Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 7. 2023,
22.56

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Chen Meng Sun Yingsha Wang Chuqin Fan Zhendong Namizni tenis

Sobota, 8. 7. 2023, 22.56

10 mesecev

WTT Star Contender, Ljubljana (sobota)

Namiznoteniška nedelja v Tivoliju bo v znamenju Kitajcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Fan Zhendong | Fan Zhendong nastopa v Ljubljani kot prvi nosilec. V nedeljo ga v finalu čaka prvi igralec sveta Wang Chiqin. | Foto Guliverimage

Fan Zhendong nastopa v Ljubljani kot prvi nosilec. V nedeljo ga v finalu čaka prvi igralec sveta Wang Chiqin.

Foto: Guliverimage

V Ljubljani se bo v nedeljo končal namiznoteniški turnir WTT Star Contender z nagradnim skladom nekaj manj kot 230.000 evrov. V finalnih obračunih turnirja najvišje ravni, ki se bodo začeli ob 18. uri, ne bo Slovencev, bo pa kljub temu kar nekaj zanimivih, večinoma kitajskih obračunov.

Darko Jorgić Ljubljana 2023
Sportal Jorgić se je v Ljubljani poslovil v osmini finala

Moški finale v dvorani Tivoli bo povsem kitajski. Prvi nosilec Fan Zhendong se bo meril s prvim igralcem sveta Wang Chiqinom. Fan Zhendong je v polfinalu s 3:2 v nizih ugnal Brazilca Huga Calderana, petega igralca sveta, Wang Chiqin pa s 3:0 rojaka Zhou Qihaa.

V ženskem finalu se bosta srečali Kitajki Chen Meng, ki je na novi lestvici tretja igralka sveta, in prva igralka svetovne lestvice Sun Yingsha. Prva je v polfinalu s 3:0 odpravila Japonko Mimo Ito, druga pa z enakim izidom četrto igralko svtea, Wang Manyu.

Prav tako bo kitajski finale v moških dvojicah, za naslov se bosta merili navezi Xiang Peng/Lin Shindong in Ma Long/Yuan Licen. Prva je v polfinalu s 3:0 odpravila Korejca An Jaehyuna in Lim Jonghoona, druga pa z enakim izidom v nizih Francoza Alexisa in Felixa Lebruna.

V ženskih dvojicah bo finale luksemburško-kitajski. Xia Lin Ni in Sarah De Nutte sta v polfinalu izločili slovaško-češko navezo Barbora Balazova/Hana Matelova s 3:1, Wang Yidi in Kuai Man pa sta s 3:2 premagali Korejki Shin Yubin in Jeon Jihee.

Znana pa sta že zmagovalca med mešanimi dvojicami. To sta danes postala Kitajca Sun Yingsha in Wang Chuqin, ki sta s 3:1 odpravila rojaka Qian Tianyi in Liang Jingkuna.

Na turnirju je nastopilo skoraj 300 igralcev iz 45 držav. Med Slovenci je najdlje prišel Darko Jorgić, ki je med posamezniki izpadel v osmini finala.

Ne spreglejte