Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 8. 2014,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gaja Natlačen evropsko prvenstvo Berlin plavanje

Nedelja, 24. 8. 2014, 10.12

8 let

"Sposobna sem veliko več, kot sem pokazala, a se ni izšlo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na EP v Berlinu je Slovenija opravila s tekmovanji. Kot zadnja je v nedeljo nastopila 17-letna plavalka ravenskega Fužinarja Gaja Natlačen in z izidom 4:17,69 na 400 metrov prosto zasedla 17. mesto.

Mlada Korošica z dosežkom ni bila povsem zadovoljna, saj je bil dosegljiv tudi boljše čas in vsaj za tri mesta višja uvrstitev. "Sposobna sem veliko več, kot sem pokazala, a se ni izšlo. Mislim, da imam v sebi še tisti tempo od 800 in 1500 metrov prosto in da je to glavni razlog, obenem pa tudi zdravstveno počutje ni bilo najboljše, saj sem se malo prehladila, in to vpliva na plavanje," je po tekmi povedala plavalka.

V slovenske plavalne anale se bo iz Berlina vpisala medalja Damirja Dugonjića in štirje finalni nastopi.

Kraljica EP - Madžarka Katinka Hosszu, ki je pobrala šest medalj

Prva plavalka prvenstva pa je postala Madžarka Katinka Hosszu, ki je petim medaljam iz prejšnjih dni danes dodala še šesto z bronom na 200 m delfin. Le medaljo manj je osvojila Španka Mireia Belmonte Garcia, ki je slavila zmago na 200 delfin, nato pa osvojila še bron na 400 prosto, a ima v primerjavi z Madžarkinimi štirimi zlatimi medaljami le dve. V ženski konkurenci velja izpostaviti še mlado Litovko Rito Meilutyte, ki je v Berlin prišla v soboto neposredno z mladinskih olimpijskih iger v Nanjingu, v Berlinu pa je osvojila zlato na 50 m prsno.

Kar sedem medalj ima Švedinja Sarah Sjoström, ki je bila srebrna na 50 m prosto in s štafeto na 4 x 100 m mešano, kjer so slavile Danke, a posamične kolajne ima "le" štiri. V kravlu je zmagala Britanka Francesca Hallsal, bronasta še s štafeto. Na 400-metrski razdalji je zmagala Britanka Jazmin Carlin, ki je bila na prvenstvu najboljša tudi na 800-metrski razdalji. V moški konkurenci je na 50 m prosto zmagal Francoz Lauren Manaudou, ki se s prvenstva vrača s tremi posamičnimi naslovi in dvema štafetnima medaljama. Na 400 m mešano je bil najboljši Madžar David Verraszto.

Prav na koncu je bila na vrsti še moška štafeta mešano, v kateri so zmagali Britanci pred Francozi in Madžari. Najboljši plavalci na stari celini se bodo na tovrstnem tekmovanju naslednjič pomerili čez dve leti v Londonu.

Ne spreglejte