Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
7. 9. 2016,
15.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

kajak kanu Tacen Peter Kauzer

Sreda, 7. 9. 2016, 15.53

6 let, 7 mesecev

Pater Kauzer pred koncem sezone

Srebrni olimpijec med olajšanjem in jezo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Peter Kauzer sprejem Hrastnik Rio 2016 | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Srebrni olimpijec iz Ria de Janeira Peter Kauzer se bo ob koncu tedna s finalom svetovnega pokala v Tacnu poslovil od sanjske sezone, ob tem pa priznava, da je ob ogledu svoje olimpijske vožnje danes nekoliko jezen.

Marsikateremu športniku je po olimpijskih igrah padla motivacija. Drugačna zgodba je pri Petru Kauzerju, ki se bo konec tedna pred nabito polnimi tacenskimi tribunami potegoval za najvišja mesta. Kot nam je povedal najboljši slovenski kajakaš, je na domači tekmi vedno motiviran, ne glede na to, da se vse skupaj dogaja po olimpijskih igrah. "Treniral nisem veliko, ker sem imel veliko drugih obveznosti. To je v tem času razumljivo. Treniral sem, kot sem lahko.  Bomo videli, kaj bo prinesel Tacen," je uvodoma povedal 32-letnik.

Po olimpijskih igrah ni bilo prav veliko časa za trening. | Foto: Stanko Gruden, STA Po olimpijskih igrah ni bilo prav veliko časa za trening. Foto: Stanko Gruden, STA

Ni nobene panike

Tacenska proga je po dolgih letih z manjšimi zapleti doživela spremembo. Spremenili oziroma podaljšali so zadnji del proge, ki je bil pred tem skoraj neprevozen. Te obnove se veseli tudi Kauzer, ki meni, da bodo imeli slovenski tekmovalci še vseeno prednost domače proge.

"Predvsem mislim, da je dobro, da so uredili zadnji del proge. Sicer pa bodo tam postavljena dvoja ali troja vrata ... Večkrat sem se pošalil, da imamo slovenski tekmovalci do tistega dela že takšno prednost, da ni nobene panike (smeh). Bomo videli, kako bo videti. Upam, da so težave odpravili in da bo vse  v redu," je razlagal dvakratni svetovni prvak, ki meni, da bi si slovenski kajakaši in kanuisti zaslužili bolj moderen center.

"Vemo, da se v tacensko progo praktično ni posegalo, že odkar so jo zgradili, kar je žalostno. Upam, da bodo v prihodnje v Sloveniji na tem več delali. Če imamo v Sloveniji centre za nekatere druge športe, se mi zdi prav, da bi tudi mi imeli lahko center z moderno infrastrukturo. Mislim, da bi si to kot ena najuspešnejših zvez v Sloveniji zaslužili."

Zakaj je danes jezen? | Foto: Stanko Gruden, STA Zakaj je danes jezen? Foto: Stanko Gruden, STA

Še dve sekundi

Zdaj je minilo že kar nekaj časa od olimpijskega finala, kjer se je naš sogovornik okitil s srebrom. Kako se danes počuti? "Olajšanje. Zelo sem sproščen in miren. Morda če pogledam svojo vožnjo za nazaj, sem kar malo jezen. Takoj ko sem si ogledal vožnjo, sem ugotovil, da bi imel lahko še dve sekundi boljši čas ... (smeh) Vendar vseeno, ko športnik enkrat doseže olimpijsko medaljo, čuti veliko olajšanje in se ne obremenjuje z nepotrebnimi stvarmi," odgovarja.

Po olimpijskih igrah je Petra Kauzerja čakalo veliko obveznosti. | Foto: Po olimpijskih igrah je Petra Kauzerja čakalo veliko obveznosti.

Cel kup obveznosti: Bolje, da je tako, kot pa da ne bilo nič

V zadnjem času je imel Peter precej takšnih in drugačnih obveznosti. Kot sam pravi, je bilo vse skupaj naporno, a tudi prijetno. Zaradi tega je nekaj malega trpel njegov trening, izpustil pa je tudi tekmo svetovnega pokala v Pragi. "To gre eno z drugim. Bolje, da je tako, kot pa da ne bilo nič. Zdaj sem malo potreniral, tako da se v Tacnu ravno ne bom prvič usedel v čoln. Olimpijske igre so bile mesec dni nazaj in forma ne more tako hitro pasti," je povedal Hrastničan, ki ima za seboj veliko kilometrine. "Če ne, bom šel pa na svežino," se je  še pošalil Kapsl, kot ga kličejo prijatelji.

Ne spreglejte