Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
9. 7. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,68

1

Natisni članek

Euro 2016 Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sobota, 9. 7. 2016, 20.00

6 let, 6 mesecev

Vabilo na veliki finale evropskega prvenstva

Cristiano Ronaldo je poskrbel, da se je marsikomu orosilo oko

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,68

1

Iz Italije prihaja ganljiva novica o potezi, za katero je poskrbel eden najboljših nogometašev na svetu, Portugalec Cristiano Ronaldo, ki ga v nedeljo zvečer v Parizu čaka finale evropskega prvenstva proti domačinki Franciji. Kaj je 31-letni zvezdnik naredil?

Cristianu Ronaldu marsikdo očita, da je aroganten. Na igrišču je marsikdaj res videti tako. Zunaj nogometih zelenic je drugače. Znano je, da 31-letni Portugalec ogromno denarja daruje tistim, ki potrebujejo pomoč in sodeluje s številnimi dobrodelnimi organizacijami.


Pred finalom EP:

Ena izmed takšnih je tudi Fundacija Stefana Borgonova, ki se ukvarja z razkrivanjem hude nevrološke bolezni ALS, zaradi katere je leta 2013 umrl nogometaš, katerega ime nosi omenjena fundacija. Stefano Borgonovo je bil napadalec, ki je igral za številne italijanske klube, tudi Milan in Fiorentino, zaigral je tudi v dresu italijanske reprezentance. V njenem dresu je nastopil trikrat.

Takoj, ko je slišal za žalostno zgodbo, se je pridružil fundaciji

Takole je bil Stefano Borgonova videti leta 2010. | Foto: Takole je bil Stefano Borgonova videti leta 2010. Leta 2008 je zbolel za boleznijo ALS in pet let pozneje umrl. Star je bil vsega 49 let. Za seboj je pustil ženo in štiri otroke, zgodba o njegovi žalostni usodi je prišla na uho marsikomu, tudi Ronaldu.

"O njem mi je govoril Carlo Ancelotti (nekdanji trener Real Madrida), s katerim sta si bila zelo blizu. Bil je odličen napadalec in velik borec. Tako na kot zunaj nogometnih igrišč. Ljubil je nogomet in življenje. Zato sem se odločil, da bom podprl njegovo fundacijo in pomagal v boju proti tej strašni bolezni. Upam, da se ji bo pridružilo še veliko ljudi, ki lahko pomagamo," je dejal takrat najboljši strelec v zgodovini madridskega Reala, ki se je seveda tudi spoprijateljil z ženo umrlega nekdanjega nogometaša, na katero kljub številnim obveznostim še ni pozabil.

Bila je šokirana in ni mogla verjeti

Chantal Borgonovi in njeni družini je trikratni najboljši nogometaš leta na svetu namreč poslal posebno vabilo za ogled nedeljskega velikega finala evropskega prvenstva v Parizu, kjer se bo s Portugalsko pomeril proti Franciji. Prek svojega menedžerja Jorgeja Mendesa, ki je prav tako podpornik omenjene fundacije, je organiziral prevoz, vstopnico za veliki finale in gospe Borgonovo obljubil, da se bo z njo družil tudi po koncu tekme.

Zgodba nesrečnega Stefana Borgonova je ganila marsikoga v nogometnem svetu. | Foto: Zgodba nesrečnega Stefana Borgonova je ganila marsikoga v nogometnem svetu.

"V zadnjem času nisva bila v stikih in prepričana sem bila, da je name že pozabil, kar bi bilo za človeka s tako veliko obveznostmi povsem normalno in pričakovano. Potem je prišel klic, ki me je šokiral. Nisem mogla verjeti, da me je poklical Jorge Mendes in mi sporočil, da me Ronaldo vljudno prosi, naj pridem v Pariz. Cristiano in Jorge sta bila moji družini vedno v podporo in ne morem opisati, kako zelo se veselim srečanja z njima, finalne tekme in pogovora o fundaciji, za katero se vsi skupaj borimo," je italijanskim medijem ganjeno govorila žena nekdanjega nogometaša, od katerega smrti je pred tremi tedni minilo tri leta.

Ne spreglejte