Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
11.32

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka Tine Urnaut Mitja Gasparini Klemen Čebulj Alen Šket Jan Pokeršnik Dejan Vinčić Jani Kovačič Jan Klobučar Alen Pajenk Sara Hutinski Lana Ščuka Eva Mori Sonja Borovinšek Jan Planinc Anja Zdovc Valentina Založnik Danijel Koncilja Uroš Pavlovič Nejc Pušnik Karmen Kočar Erika Fabjan

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 11.32

4 leta, 1 mesec

Šket do naziva MVP, Gasparini nasul 47 točk (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V preteklem, uspešnem tednu bi lahko izpostavili kar nekaj odbojkarjev, zagotovo pa si največ pohval zaslužita italijanska trojka in Mitja Gasparini, ki se pri Paris Volleyju vse bolje počuti.

Odbojkarski teden se je začel z evropskimi pokali za moške. V ligi prvakov sta se prve zmage veselila Mitja Gasparini in Jan Pokeršnik. Medtem ko Poki pri Luganu ni imel vidnejše vloge, pa je Izoljan nemškemu prvaku nasul 22 točk in njegovim navijačem dal vedeti, da počasi prihaja v formo, v kakršni je bil pri Veroni in slovenski reprezentanci.

Zelo se je izkazal tudi Klemen Čebulj, ki je bil po koncu tekme izbran v najboljšo šesterico kroga, Tine Urnaut pa je eno izmed dveh točk dosegel z vrhunskim enojnim blokom, ki je prav tako našel mesto med najboljšimi akcijami kroga. Prvo zmago je dosegel tudi Gregor Ropret s svojim Hypom in pri tem prispeval šest točk.

Šket blestel proti Piacenzi

Konec tedna so bile na sporedu še tekme v državnih prvenstvih. Urnaut je prvič po poškodbi odigral vso tekmo in izkoristil priložnost, ki mu jo je dal trener Radostin Stojčev. Slovenski kapetan je Milanu natrosil 13 točk. Le dve manj je pri zmagi nad Molfetto dosegel Čebulj, ki pa je igral le v zadnjem, četrtem nizu ter dokazal, da je lahko njegov italijanski kolega in rival na igralnem položaju Simone Parodi le njegova zamenjava. Najboljšo predstavo v sezoni je proti Piacenzi pokazal Alen Šket, ki je z 20 točkami, izjemnim izkoristkom napada in sprejemom odigral popolno tekmo. Nič čudnega, da je bil po tekmi izbran tudi za najboljšega posameznika tekme.

Dosežku v Evropi dodal še tri točke

V Franciji smo ponovno spremljali slovenski obračun. Gasparini je zadržal formo iz Evrope in Beauvaisu Dejana Vinčića natrosil 25 točk ter bil glavni razlog, da so Parižani v prvenstvu prekinili niz dveh zaporednih porazov. Vinko je s kozlički klonil še četrtič v zadnjih petih tekmah.

Po dolgem času je v prvenstvu klonil tudi Cannes Janija Kovačiča.

Kaj se je dogajalo drugje po Evropi, si lahko ogledate v spodnjih okvirčkih.

Ne spreglejte