Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 8. 2016,
14.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nedelja, 14. 8. 2016, 14.04

6 let, 7 mesecev

Slovenskim skakalcem v skokih na cilj spodrsnilo, v posamični konkurenci pa dvakrat na stopničkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Maja Sajovic | Foto Zoran Račič

Foto: Zoran Račič

Slovenski padalci v skokih na cilj so v Bellunu v Italiji dvakrat stali na stopničkah zmagovalnega odra na tekmi za svetovni pokal. Maja Sajovic je bila druga v posamični konkurenci, Domen Vodišek pa tretji.

Prireditelji tretjega letošnjega tekmovanja padalcev v skokih na cilj so imeli ob velikoštevilčni udeležbi, nastopilo je 45 ekip, 225 padalcev iz 24 držav, obilo sreče z vremenom, saj je bilo tekmovanje opravljeno v celoti in brez prekinitve, kar je pravzaprav redkost na padalskih tekmovanjih.

Na žalost slovenskih padalcev pa je bila prekinjena serija uvrstitev na zmagovalni oder za ekipo Elan, ki je v Dolomitih nastopila v postavi Romana Karuna, Uroša Bana, Senada Salkiča, Domna Vodiška in Mateja Bečana.

Domen Vodišek je s tretjim mestom v posamični konkurenci presegel svoja pričakovanja. | Foto: Zoran Račič Domen Vodišek je s tretjim mestom v posamični konkurenci presegel svoja pričakovanja. Foto: Zoran Račič

Slovenci so tokrat v skorajda vsaki seriji naredili po eno večjo napako, kar jih je stalo vrhunsko uvrstitev, a tudi uvrstitev na deseto mesto v takšni konkurenci ni slaba.

"Tudi mi smo le ljudje in se nam občasno kaj ponesreči, žal se je to zgodilo na tem tekmovanju, kjer smo, roko na srce, pričakovali precej več. A v športu se lahko pripeti marsikaj, zato desetega mesta ne bomo objokovali in se ustrezno pripravljali za naslednja tekmovanja. Če se že nisem veselil z ekipo, pa sem vsekakor navdušen nad svojo uvrstitvijo med posamezniki, kjer sem s tretjim mestom pravzaprav presegel svoja pričakovanja. Na stopničkah že dolgo nisem bil, zato sem nad uspehom več kot navdušen," je tekmovanje v Bellunu ocenil Domen Vodišek.

Skakal je odlično skozi celotno tekmo, odlično pa je šlo tudi Maji Sajovic med dekleti, z uvrstitvijo na drugo stopničko zmagovalnega odra je dosegla zastavljeni cilj pred potjo v Dolomite.

"Vsakič, ko se povzpnem na zmagovalni oder, se tega uspeha veselim in tudi tokrat ni nič drugače. Z večino skokov sem zadovoljna, tudi dosežek v centimetrih je v mejah pričakovanega, ta uspeh pa je le še dodatna motivacija za preostala tri tekmovanja v svetovnem pokalu. Ne bom namreč skrivala, da je želja, ki je s pravim delom uresničljiva, osvojitev skupne zmage v svetovnem pokalu," pa je o tekmi in prihodnjih treh tekmovanjih povedala Maja Sajovic.

Prva priložnost za korak višje, bo že čez dva tedna v Thalgau v Avstriji, zadnji dve tekmovanji pa bosta na sporedu prvi in tretji konec tedna oktobra v nemškem mestu Peiting oziroma Locarnu v Švici.

Ne spreglejte