Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 7. 2019,
15.17

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,39

Natisni članek

Amanda Nunes Jon Jones Las Vegas UFC MMA

Nedelja, 7. 7. 2019, 15.17

4 leta, 9 mesecev

UFC 239

V Las Vegasu videli najhitrejši nokavt v zgodovini UFC #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,39

V noči na nedeljo se je v Las Vegasu odvil 239. turnir v mešanih borilnih veščinah organizacije UFC in gledalci v dvorani T-mobil so videli najhitrejši nokavt v zgodovini tega tekmovanja. Jorge Masvidal je v dvoboju velterske kategorije v petih sekundah uspaval svojega tekmeca Bena Askrena.

Ameriška borca se nista borila za naslov prvaka, zadnjega ogrevalnega dvoboja pred vrhuncema večera, spopadov brazilske zvezdnice Amande Nunes z Američanko Holly Holm in prvaka lahke težke kategorije Jona Jonesa z brazilskim izzivalcem Thiagom Santosom pa je bilo tako ali tako hitro konec.

Nekdanji olimpijski Askren se je takoj po zvoncu, ki je naznanil začetek dvoboja, pognal v tekmečeve noge, da bi ga spravil na tla, na v svoje, rokoborsko področje, a je Masvidal skoraj istočasno skočil ter nasprotnika s kolenom zadel v glavo in ga nokavtiral.

Udarec je bil brutalen, po dvoboju je predsednik UFC Dana White sporočil, da je bil Askren na pregledu v bolnišnici, kjer so ugotovili, da jo je odnesel brez hujših poškodb.

Z nokavtom je svoj pas bantamske prvakinje ubranila tudi izjemna brazilska borka Amanda Nunes, ki je v prvi rundi po dobrih štirih minutah odpravila Holly Holm. Odločila je brca v glavo, za Nunesovo, ki iz borbe v borbo dokazuje, da gre za najboljšo borko v zgodovini UFC, je bila to 18. zmaga v karieri.

Glavni dogodek večera je bil spopad Jona Jonesa, Američana, ki je zaradi dopinških prekrškov v zadnjih letih veliko počival, z Brazilcem Thiagom Santosom za naslov prvaka lažje težke kategorije. Bitka je trajala vseh pet rund, sodniki na koncu niso bili enotni, a so tesno zmago z 48:47, 48:47 in 47:48 prisodili ameriškemu branilcu naslova.

Preberite še:

Sportal Borca tako krvavela, da je ring postal spolzek in nevaren
Sportal Kamerunski orjak v 71 sekundah odpihnil nekdanjega kralja #video
Ne spreglejte