Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
12. 2. 2012,
22.39

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alen Pajenk Tine Urnaut Mitja Gasparini Miha Plot Jernej Potočnik Anja Zdovc Tina Lipicer Samec

Nedelja, 12. 2. 2012, 22.39

3 leta, 9 mesecev

V Italiji zmagal le Urnaut, Potočniku skalp Olympiakosa

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od treh slovenskih legionarjev v italijanski serii A je do zmage prišel le Tine Urnaut. Jernej Potočnik je v Grčiji premagal Olympiakos, Miha Plot v Belgiji izgubil v finalu državnega pokala.

Za slovenske odbojkarje na apeninskem polotoku ta konec tedna ni bil kdo ve kako uspešen, saj se je zmage veselil le Tine Urnaut. San Giustino je v gosteh dokaj gladko premagal Romo in prišel do še kako pomembnih točk v boju za obstanek. Korošec se je ustavil pri 18 točkah. Po preboju Macerate v TOP 6 lige prvakov, je ekipa Alena Pajenka v domačem prvenstvu znova razočarala in izgubila četrtič zapored. Tokrat je na domačem terenu z 2:3 izgubila z Vibo Valentino. Pajenk je odigral celotno srečanje in svojo nalogo opravil solidno. Slovenski bloker je dosegel 13 točk.

Verona Mitje Gasparinija je bila na gostovanju pri Monzi brez možnosti. Slednja je zelo dobro ustavila slovenskega korektorja, ki je dosegel le 8 točk.

Ta konec tedna je bil v Belgiji rezerviran za finalni obračun državnega pokala. V njem je Noliko Maaseik pred 5.500 gledalci v Lotto Areni brez težav s 3:0 premagal Euphony Asse-Lennik. Slovenski libero Miha Plot, ki je imel 57% sprejem, je ostal brez želene lovorike.

Za Noliko je bila to že peta zaporedna tovrstna lovorika in 14 skupaj, Asse-Lennik pa ostaja brez nje.

Po porazu v prejšnjem (15.) krogu proti Kifisiasu, se je Pamvochaikos Jerneja Potočnika vrnil na zmagovalne tirnice. Zmaga je še toliko več vredna, saj je doma premagal veliki Olympiakos. Potočnik je pri zmagi s 3:2 prispeval 14 točk in imel 55% sprejem.

Obe slovenski predstavnici sta v prvi francoski ligi prišli do novih zmag. Istres Anje Zdovc se je z zmago nad Nantesom na lestvici prebil na četrto mesto. Zdovčeva je za svojo ekipo dosegla 16 točka, od tega kar štiri z neubranljivim servisom. Cannes Tine Lipicer Samec je z novo zmago še vedno trdno na prvem mestu. Lipicer Samčeva pri zmagi nad Tervilleom ni sodelovala.

Ne spreglejte