Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2019,
18.55

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

Andy Ruiz Jr. Anthony Joshua boks

Sreda, 18. 9. 2019, 18.55

4 leta, 7 mesecev

Tudi to je šport

Ups, neprevidni svetovni prvak na treningu skoraj nokavtiral trenerja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93
Andy Ruiz jr | Andy Ruiz jr. je junija letos presenetil boksarski svet in premagal svetovnega prvaka Anthonyja Joshuo. | Foto Reuters

Andy Ruiz jr. je junija letos presenetil boksarski svet in premagal svetovnega prvaka Anthonyja Joshuo.

Foto: Reuters

Ameriški boksarski šampion mehiških korenin Andy Ruiz jr. se pripravlja na povratni dvoboj z Angležem Anthonyjem Joshuo, ki bo 7. decembra v Savdski Arabiji, na enem od treningov pa je v trenutku nepazljivosti skorajda nokavtiral svojega trenerja Edgarja Jassa.

Anthony Joshua
Sportal Šok šokov: Anthony Joshua prvič na kolenih! #video #foto

Ruiz je junija letos šokiral boksarski svet in Anthonyju Joshui v sloviti dvorani Madison Square Garden v New Yorku odvzel šampionske pasove organizacij IBO, WBA, OBF in WBO. Angleža je premagal s tehničnim nokavtom v sedmi rundi, ko je sodnik dvoboj prekinil, saj je Ruiz korpulentnega Angleža večkrat spravil na tla. S tem je dokazal, da ima v rokah pravi dinamit.

Moč Ruizovega udarca je pred dnevi na treningu občutil tudi trener Edgar Jasso, ki ga je varovanec zadel z močnim levim krošejem naravnost v brado. Jasso se je nekoliko zamajal, a ostal na nogah, Ruiz pa je trenerja takoj objel in se mu opravičil. Jasso je udarec prenesel veliko bolje kot marsikateri aktivni profesionalni boksar, ki je v zadnjih letih prekrižal pot 30-letnemu svetovnemu prvaku, se šalijo v svetovnih medijih. Ruiz namreč po 34 poklicnih dvobojih poraza še ne pozna, v statistiki pa ima kar 22 nokavtov.

Anthony Joshua je odločen, da si decembra v Savdski Arabiji povrne naslove svetovnega prvaka. | Foto: Reuters Anthony Joshua je odločen, da si decembra v Savdski Arabiji povrne naslove svetovnega prvaka. Foto: Reuters

"Če je lačen, postane tečen"

Na povratni dvoboj z Joshuo se sicer Ruiz pripravlja nadvse zavzeto, v Savdski Arabiji bi tekmeca rad presenetil z bolj vitkim stasom, odločen je, da bo izgubil nekaj odvečnih kilogramov. Za dvoboj z Joshuo je tehtal več kot 120 kilogramov, njegov nutricionist pa je novinarjem zaupal, naj ne pričakujejo preveč: "Še vedno bo težak, rad ima takose, njegova dieta zunaj pripravljalnega kampa pa tako ali tako ni naša stvar. Ne smemo pa pozabiti, da je svetovni prvak v težki kategoriji, ne v lahki."

V Ruizovo dieto njegovi trenerji in strokovnjaki za prehrano poskušajo vključiti čim več sadja, zelenjave in rib, nutricionist pa priznava, da se šampion večkrat prekrši: "Takosi so njegova pregreha. Skrbimo za to, da je zadovoljen. Če je lačen, postane tečen."

Preberite še:

Anthony Joshua
Sportal Kaj se je dogajalo tisto noč? Anthony Joshua zanika vse govorice. #video
Ema Kozin in preostali borci CFC 5
Sportal Ema ob podpori glasbenih legend. "Rokenrol in šport, sploh borilni šport, gresta skupaj." #video
Tyson Fury
Sportal Drama v Las Vegasu: Tyson Fury odhitel v bolnišnico z grdo ureznino #video
Vasilj Lomačenko
Sportal Ukrajinec Lomačenko se je poigral s Campbellom #video
Ne spreglejte