Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 5. 2011,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kegljanje svetovno prvenstvo

Sobota, 21. 5. 2011, 13.16

8 let

Slovenske kegljačice na treningu pred začetkom SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes se na ekipnem svetovnem prvenstvu začenja zares za našo moško reprezentanco, ki se bo ob 17.45 uri pomerila z Italijo. Ženske se pripravljajo za jutrišnji obračun z Makedonkami.

Selektor ženske reprezentance Lado Gobec je dekleta odpeljal na sosednje kegljišče prav tako v dvorani Juana Antonia Samarancha, na katerem je bilo pred šestimi leti mladinsko SP. Dopoldanskega treninga na osmih stezah so se udeležile vse igralke razen Barbara Fidel in Anje Kozmus.

''Nisva se odločili za prosti trening, ker po najinem mnenju ne bi prispeval k dvigu trenutne forme. Kar sva dosegli na pripravah – sva dosegli, nič se ne da do prve jutrišnje tekme z Makedonkami bistveno izboljšati,'' je v imenu 'odsotnih' Celjank, ki sta kolegice iz reprezentance le opazovali, povedala Barbara Fidel. Gobec pa je še dodal: ''Omogočili smo dekletom, da se malce razgibajo po včerajšnji naporni vožnji in se še bolj osredotočijo na svojo igro.''

Seveda je bil na treningu tudi maser naše reprezuentance Darko Iveljič, ki je imel pred tem veliko dela z našimi kegljači. ''Najbolj zahtevno opravilo imam vedno z visokim Cerkničanom Mitjo Gornikom, popoldan bodo na vrsti naše reprezentantke,'' je svoj današnji program razkril Iveljič.

Nekaj težav prirediteljem prvenstva, predvsem pa tekmovalni komisiji mednarodne zveze, povzroča danska moška reprezentanca. Potem ko je v kvalifikacijski tekmi premagala izbrano vrsto Katalonije, se je uvrstila v skupino B, v kateri so Hrvaška, Češka ter Bosna in Hercegovina. Ker se je SP začelo dva dneva kasneje, kot je bilo predvideno, so Danci povratek domov načrtovali pred zadnjo tekmo prvenstva. Če ne bi odigrali tretjega dvoboja, bi njihovi tekmeci po veljavnih pravilih ostali brez osvojenih točk v medsebojnih dvobojih. Zato bodo Dancem poskušali zdaj najti ustrezen rezervni termin, da bi vseeno odigrali vse tekme in bi bilo prvenstvo tudi v skupini B 'brezmadežno'.

Prva današnja moška izida:

Madžarska : Poljska 6:2 (3718:3522) Romunija : Estonija 8:0 (3642:3367)

Ne spreglejte