Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
7. 7. 2016,
22.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

2

Natisni članek

Euro 2016 Francija Nemčija Wales Portugalska Michel Platini Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Četrtek, 7. 7. 2016, 22.52

6 let, 6 mesecev

EP 2016, 22. dan

Francija na nogah, Griezmann razstreščil svetovne prvake

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

2

V velikem finalu evropskega prvenstva se bosta udarila Francija in Portugalska. Ta je v sredo premagala Wales, v četrtek pa so Francozi, ki igrajo pred domačimi navijači, po dveh zadetkih izjemnega Antoina Griezmanna izločili svetovne prvake Nemce.

Čeprav ima človek občutek, da so imeli Nemci več od igre, so se Francozi povsem zasluženo uvrstili v veliki finale. Ob izteku prvega polčasa je po igranju z roko nemškega kapetana Bastiana Schweinsteigerja v kazenskem prostoru nemškega vratarja Manuela Neuerja z enajstmetrovke premagal Antoine Griezmann, v drugem polčasu pa z drugim zadetkom na tekmi postavil še končni rezultat (2:0) in Francijo popeljal v veliki finale. Soigralec Jana Oblaka pri Atleticu je dosegel že šest zadetkov na tem prvenstvu in je s tem tudi daleč najboljši strelec turnirja.

Francozi bodo v nedeljo na štadionu Stade de France v Parizu proti Portugalski naskakovali svoj tretji naslov evropskih prvakov.

Cristiano Ronaldo je poskrbel, da se je Portugalska po 12 letih spet znašla v finalu evropskega prvenstva. | Foto: Cristiano Ronaldo je poskrbel, da se je Portugalska po 12 letih spet znašla v finalu evropskega prvenstva.

Cristiano Ronaldo zablestel in izenačil rekord

Prvega finalista smo dobili v sredo v Lyonu, kjer je Portugalska, ki se je do polfinala prebila po petih remijih v predtekmovanji in izločilnem delu, prišla do sploh prve zmage na tem prvenstvu.

Proti enemu izmed presenečenj prvenstva Walesu jo je dosegla po zaslugi sijajnega Cristiana Ronalda, ki je na začetku drugega dela igre najprej zadel in se s Francozom Michelom Platinijem izenačil na vrhu lestvice strelcev v zgodovini evropskih prvenstev, in nato podal za povišanje vodstva, za katerega je poskrbel Luis Nani.

Portugalci so se v finalu znašli prvič po letu 2004, ko so pred domačimi navijači v zadnji tekmi prvenstva presenetljivo izgubili proti Grčiji.

EP 2016, polfinale:


Sreda:
Wales : Portugalska 0:2 (0:0)
Ronaldo 51., Nani 54.

Četrtek:
Nemčija : Francija 0:2 (0:1)
Griezmann 45.+2/11m., 72.
Ne spreglejte