Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 7. 2023,
7.10

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

plavanje Katja Fain Peter John Stevens

Nedelja, 23. 7. 2023, 7.10

9 mesecev, 2 tedna

SP v plavanju, Fukuoka

Slovenca začela z 31. mestom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Peter John Stevens | Peter John Stevens je bil s svojim nastopom zadovoljen. | Foto Plavalna zveza Slovenije

Peter John Stevens je bil s svojim nastopom zadovoljen.

Foto: Plavalna zveza Slovenije

Uvodna slovenska nastopa na svetovnem prvenstvu v plavanju v Fukuoki sta se končala v kvalifikacijah, tako Peter John Stevens kot Katja Fain sta končala na 31. mestu, so sporočili s Plavalne zveze Slovenija.

Slovenski plavalec Peter John Stevens je na 100 metrov prsno plaval najhitreje letos, s časom 1:01,59 se je svojemu osebnemu rekordu približal na 32 stotink sekunde. Za polfinale je zadostoval izid 1:00,22.

"Zadovoljen sem s prvim štartom. Nisem pričakoval, da bom začel tako hitro. 27,55 je zelo obetaven rezultat za 50 metrov prsno. Na 100 metrov sem se zelo približal osebnemu rekordu, kar ja rezultat dobrega dela v zadnjih treh mesecih. Odločitev v marcu, da začnem na novo, z italijanskim trenerjem, ki pa ga ni tu, je dobra, vidim priložnost za prihodnje leto," je v izjavi za Plavalno zvezo Slovenije dejal Stevens.

Katja Fain | Foto: Nebojša Tejić/STA Katja Fain Foto: Nebojša Tejić/STA

"Če se želiš na svetovnem prvenstvu kosati z najboljšimi, je vsekakor treba biti pripravljen vrhunsko"

Katja Fain je na 400 metrov prosto s časom 4:18,05 za svojim osebnim rekordom zaostala dobrih devet sekund. V finale je vodil izid 4:04,98.

"Moj prvi nastop je za mano. Kljub temu, da se nisem posebej pripravljala za to prvenstvo, bi si želela boljšega rezultata. Bila sem sposobna več. Ampak zdaj je to za mano. Moj naslednji nastop bo v torek. Zdaj se bom skoncentrirala na 200-metrsko razdaljo in tam poskušala pokazat čim boljše, kar se da," je misli strnila Fainova.

"Edino dobro je to, da je plavala s svojo konkurenco, čeprav mogoče ni bilo tako videti. Katja je že odplavala rezultat, ki bi jo zdaj popeljal na 13. mesto. Kot sem že povedala na novinarski konferenci, nisem pričakovala njenih najboljših rezultatov, sem pa pričakovala, da bo bolje od tega, kar je odplavala. Bilo je precej na prazno, s preveliko frekvenco in preveč zaveslaji. Hitro se potem naberejo dodatne sekunde. Če se želiš na svetovnem prvenstvu kosati z najboljšimi, je vsekakor treba biti pripravljen vrhunsko," je nastop Fainove komentirala trenerka Metka Sparavec Malenko.

Gorazd Podržavnik
Sportal Plavalci preizkusili bazen v Fukuoki, prijave razkrivajo težko nalogo
Ne spreglejte