Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2016,
14.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

jadranje Veronika Macarol Tina Mrak

Nedelja, 1. 5. 2016, 14.33

7 let, 12 mesecev

Tina Mrak in Veronika Macarol med elitno deseterico v svetovnem pokalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta tekmo za svetovni pokal v francoskem Hyeresu končala na osmem mestu v razredu 470.

Zmage sta se veselili Britanki Hannah Mills in Saskia Clark. Na drugo mesto sta se uvrstili Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Luiza Barbachan, na tretje Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance. V regati za medalje sta se najbolje znašli Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie in z zmago potrdili svojo dobro pripravljenost, zaradi sobotne diskvalifikacije pa regato končali takoj za stopničkami na skupnem četrtem mestu.

"V današnji regati za medalje smo imeli močnejši veter, okoli 18 vozlov. Takoj na startu sva od sodnikov dobili kazen, ker sva prišli v kontakt z brazilsko posadko pod nama. Narediti sva morali kazenski obrat in večina bark nama je že na startu zbežala. Na žalost si nisva znali izboriti še kakšnega mesta in sva regato za medalje končali na devetem mestu, skupno pa na osmem mestu. Na regati svetovnega pokala je bila prisotna najina najboljša konkurenca, ki bo v enaki sestavi tudi na olimpijskih igrah. Vse konkurentke stopnjujejo formo in se izboljšujejo, saj so olimpijske igre blizu. Tako se je krog zelo dobrih posadk, ki bi lahko segale po medaljah, razširil. Za naju je to bila zadnja regata pred olimpijado, zdaj se bova osredotočili le na polja olimpijskih iger," je sporočila Macarolova.

V razredu laser je Žan Luka Zelko regato svetovnega pokala končal že v soboto; po osmih odjadranih regatah se je uvrstil na končno 25. mesto. Regato v Hyeresu si bo dobro zapomnil, saj je prvič na regati svetovnega pokala zmagal v posamični regati. Skupno prvo mesto je osvojil Nemec Philipp Buhl, na drugo mesto se je uvrstil Novozelandec Sam Meech, na tretjem mestu pa je končal Avstralec Tom Burton.

Ne spreglejte