodo premagali Islandijo, bodo napredovali, če je ne bodo, pa se bodo poslovili. | Foto: Avstrijci imajo danes vse v svojih rokah. Če bodo premagali Islandijo, bodo napredovali, če je ne bodo, pa se bodo poslovili. Lahko severni slovenski sosedi pokvarijo islandsko pravljico? Islandci na tem prvenstvu še niso izgubili. Remizirali so proti Portugalski in Madžarski, danes pa imajo izjemno priložnost za napredovanje. Ne smejo si privoščiti poraza proti Avstriji. "Moramo izboljšati igro v napadu, na drugih položajih pa smo se na tem prvenstvu odzvali na vrhunski ravni. Ne smemo si privoščiti nepotrebnih napak," brzda evforijo Šved Lars Lagerbäck, ki bo po koncu Eura selektorsko žezlo predal sodelavcu Helmirju Hallgrimssonu.

Avstrijci na današnjem srečanju ne smejo taktizirati. V izločilni del jih pelje le zmaga. "Potrebujemo vsaj en zadetek," poudarja Švicar Marcel Koller, ki vodi avstrijsko reprezentanco, eno redkih, ki na tem prvenstvu še ni dosegla zadetka. "To bi bil ogromen uspeh za državo," se zaveda, da bi napredovanje še povečalo nogometno evforijo, ki med Eurom vlada na avstrijskih tleh.

Verjetni začetni postavi:

Islandija: Halldorsson; Sævarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Skulason; Gudmundsson, Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason; Sigthorsson, Bödvarsson.
Avstrija: Almer; Klein, Prödl, Dragović, Fuchs; Baumgartlinger, Alaba; Harnik, Schöpf, Arnautović; Janko.

 

Ne spreglejte