Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 5. 2011,
15.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

svetovno prvenstvo

Ponedeljek, 9. 5. 2011, 15.12

8 let

V skupinah obstala Ropoša in Pavlinova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na namiznoteniškem svetovnem prvenstvu v Rotterdamu se je končalo tekmovanje v kvalifikacijskih skupinah posameznikov.

Napredovanje v dodatne kvalifikacije so si od sedmih slovenskih igralcev zagotovili Gregor Zafoštnik, Saš Lasan, Martina Safran, Jana Tomazini in Manca Fajmut, izpadla pa sta Bojan Ropoša in Nina Pavlin.

Prvi je za mizo stopil Zafoštnik, njegov tekmec je bil nosilec skupine, Čilenec Felipe Olivares. Mariborčan je že vodil z 2:0 in 9:8, kazalo je na gladko zmago, a se Južnoameričan razigral, napravil preobrat, toda Slovenec je tudi pri zaostanku z 2:3 ohranil mirne živce in tekmo dobil s 4:3. Mnogo lažje delo je imel Lasan, ki sirijskemu tekmecu ni dovolil razmišljanja o presenečenju, na žalost pa o presenečenju proti turškemu Kitajcu Jiang Pengfeiju ni mogel razmišljati tudi ne povsem zdravi Ropoša, ki je bil nasprotniku enakovreden le na začetkih nizov.

"Nekako se je vse odvilo po pričakovanjih. Predvsem Zafoštnik je proti kakovostnemu Čilencu pokazal eno najlepših iger, odkar ga spremljam, odkar je v reprezentanci. Proti čvrstemu Olivaresu je moral pokazati najboljšo formo, da je napredoval. Ropoša pa ni mogel igrati stoodstotno, saj se mu pozna poškodba hrbta. Če bi bil zdrav, Kitajec ne bi bil nepremagljiv, saj ni nič posebnega," je igro svojih izbrancev ocenil selektor Bojan Rak.

Pri dekletih Safranova in Tomazinijeva nista imeli nikakršnih težav, nekoliko bolj se je morala za zmago proti angleški obrambi truditi Fajmutova, Pavlinovi pa se je v dvoboju proti precej višje uvrščeni igralki na lestvici ITTF, Švicarki Moniki Führer, poznalo, da ji primanjkuje izkušenj. Do končnic nizov je bila namreč vsaj enakovredna, toda v zaključkih ji ni uspelo dobiti niti enega niza.

"Zaenkrat nam gre vse po načrtih, tri igralke so se uvrstile v dodatne kvalifikacije. Safranova brez težav, Tomazinijva jih je nekaj imela včeraj, Fajmutova pa danes. Za Manco sem se danes nekoliko bala, saj ji obrambne igralke ne ležijo, a je zdržala do konca in s pametno igro prišla do lepe zmage. Žal do nje ni mogla Nina, ki se ji pozna, da je debitantka na tako velikih tekmovanjih," je dejala selektorica ženske reprezentance Vesna Ojsteršek Drnovšek.

Kvalifikacije posameznikov se nadaljujejo že danes popoldne, zvečer bo že znano, ali bo v glavnem turnirju ob Bojanu Tokiču še kakšen slovenski predstavnik.

Ne spreglejte