Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2024,
18.45

Osveženo pred

3 tedne, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

gimnastika Beno Kunst Zala Trtnik

Petek, 5. 4. 2024, 18.45

3 tedne, 4 dni

Svetovni izziv v Osijeku

Telovadci dvakrat za las ob finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Zala Trtnik | Zala Trtnik | Foto Grega Valančič/Sportida

Zala Trtnik

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski telovadci so drugi dan kvalifikacij na svetovnem izzivu v Osijeku ostali brez finalnega nastopa. Kar dva telovadca, debitant Beno Kunst na preskoku in Kevin Buckley na krogih, sta za las ostala brez nedeljskega boja za kolajne. Oba sta namreč z devetima mestoma prvi rezervi za finale.

Še najbližje uvrstitvi med najboljšo osmerico je bil debitant na tej ravni tekmovanja Beno Kunst, ki je na preskoku s 13,575 na devetem mestu zgolj za desetinko točke zaostal za finalom. "Bena je pri prvem skoku vrglo preveč naprej in se ujel na roke čez črto, kjer je izgubil tri desetinke točke. Škoda. Drugi skok je bil izjemno lep," je iz Osijeka sporočil selektor Sebastijan Piletič.

Prvi specialist slovenske vrste na krogih Luka Bojanc, ki je bil tudi prvi favorit kvalifikacij glede na visoko izhodiščno oceno, je imel tokrat precej smole. Sestavo je prikazal zelo lepo, malo pred seskokom pa se mu je zataknil pašček, tako da je moral skočiti z orodja. Po padcu je z 12,250 končal na 14. mestu.

Malenkost pa je za finale zmanjkalo Kevinu Buckleyju na krogih, kjer je po lepi predstavi za deveto mesto prejel oceno 12,600 točke. V luči priprave mnogoboja za evropsko prvenstvo konec meseca je nastopil tudi na drogu in z 11,850 zasedel 22. mesto. Zato pa bo Buckley v soboto nastopil v svojem prvem finalu na svetovni ravni, potem ko se je s sedmim dosežkom četrtkovih kvalifikacij na konju z ročaji prebil med najboljšo osmerico.

V ženski konkurenci se je predstavila le Zala Trtnik. Finalistka na gredi na minulem svetovnem izzivu v Antalyi je tokrat naredila več napak na tem orodju, imela je dva padca, in je z 10,366 točke zasedla 14. mesto. V soboto pa jo čaka finale na dvovišinski bradlji.

Osijek je po Antalyi druga postojanka sezone, nato v sklopu svetovnega izziva sledijo še tri tovrstne tekme, spet se vrača tudi slovenska postojanka s tekmo v koprski Bonifiki od 30. maja do 2. junija.

Ne spreglejte